Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

The Look: Πώς Να Φορέσεις Pied de Poule

Πώς να φορέσεις pied de poule - The Cover

Πώς να φορέσεις pied de poule: το πιο σικ και διαχρονικό μοτίβο έχει κάνει δυνατό comeback για τη νέα σεζόν. Δες πώς το φοράνε οι κορυφαίες fashion influencers.

Υπάρχει ένα μοτίβο -ή μάλλον δύο μοτίβα-, που φέτος βλέπουμε να φορούν οι influencers non-stop. Όπως έχεις καταλάβει από τον τίτλο, αναφερόμαστε στο pied de poule αλλά και στο pied de coq, δυο από τα πιο σικ διαχρονικά μοτίβα που έχουν υπάρξει ποτέ.

Αν αναρωτιέσαι σε τι διαφέρει το pied de poule από το pied de coq, ενώ εσένα σου φαίνονται ίδια, είναι το μέγεθος του καρέ αλλά και το χαρακτηριστικό ότι στο pied de poule οι άκρες του καρέ που τραβιούνται προς τα έξω ενώνονται μεταξύ τους, ενώ στο pied de coq τα καρέ είναι μεγαλύτερα και δεν ενώνονται. Αγγλιστί ονομάζεται houndstooth ή dogtooth αν και στον κόσμο της μόδας συνήθως αναφέρονται ως pied de poule και pied de coq.

Τις περισσότερες φορές θα το βρούμε σε ασπρόμαυρο αν και τα τελευταία χρόνια το συναντάμε και σε διάφορους άλλους χρωματισμούς. Εμείς σίγουρα το προτιμούμε στην διαχρονική του ασπρόμαυρη μορφή και φέτος που το βρίσκουμε σε όλων των ειδών τα κομμάτια, σίγουρα θα το προσθέσουμε στη ντουλάπα μας.

ALSO READ: Πώς Να Φορέσεις Wide Leg Jeans

Μεταξύ των influencers έχει ήδη γίνει επιτυχία το pied de poule πανωφόρι, σε σακάκι αλλά κυρίως σε παλτό. Επιπλέον, το συναντούμε σε τοπ, σε φούστες αλλά ακόμη και σε φόρμες.

Το μοναδικό style tip που θα σου δώσουμε για το pied de poule motif, είναι να το συνδυάσεις με μοντέρνα κομμάτια (chunky boots, denim, δέρμα, joggers κτλ.) και όχι με άλλα vintage τύπου κομμάτια, ώστε να φαίνεσαι σύγχρονη.

Δες παρακάτω τα καλύτερα pied de poule looks που εντοπίσαμε και σχετικές προτάσεις αγοράς και μη ξεχάσεις να μας κάνεις follow σε Facebook και Instagram για ακόμη περισσότερη μόδα και ομορφιά καθημερινά.