Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για τα ψαλίδια μαλλιών;

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για ψαλίδια μαλλιών και πόση ώρα να τα κρατάς στα μαλλιά για να δώσεις σχήμα χωρίς να τα κάψεις;

Είναι τα δύο πιο κοινά ερωτήματα στο hair styling. Η ιδανική θερμοκρασία για ψαλίδια μαλλιών και θερμικά εργαλεία που έρχονται σε επαφή με την τρίχα, αλλά και ο μέγιστος χρόνος για να τα κρατάς στα μαλλιά σου. Είναι η πρώτη απορία που σίγουρα αποκτάς μαζί με ένα καινούριο εργαλείο και επειδή δεν θέλουμε να κάψεις τα μαλλιά σου, σήμερα θα σου δώσουμε τις απαντήσεις.

Αυτά φυσικά, δεν ισχύουν και για τα πιστολάκια τα οποία κρατάς -ελπίζουμε- σε αρκετά ασφαλή απόσταση από τα μαλλιά.

Δες: Τα καλύτερα ψαλίδια για μπούκλες

Σε ποια θερμοκρασία να ρυθμίζω τα θερμικά εργαλεία;

Πολλοί λένε πως η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 185 βαθμοί. Αυτό όμως ισχύει μόνο για τα υγιή, κανονικά μαλλιά. Αν έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά, αν έχεις χοντρά μαλλιά, αν έχεις κατσαρά ή λεπτά, δεν είναι ο ίδιος βαθμός θερμοκρασίας, ο ιδανικός για σένα. Πρέπει να γνωρίζεις πως η λεπτή τρίχα αποκτά πιο εύκολα σχήμα, αλλά το χάνει εξίσου εύκολα. Αντίθετα με τα χονδρά μαλλιά, που αποκτούν πιο δύσκολα σχήμα, αλλά το κρατούν πολύ περισσότερο.

Οι ιδανικές θερμοκρασίες ανάλογα με τον τύπο μαλλιών:

  • Κανονικά μαλλιά: 180°C-190°C
  • Λεπτά ταλαιπωρημένα μαλλιά: 120°C-150°C
  • Χοντρά ταλαιπωρημένα μαλλιά: 180°C
  • Χοντρά υγιή μαλλιά: ως 210°C
  • Μαλλιά με ντεκαπάζ: μάξιμουμ 180°C

Αν δεν ξέρεις ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία στα ψαλίδια για τον δικό σου τύπο μαλλιών, ξεκίνησε από μια μεσαία θερμοκρασία που διαθέτει το ψαλίδι ή η πρέσα. Για παράδειγμα, από τους 120°C αν έχεις λεπτά και ταλαιπωρημένα μαλλιά και σιγά-σιγά ανέβαζε την θερμοκρασία, αν δεις πως δεν δίνει το απαραίτητο σχήμα. Παρακάτω, θα σου δώσουμε και ένα tips ώστε να διατηρούν οι μπούκλες το σχήμα τους περισσότερο.

Θα σε ενδιαφέρει: Ψαλίδι μαλλιών κεραμικό, τουρμαλίνη ή τιτάνιο;

Πόση ώρα να κρατάω το ψαλίδι στα μαλλιά;

Ο ιδανικός χρόνος είναι 3 δευτερόλεπτα. Το μάξιμουμ είναι 5-6 δευτερόλεπτα για χονδρά μαλλιά. Για τα λεπτά μαλλιά ισχύει μόνο αν έχεις ρυθμίσει την θερμοκρασία αρκετά χαμηλά. Αν δε σου αρέσει το αποτέλεσμα, ανέβασε την θερμοκρασία για να μην το κρατάς τόση ώρα στα μαλλιά. Είναι προτιμότερο από το να περνάς το ψαλίδι ή την πρέσα στην ίδια τούφα, ξανά και ξανά.

Το hair styling trick που κάνει την διαφορά

Κάθε φορά που ελευθερώνεις μια μπούκλα, κράτησε την στο χέρι 4-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία. Έτσι, θα φιξάρεις την μπούκλα και θα κρατήσει το σχήμα της περισσότερο.

Μην ξεχνάς, πως ακόμη και αν τηρείς τα βασικά που προαναφέραμε, πάντα πρέπει να εφαρμόζεις θερμοπροστατευτικά μαλλιών.

Δες ακόμη: πώς να μην καις τα μαλλιά σου με εργαλεία

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται