Κανελόνια Με Κιμά Και Μπεσαμέλ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από το The Cover: σήμερα μαγειρεύουμε το αγαπημένο φαγητό φούρνου με γέμιση μπολονέζ

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ιταλικής κουζίνας και ένα από τα πιο αγαπημένα ζυμαρικά γενικότερα, για την ευελιξία του και για το πόσο χορταστικό είναι, το κανελόνι μπαίνει σήμερα στο μικροσκόπιο μας και στο φούρνο μας, με πεντανόστιμη γέμιση μπολονέζ, με μπεσαμέλ και παρμεζάνα για υπέροχη γεύση και τραγανή υφή.

Δες ακόμη: Λαζάνια Με Κιμά Και Μπεσαμέλ

Μαγειρικά tips

#1. Για την μπεσαμέλ, αν θέλετε μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να επιλέξετε μια έτοιμη τύπου Γιώτης και να ετοιμάσετε και τους τρεις φακέλους για ένα μεγάλο ταψί. Αν μειώσετε τα υλικά ώστε να φτιάξετε λιγότερες μερίδες, ετοιμάστε τους 2 φακέλους με 1lt. φρέσκο γάλα.

#2. Αν ετοιμάσουμε τη δική μας μπεσαμέλ, πριν να ξεκινήσουμε την ετοιμασία του φαγητού, βγάζουμε το φρέσκο γάλα για την μπεσαμέλ από το ψυγείο, ώστε να πιάσει θερμοκρασία δωματίου και να μαγειρευτεί πιο γρήγορα η μπεσαμέλ.

#3. Κατά το μαγείρεμα της γέμισης, φροντίστε να κρατήσει αρκετό ζουμί γιατί θα το χρειαστούμε για να το απορροφήσουν τα κανελόνια μας, ώστε να μην μείνουν ωμά και ξεραθούν στο ψήσιμο.

Δες ακόμη: Κανελόνια Ογκρατέν Με Σπανάκι Και Κιμά

Διάβασε παρακάτω την συνταγή μας για τα πιο νόστιμα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ και μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook ή να γίνεις μέλος της κοινότητας μας στο Viber, για να διαβάζεις πρώτη όλα μας τα αφιερώματα.

Κανελόνια Με Κιμά Και Μπεσαμέλ

Recipe by The Cover teamCourse: ΚυρίωςCuisine: ΙταλικήDifficulty: Μέτρια
Servings

6

servings
Prep time

40

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Κανελόνια στο φούρνο γεμιστά με κιμά μπολονέζ, με μπεσαμέλ και παρμεζάνα

Συστατικά

  • Για την γέμιση
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο

  • 5 κτ.σπ. ελαιόλαδο

  • 1/2 κτ.γλ. μοσχοκάρυδο

  • μαυροπίπερο

  • 1 κτ.γλ. ζάχαρη

  • 400 ml. χυμό ντομάτας

  • 1 κτ.σπ. πελτέ ντομάτας

  • 1 πτ. νερό

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 καρότο τριμμένο

  • 1/2 κτ.γλ. κόκκινο πιπέρι

  • Για την μπεσαμέλ
  • 180 γραμ. βούτυρο ανάλατο

  • 180 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1,5 lt. φρέσκο γάλα

  • αλάτι

  • Για το ψήσιμο
  • 1 πακέτο κανελόνια

  • 1 φλ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη

Οδηγίες

  • Για την μπολονέζ
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ασπρίσει
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό
  • Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μπαχάρια, αλάτι και ζάχαρη και ανακατεύουμε
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά και δεν αφήνουμε να πιει όλο το ζουμί
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ
  • Για την μπεσαμέλ
  • Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να μην σβολιάσει
  • Όταν ομογενοποιηθεί το αλεύρι με το βούτυρο, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα
  • Προσθέτουμε το γάλα λίγο-λίγο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με το σύρμα, σε πολύ χαμηλή φωτιά
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε για να λιώσει. Την υπόλοιπη θα την κρατήσουμε για την τελευταία στρώση στο ταψί.
  • Για το ψήσιμο
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε 2-4 κτ.σπ. μπεσαμέλ
  • Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια και τοποθετούμε κολλητά στο ταψί
  • Περιχύνουμε με σάλτσα αν έχει περισσέψει
  • Προσθέτουμε και την μπεσαμέλ
  • Στην επιφάνεια πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς ώστε να μπορούμε να σερβίρουμε
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται