Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κανελόνια Ογκρατέν Με Σπανάκι Και Κιμά

Κανελόνια με σπανάκι και κιμά ογκρατέν

Σήμερα μαγειρεύουμε ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της Ιταλικής κουζίνας, κανελόνια με σπανάκι, κιμά και μπεσαμέλ ογκρατέν

Ένα υπέροχο πιάτο από την Ιταλική κουζίνα, με συνδυασμό γεύσεων που θα σας καταπλήξει.

Τα κανελόνια, επιδέχονται αμέτρητες παραλλαγές για γέμιση και δυο από τις πιο δημοφιλείς, είναι ο κιμάς και το σπανάκι. Εμείς σήμερα θα συνδυάσουμε αυτές τις δυο γεύσεις και θα απογειώσουμε τα κανελόνια ογκρατέν ακόμη περισσότερο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Λαζάνια Με Κιμά Και Μπεσαμέλ

Μαγειρικά tips

  • Αν θέλετε πιο γλυκιά την σάλτσα, αντί για ζάχαρη μπορείτε να προσθέσετε 2 τριμμένα καρότα.
  • Κατά το μαγείρεμα της γέμισης, φροντίστε να κρατήσει αρκετό ζουμί γιατί θα το χρειαστούμε για να το απορροφήσουν τα κανελόνια μας, ώστε να μην μείνουν ωμά και ξεραθούν στο ψήσιμο.
  • Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπεσαμέλ Γιώτης, 3 φακέλους με 1,5lt. γάλα, που δεν θέλει καν βράσιμο.
  • Αν ετοιμάσουμε τη δική μας μπεσαμέλ, πριν να ξεκινήσουμε την ετοιμασία του φαγητού, βγάζουμε το φρέσκο γάλα για την μπεσαμέλ από το ψυγείο, ώστε να πιάσει θερμοκρασία δωματίου και να μαγειρευτεί πιο γρήγορα η μπεσαμέλ.
  • Αν θέλετε να κάνετε χορτοφαγική συνταγή, μπορείτε να την προσαρμόσετε ανάλογα, αφαιρώντας τον κιμά και προσθέτοντας περισσότερο σπανάκι. Σε αυτή την γέμιση ταιριάζει πολύ η ρικότα και η φέτα.
  • Αυτές οι αναλογίες υλικών, σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί, μπορούν να δώσουν και 6 μερίδες

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για τα πιο νόστιμα κανελόνια με σπανάκι και κιμά και μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook ή να γίνεις μέλος της κοινότητας μας στο Viber, για να διαβάζεις πρώτη όλα μας τα αφιερώματα.

Κανελόνια Με Κιμά Και Σπανάκι Ογκρατέν

Recipe by The Cover teamCourse: ΚυρίωςCuisine: ΙταλικήDifficulty: Εύκολη
Servings

6

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

1

hour 
Total time

1

hour 

20

minutes

Κανελόνια Ογκρατέν Με Σπανάκι, Κιμά Και Μπεσαμέλ

Συστατικά

  • 1 συσκευασία κανελόνια

  • 200 γραμ. σπανάκι κατεψυγμένο

  • 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος

  • 1/2 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

  • 1 καρότο στον τρίφτη

  • 400 γραμ. χυμός ντομάτας

  • 1 κτ.γλ. ζάχαρη

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ρίγανη

  • ελαιόλαδο

  • 1 φλ. παρμεζάνα

  • Για τη μπεσαμέλ
  • 180 γραμ. βούτυρο ανάλατο

  • 180 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1,5 lt. φρέσκο γάλα

  • αλάτι

  • μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το καρότο
  • Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει
  • Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 6-7 λεπτά και να πιει ελαφρώς τα ζουμιά του
  • Σβήνουμε τη φωτιά και κατεβάζουμε στην άκρη, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς
  • Για την μπεσαμέλ
  • Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να μην σβολιάσει
  • Όταν ομογενοποιηθεί το αλεύρι με το βούτυρο, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα
  • Προσθέτουμε το γάλα λίγο-λίγο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με το σύρμα, σε πολύ χαμηλή φωτιά
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε για να λιώσει. Την υπόλοιπη θα την κρατήσουμε για την τελευταία στρώση στο ταψί.
  • Για το ταψί
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς
  • Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια μια λεπτή στρώση από την μπεσαμέλ, γύρω στα 3-4 κτ.σπ.
  • Γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια με την γέμιση μας και μόλις συμπληρωθεί το ταψί, περιχύνουμε με την μπεσαμέλ
  • Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά τουλάχιστον και σερβίρουμε

Σημειώσεις

  • Για την μπεσαμέλ, αν θέλετε μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να επιλέξετε μια έτοιμη τύπου Γιώτης και να ετοιμάσετε και τους τρεις φακέλους για ένα μεγάλο ταψί. Αν μειώσετε τα υλικά ώστε να φτιάξετε λιγότερες μερίδες, ετοιμάστε τους 2 φακέλους με 1lt. φρέσκο γάλα.