Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κανόνες περιποίησης δέρματος που πρέπει να τηρείς

Διάβασε τον δεκάλογο για υγιή, λαμπερή επιδερμίδα και μάθε να τηρείς τους κανόνες περιποίησης δέρματος που ισχύουν για όλες

Τα αμέτρητα προϊόντα ομορφιάς που έχουμε στην υπηρεσία μας, είναι μόνο ένα μικρό λιθαράκι από αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε λαμπερό, υγιές δέρμα. Εκτός από αυτά λοιπόν, υπάρχουν κάποιοι κανόνες περιποίησης δέρματος που ισχύουν για όλες τις ηλικίες. Από τα 20s μέχρι τα 80s.

#1. Λιγότερα layers, πιο υγιής όψη

Όσο λιγότερα layers μακιγιάζ εφαρμόζεις, τόσο πιο εύκολα αναπνέει το δέρμα σου. Αντιθέτως, όσο περισσότερα layers εφαρμόζεις στο δέρμα σου, τόσο περισσότερο επιβαρύνεις τους πόρους, με αποτέλεσμα την μεγέθυνση τους. Παράλληλα, αυξάνεις την πιθανότητα να εμφανίσεις ερεθισμούς, ακμή και να κάνεις ακόμη και μόλυνση.

#2. Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος

Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείς καλλυντικά προϊόντα για μακιγιάζ, πρέπει να κάνεις καθαρισμό στο δέρμα σου το βράδυ. Κατά την διάρκεια της ημέρας, το πρόσωπο μας το επιβαρύνουν ρύποι και άλλα βακτήρια καθώς συχνά αγγίζουμε το πρόσωπο μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Έτσι, μεταφέρουμε βακτήρια τα οποία με ευκολία απομακρύνει ένα καθαριστικό προσώπου. Επιπλέον, πρέπει με κάποιο τρόπο να απομακρύνεις το σμήγμα που παράγει το πρόσωπο -ιδίως αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα- καθώς και τον ιδρώτα.

Δες: τι καθαριστικό προσώπου να επιλέξεις

#3. Μην κοιμάσαι ποτέ με μακιγιάζ

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κοιμάσαι χωρίς να κάνεις ντεμακιγιάζ. Τα συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα μακιγιάζ δεν είναι ότι καλύτερο για το δέρμα, καθώς μιλάμε για σιλικόνες και άλλα επιβαρυντικά συστατικά που επιδεινώνουν τους πόρους, προκαλούν οξειδωτικό στρες και ίσως μεταφέρουν βακτήρια. Συνεπώς, το να κοιμάσαι με το μακιγιάζ δε προκαλεί μόνο δερματικά προβλήματα αλλά επισπεύδει και την διαδικασία γήρανσης.

#4. Γνώριζε τα συστατικά που χρησιμοποιείς

Έχουμε πολλές στήλες που αναλύουμε τα συστατικά καλλυντικών που ταιριάζουν σε κάθε επιδερμίδα, είτε μιλάμε για φυσικά συστατικά, είτε για συνθετικά. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποια ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου, ώστε να μην διαλέξεις συστατικά που επιδεινώνουν τα προβλήματα που ίσως ήδη έχεις.

Διάβασε: Έχω ευαίσθητο δέρμα, ποια συστατικά να χρησιμοποιώ;

#5. Κάνε σωστή διατροφή για το δέρμα

Έχουμε επίσης πει αρκετές φορές, ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν το δέρμα. Βάλε τα μέσω των τροφών στην διατροφή σου και θα δεις το δέρμα σου να αλλάζει. Το πιο σημαντικό από όλα, είναι φυσικά το νερό. Δες ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για λαμπερό δέρμα.

#6. Γνώριζε πότε πρέπει να χρησιμοποιείς κάποια συστατικά

Τα τελευταία χρόνια που βλέπουμε όλο και πιο πολλά δραστικά συστατικά καλλυντικών στο skincare, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ποια συστατικά πρέπει να εφαρμόζεις το βράδυ. Ειδάλλως, μπορεί να προκαλέσεις τα αντίθετα αποτελέσματα και να προκαλέσεις φθορά στο δέρμα σου.

Θα σε ενδιαφέρει: Ποια συστατικά ταιριάζουν με την Βιταμίνη C

#7. Μην δοκιμάζεις συνεχώς καινούρια προϊόντα

Μην δοκιμάζεις συνεχώς καινούρια προϊόντα, γιατί θα ερεθίζεις το δέρμα σου. Κάθε φορά που εφαρμόζεις ένα προϊόν, το δέρμα χρειάζεται χρόνο ώστε να το συνηθίσει και να σταματήσει να αντιδρά.

#8. Εφάρμοζε προϊόντα με την σωστή σειρά

Η σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων περιποίησης, παίζει σπουδαίο ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας. Για να αντλήσεις τα μέγιστα ευεργετικά τους στοιχεία, πρέπει να τα εφαρμόζεις σωστά, ώστε η απορρόφηση των συστατικών τους να είναι πλήρης.

#9. Περίμενε την πλήρη απορρόφηση

Πάντα πρέπει να περιμένεις να απορροφηθεί πλήρως κάθε προϊόν που εφαρμόζεις, πριν να εφαρμόσεις το επόμενο. Έτσι, δεν θα διακόπτεις την δράση κανενός από τα προϊόντα που έχεις επιλέξει.

#10. Μην απολεπίζεις συχνά

Ακόμη και τα προϊόντα που είναι σχεδιασμένα για καθημερινή χρήση, όπως κρέμες και σέρουμ με γλυκολικό οξύ, προκαλούν συνεχή αναγέννηση της επιδερμίδας και έτσι την αφήνουν εκτεθειμένη σε εξωτερικούς παράγοντες. Πρέπει να δίνεις χρόνο στην επιδερμίδα να παράξει νέα, υγιή κύτταρα πριν επαναλάβεις την απολέπιση. Συνεπώς, μέχρι 2 φορές την εβδομάδα, η απολέπιση είναι επιτρεπτή.

Editor’s Tip

Τέλος, ελπίζουμε πως δεν χρειάζεται να το πούμε αλλά θα το πούμε, πως η εφαρμογή SPF είναι απαραίτητη κάθε μέρα του χρόνου και για κάθε ηλικία. Αν χρησιμοποιείς SPF από τα 20s δεν θα κάνεις πανάδες ποτέ.

Δες ακόμη: Πώς βάζω αντηλιακή κρέμα; Κανόνες εφαρμογής

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται