Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Καροτόσουπα Βελουτέ Με Σελινόριζα Και Κουρκουμά

Καροτόσουπα βελουτέ - The Cover

Καροτόσουπα βελουτέ με σελινόριζα, κρέμα γάλακτος και κουρκουμά: η συνταγή που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τα κρυολογήματα της εποχής

Έχουμε μπει για τα καλά στην καρδιά του χειμώνα, ο καιρός έχει αγριέψει και οι θερμοκρασίες έχουν πέσει αισθητά. Πολλοί αντιμετωπίζουν -εκτός από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες- και το επιπλέον βάρος ενός κρυολογήματος, μιας γρίπης, πυρετό κτλ. οπότε σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και πιο θρεπτικό για την εποχή, από μια σούπα με λαχανικά, όπως τα πολυβιταμινούχα καρότα.

Η καροτόσουπα συνήθως περιέχει τζίντζερ ή κάρυ. Εμείς σήμερα θα αντικαταστήσουμε αυτά τα συστατικά με τον κουρκουμά και το μαυροπίπερο.

Ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και όταν μάλιστα συνδυάζεται με μαύρο πιπέρι, αυξάνεται η απορρόφηση της κουρκουμίνης, της ουσίας που καταπολεμά τις φλεγμονές. Εσείς, μπορείτε φυσικά να προσθέσετε κάρι ή τζίντζερ ή άλλα μπαχάρια που έχετε στην κουζίνα σας, αν δεν έχετε κουρκουμά.

Για έντονα αντιφλεγμονώδη δράση, προτιμήστε βιολογικό κουρκουμά με υψηλή περιεκτικότητα σε κουρκουμίνη όπως ο Premium Βιολογικός Κουρκουμάς Greenbay με περιεκτικότητα 4% (1.66 €).

Αν δεν είστε vegetarian και θέλετε περισσότερη γεύση και έξτρα πρωτείνη, μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένο μπέικον στο σοτάρισμα, καθώς επίσης και να αντικαταστήσετε τον κύβο λαχανικών με κύβο κότας.

Τέλος, για μια συνταγή χωρίς γλουτένη, μπορείτε να παραλείψετε την προσθήκη κρουτόν στο σερβίρισμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σπαγγέτι Με Λαχανικά Και Σάλτσα Ντομάτας

Χωρίς περισσότερα λόγια λοιπόν, διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για καροτόσουπα βελουτέ με σελινόριζα και κουρκουμά, μπείτε στην κοινότητα μας στο Viber, όπου από σήμερα θα μοιραζόμαστε όλα αυτά τα φανταστικά αφιερώματα!

Καροτόσουπα Βελουτέ

Recipe by The Cover teamCourse: Κυρίως, ΣούπαCuisine: ΓαλλικήDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

45

minutes
Total time

1

hour 

Καροτόσουπα βελουτέ με σελινόριζα και κρέμα γάλακτος

Συστατικά

  • 5 κτ.σπ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

  • 1 κιλό καρότα Καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες

  • 1 τμχ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 φλιτζ σελινόριζα ψιλοκομμένη

  • 3½ φλιτζ νερό

  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κότας

  • 200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

  • 1 πρζ αλάτι

  • 1 πρζ πιπέρι

  • 1 πρζ κουρκουμά

  • ⅓ φλιτζ μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 1 φλιτζ κρουτόν

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα καρότα, το κρεμμύδι και τη σελινόριζα και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το νερό, το κύβο λαχανικών, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, μαυροπίπερο και κουρκουμά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
  • Αν έχουμε ραβδομπλέντερ, πολτοποιούμε τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα. Αν όχι, παίρνουμε λίγο-λίγο το μείγμα μας και πολτοποιούμε σε μπλέντερ.
  • Ξαναρίχνουμε όλο το πολτοποιημένο μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί όλο το μείγμα.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρουτόν.