Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κεφτεδάκια Κοτόπουλο Στο Φούρνο Με Σάλτσα Λαχανικών

Σήμερα μαγειρεύουμε μια πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα, ελαφριά κεφτεδάκια κοτόπουλο στο φούρνο με σάλτσα λαχανικών

Το κοτόπουλο είναι σίγουρα το πιο ελαφρύ κρέας που μπορούμε να βάλουμε στην διατροφή μας. Όταν μάλιστα αποφεύγουμε το τηγάνισμα και συνοδεύουμε με μια εύκολη σάλτσα με λαχανικά, γίνεται πεντανόστιμο και παραμένει ελαφρύ.

Για αυτό και εμείς σήμερα, θα φτιάξουμε κεφτεδάκια από κιμά κοτόπουλο και δεν θα τα τηγανίσουμε, αλλά θα τα ψήσουμε στο φούρνο σε λαδόκολλα. Έτσι, θα παραμείνουν ζουμερά, ενώ επίσης η προσθήκη παρμεζάνας θα τους δώσει ακόμη περισσότερη νοστιμιά.

Τα κεφτεδάκια μας, θα τα συνοδέψουμε με μια πανεύκολη σάλτσα ντομάτας με λαχανικά και φυσικά, μπορούμε να συνοδέψουμε και με ότι άλλο τραβά η όρεξη μας, ζυμαρικά, ρύζι, πουρέ κτλ.

Μαγειρικές συμβουλές

#1. Τα κεφτεδάκια αυτά, φυσικά μπορείτε να τα πλάσετε και σε μέγεθος μπιφτεκιού και να τα χρησιμοποιήσετε μαζί με ψωμάκια για να φτιάξετε πεντανόστιμα burgers!

#2. Φρυγανιά προσθέτουμε για να πάρει σώμα ο κιμάς και να “πολλαπλασιαστεί” σε όγκο. Είμαστε όμως προσεκτικοί με την ποσότητα, γιατί όσο περισσότερη φρυγανιά προσθέτουμε τόσο πιο πολύ θα απορροφά τα υγρά του κιμά και σίγουρα δεν θέλουμε να ξεραθούν τα κεφτεδάκια μας.

#3. Τα κεφτεδάκια μπορούμε να τα μισοψήσουμε -ή και να τα ψήσουμε κανονικά- και να αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για ένα γρήγορο μαγείρεμα για κάποια άλλη φορά.

#4. Τα κεφτεδάκια κοτόπουλου, συνοδεύονται άψογα με όλες τις σάλτσες. Σάλτσα μουστάρδα, σάλτσα κάρυ, σάλτσα ντομάτα και φυσικά και με ένα ντιπ γιαουρτιού.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Φριτάτα με λαχανικά και φέτα

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλο στο φούρνο και μπείτε στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλα αυτά τα φανταστικά αφιερώματα!

Κεφτεδάκια Κοτόπουλο Στο Φούρνο Με Σάλτσα Ντομάτας

Recipe by The Cover teamCourse: ΚυρίωςCuisine: ΔιεθνήςDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

40

minutes

Κεφτεδάκια Κοτόπουλο Στο Φούρνο Με Σάλτσα Λαχανικών

Συστατικά

  • 500 γραμ. κιμά κοτόπουλο

  • 2 κτ.σπ. ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι τριμμένο

  • 1 αυγό

  • 1/3 κπ. φρυγανιά τριμμένη

  • 1/3 κπ. παρμεζάνα τριμμένη

  • ρίγανη

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Για την σάλτσα
  • 200 γραμ. χυμό ντομάτας

  • 1 καρότο τριμμένο

  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 1/2 κτ.γλ. ζάχαρη

  • ρίγανη

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Για τους κεφτέδες
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα αντικολλητικό φύλλο χαρτί
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια όλα τα υλικά ωσότου να ομογενοποιηθούν
  • Πλάθουμε σε σχήμα και μέγεθος κεφτέδων
  • Τοποθετούμε στην επιφάνεια του ταψιού τους κεφτέδες
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά
  • Για την σάλτσα λαχανικών
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν
  • Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
  • Προσθέτουμε 1/3 φλ. νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα μας
  • Σερβίρουμε σε μπολ και συνοδεύουμε με τα κεφτεδάκια και ένα ρύζι
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται