Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ψαλίδι για μπούκλες: κεραμικό, τουρμαλίνη ή τιτάνιο;

Κεραμικό ψαλίδι μαλλιών ή τιτάνιο; Ή μήπως τουρμαλίνη; Τι διαφορές έχουν τα ψαλίδια για τα μαλλιά, ανάλογα με το υλικό τους;

Κεραμικό ψαλίδι μαλλιών, τιτάνιο ή τουρμαλίνη; Τι να διαλέξεις; Αυτά είναι τα τρία βασικά υλικά που χαρακτηρίζουν τα ψαλίδια μαλλιών, είτε μιλάμε για ισιωτικές πρέσες, είτε για μπουκλιέρες και εργαλεία για waves. Το κάθε υλικό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πρέπει να ξέρεις ποιο να προτιμήσεις για τον τύπο των μαλλιών σου, ώστε να μην τα κάψεις.

Ψαλίδια μαλλιών από τιτάνιο

Το τιτάνιο, είναι ένα υλικό αρκετά δυνατό αλλά αρκετά επικίνδυνο για αρχάριους. Έχει μεγάλη ανθεκτικότητα, θερμαίνεται πολύ γρήγορα και διατηρεί αυτή την θερμοκρασία non-stop, καθώς και την μεταδίδει γρηγορότερα στα μαλλιά. Είναι το υλικό που επιλέγουν οι κομμωτές για επαγγελματικά ψαλίδια για μπούκλες. Στα χέρια κάποιου που δεν έχει πείρα, είναι ικανό να κάψει την τρίχα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα δεις την λέξη “pro” σε ψαλίδια από τιτάνιο.

Δες: Τα καλύτερα ψαλίδια για μπούκλες

Κεραμική επίστρωση στα ψαλίδια

Η κεραμική επίστρωση στις πρέσες μαλλιών και στα σίδερα για μπούκλες, διανέμει ομοιόμορφα τη θερμοκρασία, ώστε να μην ψήνει τα μαλλιά σε κάποια σημεία, ενώ σε κάποια δεν τα θερμαίνει αρκετά. Είναι μια καλή επιλογή, γιατί αφήνει τα μαλλιά λεία και λαμπερά, αλλά επειδή μιλάμε για επίστρωση και όχι κατασκευή από κεραμικό υλικό, φθείρεται. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να το αντικαταστήσεις σχετικά σύντομα. Επιπλέον, παίζει μεγάλο ρόλο και η πυκνότητα της επίστρωσης και αυτό είναι κάτι που δεν το αναγράφει σχεδόν ποτέ η συσκευασία και δεν υπάρχει τρόπος να το μάθεις. Για αυτό βρίσκεις πολλά σίδερα με κεραμική επίστρωση και ίδιες λειτουργίες, σε πολύ διαφορετικές τιμές.

Δες ακόμη: tips για τέλειες μπούκλες με ψαλίδι

Κεραμικά ψαλίδια μαλλιών

Είναι ο καλύτερος τύπος για hair styling στο σπίτι. Όταν οι πλάκες είναι 100% κεραμικές, το εργαλείο έχει μεγάλη αντοχή, διανέμει την θερμοκρασία σωστά και ομοιόμορφα, χωρίς κίνδυνο να καούν τα μαλλιά σου. Είναι πιο ακριβά από τα ψαλίδια με κεραμική επίστρωση, αλλά είναι σαφώς πιο ανθεκτικά και ποιοτικά. Μάρκες όπως η GHD, χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία, για αυτό και τα κεραμικά ψαλίδια τους είναι αρκετά πιο ακριβά, από αυτά με την κεραμική επίστρωση.

Ψαλίδια με τουρμαλίνη

Η τουρμαλίνη είναι ένα ορυκτό που βλέπουμε όλο και περισσότερο στην επίστρωση των θερμικών εργαλείων. Είναι μια φυσική πηγή αρνητικά φορτισμένων ιόντων και όταν συνδυάζεται με κεραμική επίστρωση, ξεφριζάρει τα μαλλιά και τα αφήνει πιο λεία.

Πολύ συχνά πλέον θα δεις και ψαλίδια με συνδυασμό των υλικών που προαναφέραμε, για μέγιστα οφέλη.

Θα σε ενδιαφέρει: Λάθη που κάνεις και καις τα μαλλιά σου με τα σίδερα

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται