Σε ποιες ταιριάζει το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά: δες σε ποιες επιδερμίδες ταιριάζουν, συν, τις κορυφαίες αποχρώσεις για να δοκιμάσεις τη νέα σεζόν

Εάν σκέφτεσαι να βάψεις τα μαλλιά σου κόκκινα, σίγουρα δεν πρέπει να βιαστείς να πάρεις την απόφαση, καθώς μιλάμε για μεγάλη αλλαγή, με ένα χρώμα που αν δε σου πηγαίνει…δεν το ξεφορτώνεσαι εύκολα.

Φυσικά όμως, όπως και στο ξανθό, έτσι και στο κόκκινο υπάρχουν πολλοί τόνοι που μπορείς να επιλέξεις, ανάλογα με τον τόνο και τους υποτόνους της επιδερμίδας σου.

Και μπορείς επίσης να πειραματιστείς πριν δεσμευτείς με ένα έντονο κόκκινο. Για παράδειγμα, εάν είσαι ξανθιά, μπορείς αρχικά να δοκιμάσεις ένα rose gold (ροζ χρυσό) τόνο ή ένα παστέλ ροζ ανοιχτό, που είναι και πιο εύκολα χρώματα για να αφαιρέσεις ξανά, αν δεν σου αρέσουν στην συνέχεια και επιθυμείς να επιστρέψεις στο ξανθό σου.

Επίσης, πριν να βάψεις όλα σου τα μαλλιά, μπορείς πάντα να επισκεφθείς ένα κομμωτήριο και να το δοκιμάσεις μόνο στις άκρες των μαλλιών σου τις οποίες μπορείς πολύ εύκολα να κουρέψεις αν δε σου αρέσει ή μπορείς να το δοκιμάσεις σε κάποιες εσωτερικές peek-a-boo ανταύγειες, που είναι και τάση.

Έτσι, μπορείς να το δοκιμάσεις για λίγο καιρό μέχρι να αποφασίσεις αν θέλεις να το κρατήσεις και να το επεκτείνεις στα υπόλοιπα μαλλιά. Στη συνέχεια, θα καταλήξετε μαζί με την hair colorist στην σωστή απόχρωση για σένα και δεν θα έχεις το άγχος μιας δύσκολης επιστροφής στο προηγούμενο χρώμα.

Σε ποιες επιδερμίδες ταιριάζουν οι κόκκινοι τόνοι

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις, συστήνουμε αποχρώσεις αντίθετες από τους υποτόνους, ώστε να έρχεται σε χρωματική ισορροπία όλο το look σου, στα κόκκινα μαλλιά, αυτό δεν ισχύει τις περισσότερες φορές. Καθώς το κόκκινο είναι εκ φύσεως το πιο ζεστό χρώμα της παλέτας, θέλει πολύ προσοχή. Σε μια ανοιχτή ψυχρή επιδερμίδα το κόκκινο μπορεί να δείξει ξένο και να χλωμαίνει την επιδερμίδα ακόμη περισσότερο, αν δεν χρησιμοποιηθεί ο σωστός τόνος και οι σωστοί υποτόνοι.

Φυσικά, δεν είναι απόλυτο πως οι ψυχρές επιδερμίδες δε μπορούν υπερήφανα να υιοθετήσουν έναν κόκκινο τόνο στα μαλλιά, καθώς ο συνδυασμός τόνων που θα κάνει η hair colorist μπορεί να εξατομικευτεί για το δικό σου δέρμα. Αποχρώσεις όπως το κερασί, που περιέχουν και λίγο μπλε μέσα, μπορούν κάλλιστα να υιοθετηθούν και από πολύ ανοιχτές επιδερμίδες με ψυχρούς υποτόνους.

Ποιες κόκκινες αποχρώσεις ταιριάζουν σε κάθε επιδερμίδα;

Πολύ ανοιχτές και ανοιχτές επιδερμίδες με ουδέτερους/ψυχρούς υποτόνους: έντονα κόκκινα, ανοιχτά χάλκινα, ροζ ανοιχτό, ροζ φραουλί, rose gold, κερασί
Ανοιχτομεσαίες επιδερμίδες με ζεστούς υποτόνους: μεσαία χάλκινα, καστανοκόκκινα, rose gold
Μεσαίες και μεσαίες προς σκούρες επιδερμίδες με ζεστούς υποτόνους: σκούρα κόκκινα, καστανοκόκκινα, πυρόξανθα, peach pink
Σκούρες επιδερμίδες: πολύ έντονα κόκκινα, πολύ σκούρα καστανοκόκκινα, rose gold
Σταρένιες επιδερμίδες με olive υποτόνους: μεσαία καστανοκόκκινα, αυστηρά ζεστές αποχρώσεις χωρίς μοβ υποτόνους

Όσον αφορά τα ροζ που κατατάσσονται στους τόνους του κόκκινου, ταιριάζουν σε ανοιχτές και ανοιχτομεσαίες επιδερμίδες με ψυχρούς ή ουδέτερους υποτόνους ενώ το mix του χρυσού με το ροζ που μας δίνει το rose gold, ταιριάζει στις περισσότερες επιδερμίδες καθώς συνδυάζει το ζεστό με το ψυχρό.

Επίσης, αν σκέφτεσαι να δοκιμάσεις κάτι σε rose/rose gold θα σου συστήναμε πριν να επισκεφθείς το κομμωτήριο για μόνιμη βαφή, ίσως να δοκιμάσεις ένα χρωμοσαμπουάν ή μια ημιμόνιμη για να δεις εάν σου ταιριάζει και αν θα σου αρέσει. Η Makeup Revolution έχει κυκλοφορήσει πολλές σειρές για τα μαλλιά. Δες τις προσωρινές βαφές εδώ.

Δες πόσες διαφορετικές αποχρώσεις και κόκκινοι τόνοι υπάρχουν και πάρε ιδέες.

Maony red με ξανθές framing ανταύγειες


Φυσικό ginger με ξανθές framing ανταύγειες

kenpavesstudio

Peek-a-boo ροζ χρυσές ανταύγειες


Χάλκινο


Κόκκινο της κανέλας


Bronze


Κόκκινο του μήλου


Berry red


Κεχριμπάρι


Έντονο χάλκινο


Ροδακινί


Σκούρο ginger

Θέλεις να μάθεις ακόμη περισσότερα για τα κόκκινα μαλλιά; Δες τις πιο θεαματικές Μεταμορφώσεις Με Κόκκινους Τόνους και Εντυπωσιακά Μπαλαγιάζ Με Κόκκινους Τόνους!

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται