Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κολοκυθάκια Γεμιστά Στο Φούρνο Με Τυριά

Σήμερα μαγειρεύουμε τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο, με τυριά, πατάτα, ντομάτα. Μια χορτοφαγική συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια -χωρίς κιμά- που θα λατρέψετε!

Υπάρχει κανείς που δεν λατρεύει τα κολοκυθάκια, την πατάτα, την ντομάτα ή τα τυριά; Αυτή η συνταγή τα περιέχει όλα αυτά και είναι κατάλληλη και για vegetarians γιατί φυσικά δεν περιέχει κιμά.

Είναι μάλιστα τα πιο εύκολα γεμιστά κολοκυθάκια που έχεις φτιάξει ποτέ, γιατί δεν απαιτούν καν την παρασκευή αυγολέμονου.

Ποια υλικά μπορείτε να προσθέσετε στα γεμιστά κολοκυθάκια

Μπορείς να τα συνδυάσεις και με μελιτζάνες στο ίδιο ταψί και να τα γεμίσεις και με ακόμη περισσότερες γεύσεις που τους ταιριάζουν.

Σκέψου ελιές, ντοματίνια, κουκουνάρι, ψιλοκομμένο λουκάνικο, τριμμένο καρότο ακόμη και κοτόπουλο σε κύβους που σου περίσσεψε ή ελαφριά σαλάμια όπως το σαλάμι γαλοπούλας. Αν φυσικά, δεν είσαι χορτοφάγος.

Όσον αφορά τα τυριά, ένα mix τυριών με σκληρά και ημίσκληρα είναι το καλύτερο. Εμείς έχουμε χρησιμοποιήσει γραβιέρα και Gouda, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι βρίσκεται στο ψυγείο σας. Παρμεζάνα, edam, έμενταλ κτλ.

Επιπλέον, είναι μια πάρα πολύ εύκολη συνταγή που δεν απαιτεί περισσότερα από 40 λεπτά από τον χρόνο σου!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Νιόκι Από Σιμιγδάλι Με Σάλτσα Ντομάτας

Χωρίς περισσότερα λόγια λοιπόν, διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για κολοκυθάκια γεμιστά με πατάτα, ντομάτα και τυριά και μπείτε στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλα αυτά τα φανταστικά αφιερώματα!

Κολοκυθάκια Γεμιστά Στο Φούρνο Με Τυριά, Πατάτα, Ντομάτα

Recipe by The Cover teamCourse: ΚΥΡΙΩΣCuisine: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗDifficulty: ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes
Total time

40

minutes

Κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο με τυριά, πατάτα, ντομάτα

Συστατικά

  • 8 κολοκυθάκια

  • 100 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

  • 80 γραμ. κασέρι Gouda ή Edam τριμμένο

  • 1 πατάτα

  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους

  • 2 κτ.σπ. ελαιόλαδο

  • φρυγανιά τριμμένη

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 1 κτ.γλ. ρίγανη

Οδηγίες

  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την πατάτα σε κύβους
  • Την βάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει αρκετά -περίπου 15 λεπτά- και έπειτα την πατάμε να γίνει πουρές
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια
  • Τα ζεματάμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 12 λεπτά. Προσέχουμε να μην βράσουν πολύ, γιατί θα μπουν και στο φούρνο
  • Τα κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε την σάρκα τους σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε την λιωμένη πατάτα, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, το αυγό, τα τυριά, την ρίγανη και πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και τοποθετούμε επάνω τα κολοκυθάκια
  • Τα γεμίζουμε με το μείγμα μας και προσθέτουμε στην επιφάνεια τους λίγη τριμμένη φρυγανιά για πιο τραγανή κρούστα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν για 20-25 λεπτά

Σημειώσεις

  • Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να καβουρδίσετε για 1-2 λεπτά την ψίχα από τα κολοκυθάκια σε ένα τηγάνι που έχετε ζεστάνει ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται