Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κοτόπουλο Αλφρέντο Με Πέννες, Μπρόκολο Και Μανιτάρια

Σήμερα μαγειρεύουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο αλφρέντο με πέννες, μπρόκολο και μανιτάρια

Σήμερα θα φτιάξουμε μια από τις πιο νόστιμες λευκές σάλτσες που ταιριάζει με όλων των ειδών τα ζυμαρικά, την σάλτσα αλφρέντο.

Η σάλτσα αλφρέντο έχει τις ρίζες της στην Ιταλία. Δημιουργήθηκε από τον chef Alfredo di Lelio, το 1914, την οποία και σέρβιρε στο εστιατόριο του το Alfredo’s στην Ρώμη.

Η λευκή κρεμώδης σάλτσα αλφρέντο, παραδοσιακά φτιάχνεται με ανάλατο βούτυρο και τυριά parmigiano-reggiano και συνοδεύεται από φετουτσίνι. Εμείς σήμερα θα φτιάξουμε μια άλλη παραλλαγή που έχει επικρατήσει για την σάλτσα alfredo και θα την συνοδέψουμε με άλλο είδος ζυμαρικών και με ζουμερό κοτόπουλο.

Μαγειρικά tips

Για την συνταγή μας, έχουμε επιλέξει τις πέννες, αλλά εσείς μπορείτε να την φτιάξετε με ότι ζυμαρικό διαθέτετε, φετουτσίνι, λινγκουίνι, σπαγκέτι κτλ. Επίσης, θα συμπληρώσουμε τη συνταγή μας με μπρόκολο και μανιτάρια της επιλογής μας.

Η συνταγή αυτή περιέχει κρέμα γάλακτος με πολύ χαμηλά λιπαρά, αλλά αν και πάλι σας φαίνεται βαριά μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ και να προσθέσετε μια κουταλιά κορν-φλάουρ και λίγη παραπάνω παρμεζάνα, ώστε να μην είναι η σάλτσα σας πολύ υδαρής.

Φυσικά, μπορείτε να παραλείψετε το μπρόκολο ή τα μανιτάρια αν δεν έχετε, ακόμη και το κοτόπουλο μπορείτε να παραλείψετε αν είστε vegan.

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και λιαστή ντομάτα, για ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία γεύσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εύκολη Συνταγή Για Γαρίδες Σαγανάκι Με Κόκκινη Σάλτσα Και Φέτα

Χωρίς περισσότερα λόγια λοιπόν, διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για κοτόπουλο αλφρέντο με πέννες, μανιτάρια και μπρόκολο και γίνετε μέλη στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλες αυτές τις φανταστικές συνταγές και ακόμη περισσότερα αφιερώματα που θα σας ενδιαφέρουν.

Κοτόπουλο Αλφρέντο

Recipe by The Cover teamCourse: ΚυρίωςCuisine: ΙταλικήDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes
Calories

864

kcal
Total time

35

minutes

Κοτόπουλο Αλφρέντο Με Πέννες, Μανιτάρια Και Μπρόκολο

Συστατικά

  • 500 γραμ. πέννες

  • 150 γραμ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια

  • 1 τμχ φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια

  • 50 γραμ. βούτυρο

  • 200 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 πρέζα πιπέρι

  • Για την σάλτσα αλφρέντο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά

  • 200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη

  • 100 γραμ. βούτυρο

  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

  • Για το σερβίρισμα
  • 4 κτ.σπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το μπρόκολο μας για 4-5 λεπτά, ωσότου να μαλακώσει
  • Το βγάζουμε στην άκρη να κρυώσει και στο ίδιο νερό βράζουμε τις πένες μας σε σημείο al dente
  • Κρατάμε ένα ποτήρι ζωμό από τα μακαρόνια, σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια
  • Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
  • Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και αφού βγάλουμε τα μανιτάρια, το προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι
  • Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να κοκκινίσουν τα κομμάτια κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στο ίδιο πιάτο με τα μανιτάρια
  • Για την σάλτσα αλφρέντο
  • Στο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο
  • Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά
  • Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε λίγη-λίγη την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς για να λιώσει καλά
  • Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε
  • Αν δούμε ότι πήζει πολύ, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό από τα μακαρόνια που έχουμε κρατήσει στην άκρη
  • Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα μας το μπρόκολο, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα
  • Σερβίρουμε στις πέννες και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Σημειώσεις

  • Φυσικά, μπορείτε να παραλείψετε το μπρόκολο ή τα μανιτάρια αν δεν έχετε, ακόμη και το κοτόπουλο μπορείτε να παραλείψετε αν είστε vegan.
  • Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και λιαστή ντομάτα, για ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία γεύσεων.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται