Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κοτόπουλο Με Πράσα Και Κόκκινη Σάλτσα

Κοτόπουλο με πράσα και σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα

Σήμερα μαγειρεύουμε κοτόπουλο με πράσα και κόκκινη σάλτσα στην κατσαρόλα, ένα θρεπτικό και εύκολο φαγητό με πρωτείνη και φυτικές ίνες

Εύκολα, παραδοσιακά, υγιεινά. Σήμερα μαγειρεύουμε κοτόπουλο με πράσα, καρότα και κόκκινη σάλτσα στην κατσαρόλα. Δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από 50 λεπτά για αυτό το τόσο θρεπτικό φαγητό, ούτε και πολλά υλικά.

Η γλύκα του πράσου θα σας τρελάνει και δύσκολα θα σταματήσετε στο πρώτο πιάτο. Και δεν πειράζει να μην σταματήσετε γιατί τα πράσα είναι ελαφριά και αυτό το πιάτο προσθέτει στην διατροφή σας μόνο 438 θερμίδες.

Από τα πράσα θα κρατήσουμε μόνο το λευκό μέρος τους που βράζει εύκολα και γίνεται πολύ μαλακό.

Το υπόλοιπο φυσικά δεν θα το απορρίψουμε, θα το κόψουμε σε ροδέλες και θα το κρατήσουμε στην κατάψυξη μας σε τάπερ ή σακουλάκια τροφίμων, για να το αποψύξουμε για κάποιο άλλο μαγείρεμα σε ένα άλλο φαγητό, όπως για παράδειγμα σε ένα πρασόριζο ή σε μια πρασόπιτα.

Η ευκολία της σημερινής μας συνταγής είναι αδιαμφισβήτητη, ακόμη και για αρχάριους στην μαγειρική, αυτό είναι ότι πιο εύκολο μπορείτε να φτιάξετε και επιπλέον, από εξοπλισμό κουζίνας απαιτεί μόνο μια κατσαρόλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κοτόπουλο Αλφρέντο Με Πέννες, Μπρόκολο Και Μανιτάρια

Χωρίς περισσότερα λόγια λοιπόν, διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για κοτόπουλο με πράσα και κόκκινη σάλτσα στην κατσαρόλα, και γίνετε μέλη στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλες αυτές τις φανταστικές συνταγές και ακόμη περισσότερα αφιερώματα που θα σας ενδιαφέρουν.

Κοτόπουλο Με Πράσα Και Κόκκινη Σάλτσα

Recipe by The Cover teamCourse: ΚυρίωςCuisine: ΜεσογειακήDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

438

kcal
Total time

50

minutes

Κοτόπουλο με πράσα και κόκκινη σάλτσα στην κατσαρόλα

Συστατικά

  • 4 τμχ μπούτια κοτόπουλο

  • ½ φλ ελαιόλαδο

  • 10 τμχ πράσα κομμένα σε κομμάτια 4-5 εκ.

  • 1 τμχ κρεμμύδι μέτριο

  • 1 τμχ καρότο κομμένο σε ροδέλες

  • 400 γραμ σάλτσα ντομάτας

  • 1 κτ.σπ. πελτέ ντομάτας

  • 2 τμχ δαφνόφυλλα

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 8 κόκκους πιπέρι κατά προσέγγιση

  • 1 κτ.γλ. ζάχαρη

Οδηγίες

  • Προετοιμασία
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  • Πλένουμε τα πράσα και κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος. Τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 4-5 εκ.
  • Ξεφλουδίζουμε το καρότο και κόβουμε σε ροδέλες
  • Πλένουμε τα μπούτια κοτόπουλο
  • Μαγείρεμα
  • Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί
  • Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • Προσθέτουμε και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να κοκκινίσει ελαφρώς
  • Προσθέτουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά
  • Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, τα καρότα, αλάτι, πιπέρια, τα δαφνόφυλλα, ζάχαρη και νερό τόσο όσο για να σκεπάσει το φαγητό μας
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό

Σημειώσεις

  • Αντί για κονκασέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντομάτες, ώριμες τριμμένες