Κοτόσουπα Αυγολέμονο Με Ρύζι

Εύκολη συνταγή για κοτόσουπα: σήμερα φτιάχνουμε την πιο εύκολη, θρεπτική, παραδοσιακή κοτόσουπα αυγολέμονο με ρύζι

Αν αγαπάτε τις σούπες…αυτή την συνταγή θα την λατρέψετε.

Είναι εύκολη, γρήγορη, δεν απαιτεί πολύ προετοιμασία. Μπορείτε κυριολεκτικά να ρίξετε τα συστατικά στην κατσαρόλα και να συνεχίσετε τις δουλειές σας. Μιλάμε φυσικά για την πιο νόστιμη κοτόσουπα αυγολέμονο με ρύζι.

Η κλασσική, παραδοσιακή κοτόσουπα αυγολέμονο άλλωστε, είναι το πιάτο που δεν λείπει το χειμώνα από το τραπέζι μας. Είναι θρεπτική, αντιφλεγμονώδης, καταπολεμά τα κρυώματα και μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με ότι μπαχάρια και μυρωδικά μας αρέσουν.

Από κουρκουμά, κάρι, τζίντζερ και μπούκοβο, μέχρι μαιντανό, σέλινο και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ότι έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας, μπορεί να μπει σε αυτή την σούπα. Έτσι, γίνεται βάλσαμο για την ψυχή, τον ουρανίσκο και φυσικά τον οργανισμό μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σπαγγέτι Με Λαχανικά Και Σάλτσα Ντομάτας

Ιδίως αυτή την περίοδο που οι περισσότεροι υποφέρουν από κρυώματα και γρίπες, είναι η καταλληλότερη σούπα για να φτιάξετε.

Ακόμη και το λεμόνι που την συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο στο τέλος, μας δίνει ένα βιταμινούχο boost.

Χωρίς περισσότερα λόγια λοιπόν, διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για κλασσική κοτόσουπα αυγολέμονο με ρύζι και γίνετε μέλη στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλες αυτές τις φανταστικές συνταγές και ακόμη περισσότερα αφιερώματα που ίσως σας ενδιαφέρουν.

Κοτόσουπα Αυγολέμονο

Course: ΣΟΥΠΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟCuisine: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗDifficulty: ΕΥΚΟΛΗ
Μερίδες

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

1

hour 
Total time

1

hour 

10

minutes

Κοτόσουπα αυγολέμονο με ρύζι

Συστατικά

  • 1/2 κοτόπουλο

  • 3 κτ.σπ. ελαιόλαδο

  • 12 κτ.σπ. ρύζι γλασέ

  • αλάτι

  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών προαιρετικά

  • μαύρο πιπέρι

  • νερό

  • ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
  • 2 αυγά χωριστά κρόκοι με ασπράδια

  • χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες

  • Γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα στα 3/4 με νερό
  • Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει μαζί με το λάδι σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει
  • Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών
  • Το αφαιρούμε και αφήνουμε σε μια πιατέλα να κρυώσει
  • Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα που βράσαμε το κοτόπουλο
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο του ρυζιού για περίπου 10-15 λεπτά
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο που έχουμε αφήσει στην άκρη και ξεκοκαλίζουμε.
  • Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα μας
  • ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
  • Σε ένα μπολ, χωρίζουμε τα ασπράδια αυγών και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα
  • Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα
  • Προσθέτουμε με αργό ρυθμό τον χυμό από το 1/2 λεμόνι και κρατάμε το υπόλοιπο στην άκρη
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας μας για να πάρει θερμοκρασία το αυγό χωρίς να καεί
  • Μετά από κάθε προσθήκη ανακατεύουμε
  • Όταν πια έχει πάρει θερμοκρασία, αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να ανακατευτεί
  • Αν θέλουμε συμπληρώνουμε στο πιάτο χυμό λεμονιού

Σημειώσεις

  • Αν θέλουμε να κάνουμε τη σούπα μας ακόμη πιο θρεπτική, προσθέτουμε και ψιλοκομμένα λαχανικά, όπως καρότο, αρακά, κολοκυθάκι και πιπεριά.
  • Αν δεν σας αρέσει το ρύζι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κριθαράκι ή φιδέ.
  • Σερβίρετε με ψημένο ψωμί

Κοινοποιήστε!