Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

7 Κολακευτικά Κουρέματα Για Σγουρά Μαλλιά

Κουρέματα για σγουρά μαλλιά

Κουρέματα για σγουρά μαλλιά: πάρε ιδέες για κουρέματα που αναδεικνύουν και ταιριάζουν στα μαλλιά με φυσικές μπούκλες

Αρχικά, πρέπει να πούμε πως είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσεις έναν hairstylist που έχει εμπειρία σε σγουρά μαλλιά, καθώς δεν έχουν όλοι την απαραίτητη πείρα και γνώση για να δώσουν την σωστή φόρμα σε φυσικά σγουρά μαλλιά. Ένα λάθος κούρεμα μάλιστα, μπορεί να καταστρέψει το look σου.

Επιπλέον, τα σγουρά μαλλιά, λόγω του όγκου της μπούκλας, αργούν περισσότερο από άλλους τύπους μαλλιών να αποκτήσουν οπτικά μήκος και έτσι, αν κατά λάθος σου κάνουν ένα κακό κούρεμα, μπορεί να χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι τα μαλλιά σου να αποκτήσουν ξανά μια σωστή φόρμα.

Ένας έμπειρος κομμωτής όμως, γνωρίζει πως να ακολουθήσει την φυσική φόρμα των σγουρών μαλλιών και να τους δώσει το ανάλογο κούρεμα, ώστε ο όγκος να διαμοιράζεται ομοιόμορφα και να μην συγκεντρώνεται μόνο προς την κορυφή ή μόνο στα μήκη. Επίσης, οι μπούκλες που έχουν χάσει το σχήμα και την ελαστικότητα τους, μπορούν να ξαναζωντανέψουν με την σωστή τεχνική κουρέματος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπου τα μαλλιά είναι πολύ σγουρά, πρέπει να γίνεται είναι ένα dry cut, ώστε να παρακολουθείται το σχήμα και η φόρμα που αποκτούν τα μαλλιά, την ώρα που κουρεύονται.

Δες παρακάτω, 7 φανταστικά κουρέματα που μπορούν να αναδείξουν τις φυσικές σου μπούκλες και να σου δώσουν το στυλ που ονειρεύεσαι.

#1. Bob με αφέλειες

#2. Φιλαριστό pixie cut με αφέλειες

#3. Ασύμμετρο pixie cut

#4. Φιλαριστό short bob

#5. Φιλαριστό lob

#6. Έντονα φιλαριστό afro-cut

#7. U-cut με μύτες