Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κρύα Ελληνική Σαλάτα Με Ζυμαρικά

Ελληνική κρύα σαλάτα με ζυμαρικά

Κρύα σαλάτα με ζυμαρικά: δες την πανεύκολη συνταγή μας για κρύα σαλάτα με ζυμαρικά, φέτα και λαχανικά

Φυσικά, επειδή τα ζυμαρικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αμέτρητες συνταγές σε σαλάτες και επειδή σίγουρα θα παραθέσουμε πολλές ακόμη συνταγές, δεν γίνεται να μην ξεκινήσουμε σήμερα με την πιο κλασσική εκδοχή, την Ελληνική.

Μαγειρικά tips

Η ευελιξία στις σαλάτες με ζυμαρικά, είναι πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που είναι της αρεσκείας σας. Κοχυλάκι, βίδες, κοφτό μακαρόνι, πέννες, φιογκάκια και άλλα ζυμαρικά που ενδείκνυνται για χρήση σε κρύα σαλάτα.

Επιπλέον, αν σας έχουν περισσέψει ζυμαρικά από το μεσημεριανό μαγείρεμα, μπορείτε για το βράδυ να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα, μια σαλάτα. Είναι επίσης ένα πιάτο που μπορεί να προσφέρει ποικιλία σε ένα τραπέζι και να εμπλουτίσει την επιλογή σε σαλάτες.

Εμείς σήμερα θα σας προτείνουμε μια συνταγή εμπνευσμένη από την Ελληνική κουζίνα και τις γεύσεις που αγαπάμε, καθώς περιέχει κάποια από τα στοιχεία της κλασσικής, παραδοσιακής, χωριάτικης σαλάτας.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι όσα θα βρεις και στην χωριάτικη σαλάτα: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, ελιές, πιπεριά. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε και μια πρωτείνη, όπως βρασμένο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και έτσι να έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Για την εκδοχή της χωρίς γλουτένη, απλά αντικαταστήστε τα ζυμαρικά με ένα προϊόν gluten-free.

Δες ακόμη: Κεφτεδάκια Κοτόπουλο Στο Φούρνο Με Σάλτσα Λαχανικών

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για την πιο εύκολη κρύα σαλάτα με ζυμαρικά και μπείτε στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλα αυτά τα φανταστικά αφιερώματα!

Κρύα Σαλάτα Με Ζυμαρικά

Recipe by The Cover teamCourse: ΣαλάταCuisine: ΕλληνικήDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Total time

20

minutes

Κρύα ελληνική σαλάτα με ζυμαρικά, λαχανικά και φέτα

Συστατικά

  • 500 γραμ. ζυμαρικά

  • 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους

  • 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 1/2 φλ. ελιές κομμένες στη μέση

  • 1/2 φλ. τυρί φέτα θρυματτισμένη

  • 1 κρεμμυδάκι μικρό ψιλοκομμένο

  • 100 γραμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

  • Φύλλα βασιλικού

  • Για το dressing
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

  • 1/4 φλ. ξύδι

  • αλάτι

  • ρίγανη

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε το dressing αναμειγνύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε σημείο al dente και σουρώνουμε
  • Τα αδειάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε καλά για να λαδωθούν όλα τα ζυμαρικά μας
  • Αφήνουμε για μισή ώρα να κρυώσουν
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί