Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ξεπερασμένοι στιλιστικοί κανόνες που πρέπει να ξεχάσεις

Ξεπερασμένοι στιλιστικοί κανόνες

Η μόδα κάνει κύκλους στα πάντα, εκτός από ένα πράγμα. Στους στιλιστικούς κανόνες. Μπορεί να επιστρέφουν διάφορα ρούχα, παπούτσια και τάσεις από το παρελθόν γενικότερα, αυτό όμως που δεν επιστρέφει ποτέ, είναι οι κανόνες.

Για αυτούς θα μιλήσουμε σήμερα, καθώς μας στέλνετε πολλές σχετικές ερωτήσεις. Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω για να φρεσκάρεις το στυλ σου.

Οι κανόνες του στυλ που δεν χρειάζεται να τηρείς

Οι στιλιστικοί κανόνες λοιπόν, όπως το να μην συνδυάζεις μπλε με μαύρο ή το να σετάρεις ζώνη με παπούτσια ή τσάντα, είναι εντελώς ξεπερασμένοι. Ξεπέρασε τους και εσύ, όπως τους έχει ξεπεράσει η μόδα, προ πολλού.

Μπορώ να φορέσω αντρικά ρούχα;

Η έλευση της genderless μόδας…είναι απλά marketing. H genderless μόδα υπάρχει στη ζωή μας εδώ και δεκαετίες. Σκέψου όλα τα κοινά ρούχα που φορούν και τα δυο φύλα. Σακάκια, tailored παντελόνια, πουκάμισα, t-shirts κτλ. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, ο πρώτος κανόνας που πρέπει να καταρρίψεις είναι το shopping, αποκλειστικά στο γυναικείο section.

Θα εκπλαγείς με τα σικ κομμάτια που θα ανακαλύψεις στο ανδρικό section. Η αντρική μόδα μάλιστα είναι πιο αργή από την γυναικεία και αυτό σημαίνει πως μπορεί να βρεις πολύ πιο ποιοτικά κομμάτια.

Μπορώ να φορέσω μαύρο σε γάμο;

Το μαύρο είναι ένα χρώμα όπως όλα. Είναι σικ, σοφιστικέ και αν επιλέξεις ένα εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα, δεν είναι απαγορευτικό, ούτε για έναν γάμο.

Δες ακόμη: Fresh Τρόποι Να Φορέσεις Τώρα Λευκό Πουκάμισο

Το μπλε ταιριάζει με το μαύρο;

Από τις πιο άκυρες στιλιστικές θεωρίες. Τουναντίον, το μπλε δένει απίστευτα με το μαύρο και καθώς τα δυο χρώματα είναι κομψά, ο συνδυασμός τους δεν θα μπορούσε να δείχνει αταίριαστος.

Το χρυσό ταιριάζει με το ασημί;

Τα χρυσά και τα ασημί κοσμήματα, κάνουν εντυπωσιακή αντίθεση και μάλιστα είναι από τους πιο hot συνδυασμούς που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, βλέπουμε πολλά ρούχα να συνδυάζουν ασημί με χρυσό και να δείχνουν πολυτελή και μεγαλοπρεπή.

Πρέπει να σετάρω τα παπούτσια με την τσάντα ή την ζώνη;

Ένα look που δείχνει πολύ στημένο, είναι το σετάρισμα της τσάντας με την ζώνη ή με τα παπούτσια. Φυσικά, δεν λέμε να μην φορέσεις μαύρη τσάντα με μαύρα παπούτσια ή ζώνη, αλλά όταν επιλέγεις έντονες αποχρώσεις ή μοτίβα, προσπάθησε να μην τα σετάρεις. Μάλιστα, προσπάθησε να κάνεις συνδυασμούς που δείχνουν περισσότερο στυλ και φαντασία.

Αυτοί είναι οι ξεπερασμένοι στιλιστικοί κανόνες, που κρατούν πίσω το στυλ και την φαντασία σου. Άφησε την δημιουργικότητα σου να λάμψει και υιοθέτησε νέες τάσεις χωρίς δισταγμό.


Photo by Nassim Boughazi on Unsplash

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται