Λάδι καρύδας: ιδιότητες, οφέλη σε μαλλιά & δέρμα

Μάθε για τις ιδιότητες που έχει το λάδι καρύδας και πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην ομορφιά, στο πρόσωπο, στα μαλλιά & στο σώμα

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσεις:

Πολλά ακούγονται για το λάδι καρύδας αλλά πόσα είναι αλήθεια; Το λάδι καρύδας, είναι γνωστό για τις ιδιότητες του στον τομέα της ομορφιάς. Είναι από τα έλαια, που γενικότερα έχουν πολλές εφαρμογές σε αυτόν τον τομέα, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο

Επειδή ανήκει στα αρκετά βαριά έλαια, μπορεί να φράξει τους πόρους σου, οπότε θα συνιστούσαμε να το χρησιμοποιείς με προσοχή. Είναι πολύ καλό για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, ιδίως αν χρησιμοποιείς αδιάβροχα προϊόντα για μακιγιάζ, όπως πχ. αδιάβροχες μάσκαρα ή foundation, αλλά μετά πρέπει να χρησιμοποιείς και ένα καθαριστικό προσώπου, για να απομακρύνεις τα υπολείμματα του λαδιού από το πρόσωπο.

Ένα ακόμη σημείο του προσώπου στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί είναι τα χείλη. Είτε το εφαρμόσεις σαν balm, είτε σαν scrub συνδυάζοντας με ζάχαρη για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, θα αφήσει τα χείλη σου πολύ απαλά.

 Βιολογικό λάδι καρύδας €10,79


Πώς να το χρησιμοποιήσεις στο σώμα

  • Σε σκασμένες φτέρνες και κάλους, σε ραγάδες και χαλάρωση, μπορεί να κάνει θαύματα, καθώς είναι ιδιαίτερα θρεπτικό. Έτσι, αν αντιμετωπίζεις κάποιο από αυτά τα προβλήματα, με καθημερινή εφαρμογή, μπορείς να δεις διαφορά.
  • Άλλη μια χρήση, που σίγουρα θα σου αρέσει το καλοκαίρι, είναι να το χρησιμοποιήσεις σαν after-sun προϊόν. Τι καλύτερο από την χαρακτηριστική μυρωδιά της καρύδας μετά το μπάνιο στη θάλασσα; Η κατευναστική ιδιότητα που έχει, θα σε ωφελήσει ιδιαίτερα, ακόμη και αν αντιμετωπίζεις χαμηλού βαθμού εγκαύματα από τον ήλιο.
  • Αντί για αφρό/gel ξυρίσματος, εφάρμοσε λάδι καρύδας. Θα εκπλαγείς με το πόσο απαλά θα είναι τα πόδια σου, μετά την αποτρίχωση. Μπορείς ακόμη να το χρησιμοποιήσεις και μετά την αποτρίχωση με κερί για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα και να ενυδατώσεις παράλληλα το δέρμα σου.
  • Τέλος, αν κάνεις μόνη σου μανικιούρ και πεντικιούρ, είναι το καλύτερο λάδι που υπάρχει για τα πετσάκια.
Λάδι καρύδας σε μαλλιά, πρόσωπο και σώμα - The Cover

Τι προσφέρει το λάδι καρύδας στα μαλλιά

Καταρχάς, το λάδι καρύδας δεν ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών. Αν έχεις χαμηλό πορώδες -κλειστά λέπια που απωθούν το νερό- και χρησιμοποιείς λάδι καρύδας, αυτό σχηματίζει ένα φιλμ γύρω από την τρίχα και δεν αφήνει να περάσει το νερό ή άλλα θρεπτικά στοιχεία από τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς. Έτσι, το πρόβλημα που γενικότερα έχουν τα μαλλιά χαμηλού πορώδους να μην απορροφούν το νερό και τα θρεπτικά συστατικά, επιδεινώνεται από την εφαρμογή ελαίου καρύδας.

Αντιθέτως, αν έχεις υψηλό πορώδες -λέπια ανοιχτά- το “φιλμ” που δημιουργεί, αποτελεί ένα προστατευτικό στρώμα που δεν αφήνει να περάσει υπερβολικά γρήγορα το νερό στην τρίχα. Έτσι, στην ουσία ελέγχει τον ρυθμό με τον οποίο βρέχονται και θρέφονται τα μαλλιά σου.

Ακόμη έχει την ιδιότητα να διεισδύει πολύ βαθιά στον πυρήνα της τρίχας και να ελαττώνει την απώλεια πρωτεϊνών από τα μαλλιά. Ακριβώς για αυτό το λόγο όμως, μπορεί να τα κάνει και πιο εύθραυστα. Αυτό συμβαίνει, γιατί καταλαμβάνει χώρο στο εσωτερικό της τρίχας και δεν αφήνει να περάσει το νερό και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Έτσι, καθίσταται μη ωφέλιμο για όσες έχουν χαμηλό πορώδες στα μαλλιά, ενώ αν τα μαλλιά σου έχουν υψηλό πορώδες, μπορείς να ωφεληθείς από το λάδι καρύδας.

Πώς να τα το χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά

Εάν δεν γνωρίζεις τον τύπο των μαλλιών σου, θα σου λέγαμε να προτιμήσεις μια diy μάσκα σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, καθώς το λάδι καρύδας, έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιόλαδου. Μπορείς ακόμη, να κάνεις μια μάσκα για βαθιά θρέψη συνδυάζοντας το με γιαούρτι και μέλι.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται