Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λάθη που κάνεις με τα φρύδια και χαλούν την όψη σου

Διάβασε ποια είναι τα λάθη που ίσως κάνεις στα φρύδια σου και διόρθωσε τα, εάν θέλεις να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σου.

Όσο τα standards της ομορφιάς αλλάζουν, τόσο πληθαίνουν τα do & don’t, που θέλουν να γνωρίζεις πλέον βασικούς κανόνες για να αναδείξεις την φυσική σου ομορφιά. Τα φρύδια δεν αποτελούν εξαίρεση και όσο #trending ήταν για κάποιες σεζόν τα έντονα βαμμένα φρύδια, τόσο οι τάσεις τώρα τα θέλουν περισσότερο στην φυσική τους μορφή.

Διάβασε παρακάτω, ποια είναι τα λάθη που βλέπουμε να κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με τα φρύδια τους και απέφυγε τα.

#1. Υπερβολικό τριμάρισμα

Και τα φρύδια..τρίχες έχουν και όπως και τα μαλλιά σου, έτσι και τα φρύδια σου δυναμώνουν όταν τα ψαλιδίζεις. Με την διαφορά πως εάν τα ψαλιδίζεις συχνά, θα αρχίσουν να αποκτούν ακανόνιστο σχήμα, θα γίνονται ατίθασα και θα καταλήξουν να θέλουν “κούρεμα” συνεχώς. Απέφυγε το συχνό τριμάρισμα και προτίμησε να τα τιθασεύεις με ένα διάφανο gel.

#2. Υπερβολικό περίγραμμα

Γέμισε τα κενά με ένα μολύβι φρυδιών και απέφυγε το υπερβολικό περίγραμμα και τις ίσιες γραμμές έξω από το σχήμα τους, που τα κάνουν να μοιάζουν αφύσικα. Επιπλέον, όταν τα παραζωγραφίζεις μπορούν να “πνίξουν” τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σου και να τραβούν τα βλέμματα μόνο σε αυτό το σημείο, κάνοντας ακόμη και τα μάτια σου να δείχνουν μικρότερα. Οι μικρές πινελιές που ακολουθούν την φορά της τρίχας, είναι το καλύτερο για να τα γεμίσεις, χωρίς να το παρακάνεις. Το τέλειο pen για αυτή την τεχνική γεμίσματος, θα το βρεις στο Sephora, από την Αnastasia Beverly Hills.

#3. Λάθος χρώμα

Τα φρύδια σου δεν χρειάζεται να ακολουθούν το χρώμα των μαλλιών σου. Εάν τα αφήνεις στην φυσική τους απόχρωση ενώ βάφεις τα μαλλιά σου ξανθά, πρέπει να ενισχύεις το δικό τους χρώμα και όχι να προσπαθείς να τα σετάρεις με το χρώμα των μαλλιών σου. Επιπλέον, όταν τα φρύδια σου είναι περισσότερο μαύρα παρά καστανά, προτίμησε ένα μολύβι φρυδιών σε γκρι απόχρωση και όχι σε καφέ, γιατί ξεχωρίζει προκαλώντας διχρωμία.

#4. Λάθος σχήμα

Μια λάθος τρίχα να αφαιρέσεις και το σχήμα τους, μπορεί να αλλάξει άμεσα. Απέφυγε να αφαιρείς τρίχες από το επάνω μέρος γενικότερα και στο κάτω μέρος αρκέσου σε ότι απέχει αρκετά από τα φρύδια, ώστε να φαίνονται καθαρά.

#5. Χρησιμοποιείς stencils

Εάν είναι αδύνατο να έχεις εσύ δύο πανομοιότυπα φρύδια, σκέψου πόσο δύσκολο είναι να έχουν ίδια φρύδια δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Τα stencils δεν μπορούν να ανταποκρίνονται σε εντελώς διαφορετικά πρόσωπα, οπότε απέφυγε τα γιατί θα καταστρέψουν το σχήμα των φρυδιών σου.

Τέλος, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως τα φρύδια σου είναι η κορνίζα και όχι ο καμβάς.

Θέλεις περισσότερα tips; Δες τα πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ που προσθέτουν χρόνια!

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται