Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λάθη στην εφαρμογή αντηλιακού που δεν πρέπει να κάνεις

Δες ποια είναι τα πιο σημαντικά λάθη στην εφαρμογή αντηλιακού που βάζουν το δέρμα σου σε κίνδυνο το καλοκαίρι

Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό για το δέρμα από τα αντηλιακά προϊόντα προσώπου και σώματος; Σίγουρα όχι. Για να έχεις μέγιστη αντηλιακή προστασία, πρέπει όμως να γνωρίζεις και πώς να τα εφαρμόζεις σωστά. Δες πώς μπορείς να αποφύγεις τα πιο σημαντικά λάθη στην εφαρμογή αντηλιακού και προστάτεψε το δέρμα σου.

#1. Εφαρμόζεις σε βρώμικη επιδερμίδα

Το αντηλιακό πρέπει απαραίτητα να το εφαρμόζεις σε καθαρό δέρμα, απαλλαγμένο από ρύπους και σμήγμα. Ο ιδρώτας μας άλλωστε το αποβάλλει αρκετά πιο γρήγορα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και έτσι θέλουμε να εισχωρήσει όσο βαθύτερα γίνεται στο δέρμα. Αν το σμήγμα και οι ρύποι παρεμποδίζουν την απορρόφηση, δεν θα έχουμε ικανοποιητική προστασία. Κάνε ένα γρήγορο καθαρισμό το πρωί, με μικυλλιακό νερό αν δεν έχεις χρόνο, πριν εφαρμόσεις αντηλιακή κρέμα.

#2. Εφαρμόζεις μετά το μακιγιάζ

Η αντηλιακή πρέπει να μπαίνει μετά την ενυδατική κρέμα, εκτός και αν το καλοκαίρι επιλέγεις ενυδατική με SPF. Επιπλέον, όταν στους πόρους σου έχεις εφαρμόσει βάσεις μακιγιάζ και primer, ένα SPF προϊόν μετά το μακιγιάζ, έχει μικρή αξία και μικρή προστασία. Οπωσδήποτε, εφάρμοζε την αντηλιακή σου πριν εφαρμόσεις βάση μακιγιάζ και περίμενε να την απορροφήσει πλήρως το δέρμα. Τα primer μάλιστα που επιβαρύνουν αρκετά το δέρμα και φράζουν τους πόρους, καλό είναι γενικά να τα αποφεύγεις το καλοκαίρι. Διάβασε πότε μπαίνει το αντηλιακό στην περιποίηση προσώπου.

#3. Δεν εφαρμόζεις αρκετά υψηλό δείκτη προστασίας

Η αλήθεια είναι πως ο ελάχιστος δείκτης προστασίας, που πρέπει να εφαρμόζεις είναι ο SPF30. Ιδίως αν έχεις αρκετά λευκή επιδερμίδα ή χρησιμοποιείς και skincare προϊόντα με δραστικά συστατικά, ο SPF30 είναι απαραίτητος.

#4. Δεν ανανεώνεις το αντηλιακό όταν πρέπει

Είναι πολύ γενικό να πούμε πως πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου κάθε 2 ώρες, εκτός και αν βρίσκεσαι στην παραλία. Αν όμως εφαρμόζεις μια φορά το πρωί πριν την δουλειά και από την δουλειά φεύγεις αργά το απόγευμα, σίγουρα δεν είναι απαραίτητη η ανανέωση. Αν όμως είσαι όλη μέρα έξω, καλό είναι να το έχεις στην τσάντα σου και να το ανανεώνεις κάθε 2-3 ώρες.

#5. Ξεχνάς να εφαρμόσεις αντηλιακό για τα μαλλιά

Τα μαλλιά εκτίθενται εξίσου στον ήλιο και μπορείς κυριολεκτικά να τα κάψεις αν τα εκθέτεις για αρκετές ώρες στις ακτίνες του ήλιου. Σκέψου πως είναι σα να κρατάς ένα πιστολάκι συνεχώς στα μαλλιά σου. Προστάτεψε τα με καπέλα, ιδίως αν είναι ξανοιγμένα και εφάρμοζε αντηλιακό μαλλιών ακόμη και στην πόλη. Δες τα καλύτερα αντηλιακά μαλλιών.

#6. Παραλείπεις τα κρυφά σημεία

Οι περισσότερες αρκούμαστε στην απλή εφαρμογή σε μάγουλα πηγούνι και μέτωπο και έτσι ξεχνάμε τα δύσκολα σημεία, όπως το λαιμό, το ντεκολτέ, τις κόγχες της μύτης, τα αυτιά και φυσικά τα χέρια. Και σε αυτά τα σημεία παρουσιάζουμε φωτογήρανση. Την επόμενη φορά που θα εφαρμόσεις αντηλιακή κρέμα, μην τα ξεχάσεις.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται