Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λάθη Στο Μακιγιάζ Ματιών Που Σε Μεγαλώνουν

Δες ποια είναι τα πιο σημαντικά και πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ ματιών που σε μεγαλώνουν, κάνοντας τα μάτια σου να δείχνουν κουρασμένα, πεσμένα και γερασμένα

Το μακιγιάζ, παίζει μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση μας αφού έχει την ικανότητα να μας μεταμορφώνει, αλλάζοντας οπτικά, ακόμη και την δομή του προσώπου. Μια μεγάλη μύτη μπορούμε να την κάνουμε να φαίνεται πιο μικρή, μικρά χείλη μπορούμε να τα κάνουμε να δείχνουν πιο μεγάλα και πάει λέγοντας. Όλα αυτά βέβαια, εφόσον γνωρίζουμε τις σωστές τεχνικές.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάθη Στο Μακιγιάζ Που Προσθέτουν Χρόνια

Αντιστοίχως, όταν δεν γνωρίζουμε τις σωστές τεχνικές, μπορεί να καταλήξουμε να τονίσουμε τα σημεία που δεν μας αρέσουν, αντί να τα κρύψουμε. με τα μάτια μάλιστα και τα φρύδια που πλαισιώνουν τα χαρακτηριστικά μας, τα λάθη που συναντούμε στο μακιγιάζ, τα οποία καταστρέφουν το βλέμμα, είναι αρκετά.

Διάβασε παρακάτω, ποια είναι τα λάθη στο μακιγιάζ ματιών που σε μεγαλώνουν, κάνοντας τα βλέφαρα να δείχνουν πεσμένα, βαριά και κουρασμένα.

#1. Χρησιμοποιείς μαύρο μολύβι στο κάτω βλέφαρο

Ένα πολύ σημαντικό λάθος, ίσως και το πιο σημαντικό στο μακιγιάζ ματιών, είναι η full γραμμή με μαύρο μολύβι στο κάτω βλέφαρο…και ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Αυτή η εφαρμογή, κατεβάζει τα μάτια και τα κάνει να φαίνονται βαριά και κουρασμένα. Απόφυγε την κάτω γραμμή και στις κάτω βλεφαρίδες, προτίμησε να εφαρμόζεις μόνο μικρή ποσότητα μάσκαρα.

#2. Ξεκινάς το cat eye από την εσωτερική γωνία

Όταν σχηματίζουμε cat-eye με eyeliner, θέλουμε να τραβήξουμε το μάτι προς τα έξω και προς τα επάνω, ώστε να το κάνουμε να δείχνει πιο μακρύ και πιο ανορθωμένο. Αν ξεκινάς την γραμμή του eyeliner σου από την εσωτερική γωνία και φαρδαίνει μέχρι την εξωτερική, τονίζεις την στρογγυλάδα του και φυσικά δεν θα καταφέρεις να πετύχεις το ανορθωμένο εφέ, που θέλουμε με την δημιουργία του cat-eye. Ιδίως αν έχεις αρκετά στρογγυλά βλέφαρα, αυτό θα φαίνεται ακόμη πιο έντονα σε εσένα. Ξεκίνησε την γραμμή για το cat-eye, από το σημείο που ξεκινά και η κόρη του ματιού.

#3. Κάνεις παχιά γραμμή στο άνω βλέφαρο

Προσπάθησε να κρατάς την γραμμή όσο πιο λεπτή γίνεται. Η παχιά γραμμή, μικραίνει το μάτι και το “σπρώχνει” προς τα κάτω.

#4. Βάφεις υπερβολικά τα φρύδια σου

Κάποτε, το πιο σημαντικό λάθος με τα φρύδια ήταν το overplucking, δηλαδή το υπερβολικό βγάλσιμο τους. Σήμερα, με όλα τα brow trends, βλέπουμε το εντελώς αντίθετο να συμβαίνει. Βαρύ μακιγιάζ φρυδιών, χωρίς μέτρο, που τα κάνει να φαίνονται εντελώς αφύσικα. Αν μάλιστα τα βάφεις αρκετά και από την κάτω πλευρά, μικραίνεις την απόσταση μεταξύ φρυδιών και ματιών και έτσι φαίνονται μάτια και φρύδια…πεσμένα. Προτίμησε να γεμίζεις τα κενά τους με διαγώνιες πινελιές με ένα προϊόν ακριβείας, χωρίς να κάνεις έντονο περίγραμμα από την κάτω πλευρά. Εμείς λατρεύουμε το NYX Lift & Snatch! Brow Tint Pen (13,06 €)

#5. Δεν χρησιμοποιείς faux βλεφαρίδες

Αν έχεις χάσει αρκετές βλεφαρίδες είτε λόγω ηλικίας, είτε έλλειψης βιταμινών, είτε από κάποιον άλλο παράγοντα που επηρεάζει μαλλιά και δέρμα, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις faux βλεφαρίδες για να δώσεις ζωντάνια στο βλέμμα σου και στα βλέφαρα σου. Προτίμησε βλεφαρίδες σε τουφάκια που θα εφαρμόσεις κυρίως προς την εξωτερική γωνία του ματιού, ώστε να ανασηκωθεί το βλέμμα. Πολύ εύκολες στην τοποθέτηση οι NYX Wicked Lashes Singles (7,60 €)

#6. Δεν χρησιμοποιείς curling mascara

Όπως έχουμε πει σε προηγούμενο αφιέρωμα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μάσκαρα. Για γυναίκες 40+/50+, η καλύτερη είναι μια μάσκαρα για ανόρθωση βλεφαρίδων και όχι μια μάσκαρα για όγκο. Η curling mascara θα ανορθώσει τις βλεφαρίδες, θα τις χρωματίσει, θα ανοίξει το βλέμμα και θα σε κάνει να δείχνεις πιο ξεκούραστη.

#7. Χρησιμοποιείς μαύρη μάσκαρα

Η black και η extra black mascara, μπορούν να βαρύνουν τις βλεφαρίδες και τα βλέφαρα, ιδίως σε γυναίκες με ανοιχτά χρώματα μαλλιών, ματιών και φρυδιών. Προτίμησε την curling μάσκαρα σου σε καφέ απόχρωση, που θα χρωματίσει τις βλεφαρίδες, χωρίς να βαραίνει τα βλέφαρα σου. Δοκίμασε την Diorshow Iconic Overcurl mascara (31.12) στην απόχρωση 094 που θα ανασηκώσει τις βλεφαρίδες σου.

#8. Δεν εφαρμόζεις βάση για σκιές

Ευρυαγγείες και δισχρωμίες, καθιστούν πολύ δύσκολο το ομοιόμορφο μακιγιάζ ματιών και το να φανούν τα πραγματικά χρώματα των σκιών. Πριν το μακιγιάζ ματιών, εφάρμοσε μια βάση ή ένα primer για ματιών, για να δημιουργήσεις έναν ομοιόμορφο καμβά. Δοκίμασε την Estee Lauder Double Wear Stay-In-Place Eyeshadow Base (€ 21,55) η το NYX Ultimate Shadow & Liner Primer (9,50€).