Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λάθη στο χρώμα των μαλλιών που προσθέτουν χρόνια

Λάθη στο χρώμα των μαλλιών που προσθέτουν χρόνια

Υπάρχουν πολλά λάθη στο χρώμα μαλλιών που προσθέτουν χρόνια. Δες τα και διάλεξε ένα look που θα σε κάνει να δείχνεις fresh.

Το πρόσωπο μπορεί να είναι ο καμβάς, τα μαλλιά όμως είναι η κορνίζα μας. Και ο ωραιότερος καμβάς του κόσμου, δε μπορεί να δείξει τέλειος χωρίς την ανάλογη κορνίζα. Τα μαλλιά άλλωστε, είναι και το σημείο που τραβά πρώτα τα βλέμματα και μπορεί να αφήσει την ανάλογη εντύπωση σε όποιον βρεθεί στο δρόμο σου.

Για αυτό, το να διαλέξεις το σωστό hairlook είναι μεγάλη υπόθεση. Πρέπει να σου ταιριάζει, να μπορείς να το υποστηρίξεις και με το lifestyle σου και να μην σου προσθέτει χρόνια. Ναι, βεβαίως το λάθος hairlook μπορεί να προσθέσει χρόνια και μάλιστα με πολλούς τρόπους που ίσως δεν φαντάζεσαι.

Διάβασε παρακάτω, για τα πιθανά λάθη που κάνεις με το χρώμα μαλλιών και προσθέτεις χρόνια.

#1. Προσθέτεις πολύ σαντρέ

Το σαντρέ μπορεί να χρησιμοποιείται για να προσθέσει ψυχρούς τόνους, αυτό δε σημαίνει όμως το πολύ σαντρέ ταιριάζει σε όλες. Έχε υπόψιν μάλιστα πως το έντονο σαντρέ δίνει γκρι τόνους -πολλές φορές και πράσινους αν μείνει στα μαλλιά πολύ ώρα ή αν τα μαλλιά είναι πορώδη- και αγριεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, αφού όσο πιο σαντρέ, τόσο πιο σκούρο δείχνει ένα χρώμα. Επίσης, αν έχεις και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, το σαντρέ μπορεί να τους βγάλει ακόμη περισσότερο προς τα έξω.

Επίλεξε μια ουδέτερη απόχρωση όπως είναι το μπεζ, ή μια απόχρωση που να αναμειγνύει ζεστούς και σαντρέ τόνους, για να έχει το χρώμα σου ισορροπία. Πρέπει επίσης να γνωρίζεις, πως στις Μεσογειακές επιδερμίδες που συνήθως είναι σταρένιες, το σαντρέ δεν ταιριάζει πολύ. Μας κάνει να δείχνουμε χλωμές και μας αγριεύει.

Μπορείς επίσης να διαβάσεις τα αφιερώματα μας για αποχρώσεις ξανθού μαλλιού αλλά και αποχρώσεις καστανού για να βρεις ποιο σου ταιριάζει.


#2. Αφήνεις την ρίζα να κατέβει πολύ

Το απεριποίητο μαλλί, πάντα προσθέτει χρόνια. Πόσο μάλλον, όταν η ρίζα δείχνει πως έχεις να επισκεφθείς το κομμωτήριο περισσότερο από 6 μήνες. Αν αδυνατείς να επισκέπτεσαι συχνά το κομμωτήριο, καλύτερα να επιστρέψεις στο φυσικό σου χρώμα, ώστε να μην δείχνουν τα μαλλιά σου απεριποίητα και παραμελημένα.


#3. Δεν επιλέγεις ένα rooted look

Τα outdated μονοδιάστατα χρώματα στα μαλλιά, έχουν παρέλθει ως trend εδώ και αρκετά χρόνια. Και ως γνωστόν, ένα hairlook που δεν είναι στη μόδα, σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη. Επίλεξε ένα look με πιο φυσική ρίζα, που θα ενώνει το φυσικό σου με το τεχνητό χρώμα.


#4. Αφήνεις τα λευκά να κατέβουν πολύ

Τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να είναι ένα σημάδι που φανερώνει την ηλικία, αλλά προσθέτουν χρόνια μόνο όταν είναι απεριποίητα ή όταν βρίσκεσαι σε αυτό το ενδιάμεσο stage που τα μακραίνεις, για να τα αφήσεις στο φυσικό τους. Αν δεν έχεις σκοπό να τα αφήσεις να μακρύνουν στο γκρίζο, βάφε πιο συχνά την ρίζα σου. Αν πάλι έχεις σκοπό να υιοθετήσεις το silver fox trend, τότε δες χτενίσματα για γκρίζα μαλλιά που μεγαλώνουν και περισσότερες ιδέες και λύσεις για γκρίζα μαλλιά.


#5. Δεν επιλέγεις τον σωστό τόνο

Το χρώμα των μαλλιών που θα επιλέξεις, πρέπει να εξαρτηθεί από τον τόνο της επιδερμίδας και τους υποτόνους της. Αν για παράδειγμα έχεις πολύ ζεστούς υποτόνους, τότε σίγουρα δεν χρειάζεσαι μια πολύ ζεστή απόχρωση. Μπορείς να επιλέξεις μια απόχρωση που θα τους εξισορροπήσει, προσθέτοντας ψυχρούς τόνους. Επίσης, αν έχεις πολύ λευκή επιδερμίδα, μπορείς να επιλέξεις ένα χρώμα που θα κάνει αντίθεση και θα τονίσει το λευκό δέρμα σου.

Έχε υπόψιν, πως για μια αλλαγή δεν χρειάζεται ποτέ να απομακρύνεσαι πολύ από το φυσικό σου. 2-3 τόνοι που θα φωτίσουν το πρόσωπο σου, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.


#6. Δεν διορθώνεις τους ανεπιθύμητους τόνους

Δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό από ένα fresh χρώμα στα μαλλιά. Αν όμως έχεις επιλέξει ένα ξανθό που απέχει πολύ από το φυσικό σου, τότε αυτό σίγουρα θα εμφανίζει συχνά, κίτρινους και πορτοκαλί τόνους, με αποτέλεσμα να δείχνει παραμελημένο. Και όπως είπαμε παραπάνω, το παραμελημένο προσθέτει χρόνια.

Αν λοιπόν μόλις έβαψες τα μαλλιά σου ξανθά και δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη πορτοκαλί και κίτρινοι τόνοι, διάβασε πώς να εμποδίσεις την εμφάνιση ανεπιθύμητων τόνων στα μαλλιά. Αν πάλι, έχουν προλάβει να κάνουν την εμφάνιση τους στα μαλλιά σου, τότε μάθε πώς να εξουδετερώσεις τους ανεπιθύμητους τόνους από το ξανθό των μαλλιών σου.

Φυσικά, τα συχνά ρεφλέ με βαφές αμμωνίας μπορούν να ξηράνουν τα μαλλιά, για αυτό αν επισκέπτεσαι το κομμωτήριο κάθε μήνα για ρεφλέ, προτίμησε ένα ρεφλέ με ημιμόνιμες χωρίς αμμωνία. Θα αφαιρεθούν οι ανεπιθύμητοι τόνοι και θα διατηρηθεί η υγεία των μαλλιών σου.


#7. Επιλέγεις passe τεχνικές όπως οι ανταύγειες

Για λίγο, πέρισυ, ακούστηκε πως οι ριγέ “chunky” ανταύγειες -σε όλο το κεφάλι- επιστρέφουν. Εκτός του ότι ακούγεται σαν εφιάλτης και ευτυχώς δεν επέστρεψαν, θέλουμε να πούμε πως ακόμη και αν επιστρέψουν κάποτε, όσο γρήγορα θα γίνει η επιστροφή…τόσο γρήγορα θα γίνει και η φυγή. Μετά την εμφάνιση του μπαλαγιάζ στη ζωή μας, που χαρίζει τόσο φυσικά χρώματα στα μαλλιά, αμφιβάλλουμε για την επιτυχία που θα έχει οποιαδήποτε άλλη τεχνική προσπαθήσει να επανέλθει από το μακρινό παρελθόν. Οπότε, αν ανήκεις σε αυτές που συνεχίζουν και ζητούν “ριγέ” ανταύγειες, θα σου λέγαμε να το ξανασκεφτείς.


#8. Τα βάφεις μαύρα

Αφιερώσαμε ολόκληρο άρθρο στα μαύρα μαλλιά και στους λόγους που μπορεί να μην σου ταιριάζουν. Το μαύρο μπορεί να είναι ουδέτερο χρώμα, αλλά δεν ταιριάζει σε όλες και δεν αναδεικνύει όλες τις επιδερμίδες. Αν μάλιστα έχεις σταρένια επιδερμίδα και μαύρους κύκλους, μπορεί να βγάζει πράσινους τόνους στην επιδερμίδα σου και να αγριεύει πολύ την όψη σου, προσθέτοντας χρόνια. Αν θέλεις να παραμείνεις στην σκούρη πλευρά, μπορείς να επιλέξεις ένα σοκολατί, ένα καστανό μεσαίο ή και ένα μπαλαγιάζ σε φυσικούς τόνους που θα προσθέσει φως. Διάβασε σε ποιες ταιριάζουν τα μαύρα μαλλιά.

Μετά τα λάθη στο χρώμα μαλλιών που προσθέτουν χρόνια, διάβασε περισσότερα για τα λάθη στα μαλλιά που σε μεγαλώνουν.