Mac ‘n’ Cheese Στην Κατσαρόλα: Εύκολο, Γρήγορο & Υγιεινό

Σήμερα φτιάχνουμε το πιο νόστιμο, υγιεινό, γρήγορο και εύκολο mac ‘n’ cheese στην κατσαρόλα, με τυρί φέτα, αυγό και μπρόκολο

Σήμερα μαγειρεύουμε την πιο νόστιμη και πιο υγιεινή παραλλαγή του κλασσικού Αμερικάνικου πιάτου, mac ‘n’ cheese, με αρκετές αλλαγές που κάνουν και μεγάλη διαφορά. Είναι μια καλή πρόταση για τις μέρες που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, για να αντικαταστήσει την πίτσα στις movie nights -οι Αμερικάνοι το έχουν παράδοση να τρώνε mac and cheese βλέποντας ταινίες- και φυσικά για τις μέρες που δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε οτιδήποτε άλλο.

Είναι εύκολο, απαιτεί λιγότερη από μισή ώρα, δεν απαιτεί μαγειρικές γνώσεις και μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε ότι μακαρόνια θέλετε.

Αν και εμείς συστήνουμε κοφτό μακαρονάκι, για να μπαίνει μέσα η σάλτσα μας και τα τυριά και να ξεχειλίζουν από νοστιμιά. Επιπλέον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενσωματώσετε στην διατροφή των παιδιών σας το μπρόκολο, γιατί ναι, η συνταγή μας περιέχει και μπρόκολο.

Φυσικά, αν δεν έχετε μπρόκολο δεν πειράζει, απλά παραλείψτε το πρώτο βήμα της συνταγής.

Οι διαφορές της συνταγής μας με το κλασσικό mac’n’cheese

  • Όλοι γνωρίζουμε πως η αυθεντική συνταγή, περιέχει τυρί τσένταρ. Αν δεν είστε φαν του τσένταρ -προσωπικά δεν είμαι καθόλου- αυτή η συνταγή θα σας δώσει εξίσου έντονη νοστιμιά, με λιγότερα όμως λιπαρά και με σαφώς λιγότερες θερμίδες, αφού το τσένταρ είναι ένα από τα λιγότερο υγιεινά τυριά που υπάρχουν.
  • Οι Αμερικάνοι πάντα προσθέτουν τριμμένη φρυγανιά, σαν τελευταία στρώση στο mac ‘n’ cheese φούρνου. Εμείς, θα το μαγειρέψουμε στην κατσαρόλα, οπότε δεν θα προσθέσουμε και φρυγανιά, σε αντίθεση πάλι με την Αμερικάνικη συνταγή.
  • Επίσης, τα υλικά που θα προσθέσουμε στη συνταγή μας, είναι υλικά που βρίσκονται σε κάθε Ελληνικό σπίτι, ενώ
  • Τέλος, σε αντίθεση με τον τρόπο μαγειρέματος της Αμερικάνικης συνταγής, εμείς θα χρησιμοποιήσουμε μόνο κατσαρόλα, που σημαίνει και λιγότερο χρόνο μαγειρέματος.

Στην ουσία θα λέγαμε, πως αυτή η εύκολη συνταγή είναι η Μεσογειακή παραλλαγή του Αμερικάνικου mac and cheese.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κοτόσουπα Αυγολέμονο Με Ρύζι

Χωρίς περισσότερα λόγια λοιπόν, διαβάστε παρακάτω την πανεύκολη συνταγή μας για mac ‘n’ cheese σε Μεσογειακή παραλλαγή και γίνετε μέλη στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλες αυτές τις φανταστικές συνταγές και ακόμη περισσότερα αφιερώματα που ίσως σας ενδιαφέρουν.

Mac ‘n’ Cheese Στην Κατσαρόλα: Εύκολο, Γρήγορο & Υγιεινό

Recipe by The Cover teamCourse: LIFESTYLE, ΣΥΝΤΑΓΕΣCuisine: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗDifficulty: ΕΥΚΟΛΗ
Servings

4

servings
Prep time

3

minutes
Cooking time

20

minutes
Total time

23

minutes

Νόστιμο, υγιεινό, γρήγορο και εύκολο mac ‘n’ cheese στην κατσαρόλα, με τυρί φέτα, αυγό και μπρόκολο

Συστατικά

  • 500 γραμ. short cut μακαρόνια (κοραλάκι ή κοφτό)

  • Νερό

  • 6 κτ.σπ. ελαιόλαδο

  • 200 γραμ. τυρί φέτα

  • 1 αυγό

  • 1/2 μπρόκολο

  • 100 γραμ. κεφαλοτύρι προαιρετικά

Οδηγίες

  • Βράζουμε το μπρόκολο μας για 4-5 λεπτά ωσότου να μαλακώσει, το αφήνουμε στην άκρη και το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια μόλις κρυώσει
  • Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν με 2 κτ.σπ. από το ελαιόλαδο
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια
  • Θρυμματίζουμε τη φέτα
  • Σε ένα μικρό μπολ σπάμε το αυγό και χτυπάμε λίγο με το πιρούνι να διαλυθεί ο κρόκος
  • Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια 4 κτ.σπ. ελαιόλαδο και κρατάμε πολύ χαμηλή τη φωτιά
  • Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε να λαδωθούν
  • Ρίχνουμε το σπασμένο αυγό και ανακατεύουμε συνεχώς
  • Ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε συνεχώς να πάει σε όλα τα μακαρόνια και να λιώσει καλά
  • Ρίχνουμε μέσα και τα μπουκετάκια μπρόκολου και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι προαιρετικά

Σημειώσεις

  • Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και χωρίς το μπρόκολο.
  • Αν τη μαγειρέψετε χωρίς το μπρόκολο, συνδυάστε με σαλάτα λάχανο-κάροτο. Ταιριάζει απίστευτα και θα προσθέσει βιταμίνες στο γεύμα σας.

Κοινοποιήστε!