Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τρικ Μακιγιάζ Για Ανόρθωση Προσώπου

Μακιγιάζ Για Ανόρθωση Προσώπου Και Για Να Φαίνεσαι Πιο Νέα - The Cover

Μακιγιάζ για ανόρθωση προσώπου: επαγγελματικά makeup tips & tricks που θα σε κάνουν να φαίνεσαι πιο νέα, θα σου χαρίσουν lifting effect και θα ανορθώσουν το βλέμμα σου

Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορούν να κάνουν οι αντιγηραντικοί οροί ή οι κρέμες με ρετινόλη, αλλά αυτά που μπορεί να κάνει το μακιγιάζ, είναι πολλά περισσότερα και με πιο άμεσα αποτελέσματα.

Ενώ μια καλή κρέμα σταδιακά μπορεί να απαλύνει κάποιες λεπτές γραμμές ή να παρέχει επαρκή ενυδάτωση ώστε να καθυστερήσει την γήρανση, το μακιγιάζ και κάποια συγκεκριμένα τρικ μακιγιάζ, μπορούν να ανορθώσουν το βλέμμα σου, τα μάτια σου, το άνω μισό πρόσωπο σου και να κρύψουν έτσι…αρκετά χρόνια.

Το μακιγιάζ, μπορεί να μας κάνει να δείχνουμε πιο νέες, όχι μόνο επειδή μας χαρίζει χρώμα ή επειδή καλύπτει χρωματικές ατέλειες, πόρους και ανομοιόμορφες υφές, αλλά επειδή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας, κάποιες makeup pro τεχνικές που θα μας χαρίσουν ακόμη και lifting effect.

Εκτός από το contouring, που μπορεί να δημιουργήσει ζυγωματικά εκεί που δεν υπάρχουν ή να λεπτύνει αρκετά μια μύτη, υπάρχουν και οι τεχνικές μακιγιάζ για ανόρθωση ματιών και προσώπου και για ένα γενικότερο lifting εφέ.

Και επειδή σίγουρα δε μπορούμε ή δεν θέλουμε όλες να κάνουμε lifting, σήμερα ως επαγγελματίας makeup artist, θα μοιραστώ μαζί σας τα μυστικά του επαγγέλματος, για να δημιουργείτε πάντοτε ένα μακιγιάζ που σας κολακεύει.

#1. Cat-eye με σκιές

Στα κουκουλωτά βλέφαρα ή στα γηρασμένα με ρυτίδες βλέφαρα, το cat-eye με eyeliner είναι αρκετά δύσκολο για κάποια που δεν έχει εξασκηθεί αρκετά. Προτίμησε να δημιουργήσεις το cat-eye effect, χρησιμοποιώντας σκούρες σκιές σε γκρι ή καφέ και κάνε πολύ καλό blending, ώστε να μην δημιουργηθεί ανομοιόμορφο σχήμα στην γωνία.

#2. Χρησιμοποίησε wispies βλεφαρίδες

Όταν θέλουμε να σηκώσουμε το μάτι και το βλέμμα χαρίζοντας του το cat-eye effect, είναι προτιμότερες οι βλεφαρίδες σε στυλ wispies, που μακραίνουν σταδιακά προς την έξω γωνία. Αυτές οι βλεφαρίδες, μακραίνουν το μάτι και το “σηκώνουν” ελαφρώς προς την έξω γωνία. Αν χρησιμοποιείτε τουφάκια, εφαρμόστε τα μόνο στην εξωτερική γωνία. Φυσικά, πριν την εφαρμογή των βλεφαρίδων, χρησιμοποιήστε και ψαλίδι βλεφαρίδων, ώστε να τις ανασηκώσετε ακόμη περισσότερο. Δες τις MAC 36 LASH (19,00 €)

#3. Γεμίστε το τόξο και την άκρη των φρυδιών από την άνω πλευρά

Ένα λάθος που συναντάμε πολύ συχνά, είναι το γέμισμα των φρυδιών αποκλειστικά από την κάτω πλευρά του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να φαίνονται τα μάτια πεσμένα, κουρασμένα και γηρασμένα. Για να δημιουργήσετε εφέ ανόρθωσης στα φρύδια, γεμίστε την αρχή του φρυδιού από την κάτω πλευρά, αλλά το τόξο και την άκρη, από την άνω πλευρά.

#4. Χτενίστε και στερεώστε τα φρύδια προς τα πάνω

Φυσικά, δεν αρκεί μόνο το γέμισμα. Με ένα προϊόν στερέωσης για τα φρύδια όπως ένα gel ή ένα soap, χτενίστε πάντα προς τα επάνω, δίνοντας διαγώνια φορά. Δες το NYX Control Freak Brow Gel (7,60€) που διατηρεί τα φρύδια στη θέση τους για ώρες.

#5. Βάλτε το ρουζ με ανοδική φορά

Πολλές φορές βλέπουμε το ρουζ φορεμένο στο κέντρο των ζυγωματικών ή ψηλά στα μάγουλα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος. Όπως ακριβώς θα κάνατε και με το contouring ή με τις σκιές για το cat-eye, εφαρμόστε το ρουζ σας με ανοδική φορά στα ζυγωματικά.

#6. Κάντε κοψίματα λίγο πιο πάνω

Με ένα προϊόν contouring, μπορούμε να δώσουμε ότι σχήμα θέλουμε σε ένα πρόσωπο, σε μια μύτη κ.ο.κ. Και αν συνήθως το χρησιμοποιούμε ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά, σε ένα πρόσωπο που έχει χαλάρωση, μπορούμε να το εφαρμόσουμε λίγο πιο πάνω ή με λίγο πιο ανορθωμένη φορά.

#7. Χρησιμοποίησε curling μάσκαρα

Όπως έχουμε πει σε προηγούμενο αφιέρωμα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μάσκαρα και δεν ταιριάζουν όλοι σε όλες. Στην περίπτωση σου, που θέλεις ανόρθωση στο πρόσωπο και στα μάτια, πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια curling μάσκαρα για ανόρθωση βλεφαρίδων. Έχει ειδικό βουρτσάκι, που θα ανασηκώνει τις βλεφαρίδες σου περισσότερο από μια κλασσική μάσκαρα ή μια μάσκαρα για όγκο.  Οι καλύτερες μάσκαρα για καμπυλότητα -αν και δυσκολευόμαστε αρκετά να ξεχωρίσουμε σε αυτή την κατηγορία τις καλύτερες- είναι σίγουρα η Diorshow Iconic Overcurl mascara (31.94) και η MAC Extended Play Perm Me Up Lash (25.00 €). Επέμεινε περισσότερο στις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας.

#8. Eyeliner στην εσωτερική γωνία

Στην εξωτερική γωνία το eyeliner μπορεί να είναι δύσκολο σε κουκουλωτά βλέφαρα, σε βλέφαρδα με καθοδική φορά ή σε βλέφαρα με ρυτίδες, στην εσωτερική γωνία όμως αν το χρησιμοποιήσετε με ανοδική προς τα έξω φορά, τότε θα επιμηκύνετε ακόμη περισσότερο το μάτι και θα εντείνετε το αμυγδαλωτό σχήμα του, χαρίζοντας ακόμη περισσότερη οπτική ανόρθωση.