Μακιγιάζ για ξεκούραστα μάτια και ανόρθωση βλεφάρων

Συμβουλές μακιγιάζ για ξεκούραστα μάτια και ανόρθωση βλεφάρων: δες τις επαγγελματικές συμβουλές για να αφαιρείς χρόνια με το μακιγιάζ

Τα μάτια μας πολλές φορές και για αρκετούς διαφορετικούς λόγους, μπορεί να δείχνουν κουρασμένα και πεσμένα. Μπορεί ακόμη να είναι το σχήμα τους λίγο καθοδικό ή απλά να έχουμε μεγαλώσει και να έχει αναλάβει το πρόσωπο μας…ο νόμος της βαρύτητας. Μπορεί ακόμη, να μας αρέσουν πολύ τα αμυγδαλωτά, foxy βλέφαρα με έντονη ανόρθωση και να θέλουμε να υιοθετήσουμε ένα πιο σύγχρονο makeup look.

Σε όλα αυτά, θα σε βοηθήσουν οι συμβουλές μακιγιάζ που θα σου δώσουμε σήμερα. Θα μάθεις πώς να μακιγιάρεις τα μάτια σου για να δείχνουν φωτεινά και όχι κουρασμένα, καθώς και πώς να ανορθώσεις οπτικά τα βλέφαρα σου, για σέξι, foxy eye look.

#1. Φτιάξε τον καμβά σου

Μια βάση για σκιές, για να φωτίσει όλο το βλέφαρο είναι απαραίτητη, ακόμη και όταν δεν πρόκειται να το χρωματίσεις. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείς ομοιοχρωμία για να αποδώσουν καλύτερα οι σκιές, ενώ παράλληλα αποκρύπτεις μικρές φλεβίτσες και αγγεία, ενώ τα μάτια δείχνουν πιο ξεκούραστα.

#2. Φώτισε την εσωτερική γωνία

Μια περλέ σκιά σε σαμπανί, ιβουάρ ή λευκό στην εσωτερική γωνία, φωτίζει τα μάτια και ζωηρεύει το βλέμμα. Το θεωρούμε απαραίτητο βήμα, ακόμη και όταν δεν έχεις χρόνο για οτιδήποτε άλλο.

Δες ακόμη: οι καλύτερες παλέτες σκιών για βραδινό μακιγιάζ

#3. Κάνε διαγώνια κοψίματα δίπλα από τα μάτια

Αν και έχουμε μιλήσει ξανά για την ανόρθωση προσώπου με μακιγιάζ, θα το ξαναπούμε. Αν θέλεις το πρόσωπο σου και ιδίως τα μάτια να δείξουν ανορθωμένα, κάνε τις φωτοσκιάσεις λίγο πιο ψηλά στα ζυγωματικά.

#4. Στην εξωτερική γωνία, χρησιμοποίησε σκιές

Όχι πολύ σκούρες, καθώς θέλουμε να φαίνεται φυσική η ανόρθωση των βλεφάρων. Ένα μεσαίο καφέ ή γκρι, θα κάνει αυτό που χρειάζεσαι. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καφέ μολύβι το οποίο θα σβήσεις με ένα πινέλο για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

#5. Στην εσωτερική γωνία, χρησιμοποίησε eyeliner

Η εσωτερική γωνία δεν χρησιμεύει μόνο για να δώσουμε φως στα μάτια. Από αυτό το σημείο ξεκινά το σχήμα του ματιού και μπορείτε να εντείνετε το σχήμα του, αν το τονίσετε με eyeliner. Σχηματίστε ένα πλάγιο V με διαγώνια φορά.

#6. Στην κόγχη του ματιού εφάρμοσε σκιές σε ίσια γραμμή

Αυτό βέβαια προυποθέτει να ταιριάζει στο σχήμα των ματιών σου. Αν είναι στρογγυλά, ίσως να φαίνεται περίεργο. Αν είναι αμυγδαλωτά, θα τα ανορθώσει.

Ανόρθωση ματιών-μακιγιάζ

#7. Χρησιμοποίησε curling μάσκαρα

Όπως έχουμε πει σε προηγούμενο αφιέρωμα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μάσκαρα και δεν ταιριάζουν όλοι σε όλες. Στην περίπτωση σου, που θέλεις ανόρθωση στο πρόσωπο και στα μάτια, πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια curling μάσκαρα (με καμπυλωτό βουρτσάκι) για ανόρθωση βλεφαρίδων. Έχει ειδικό βουρτσάκι, που θα ανασηκώνει τις βλεφαρίδες σου περισσότερο από μια κλασσική μάσκαρα ή μια μάσκαρα για όγκο.  Μια από τις καλύτερες μάσκαρα για καμπυλότητα -αν και δυσκολευόμαστε αρκετά να ξεχωρίσουμε σε αυτή την κατηγορία τις καλύτερες- είναι σίγουρα η Diorshow Iconic Overcurl mascara (31.94) και η MAC Extended Play Perm Me Up Lash (31.00 €). Επέμεινε περισσότερο στις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας.

#8. Χρησιμοποίησε wispy βλεφαρίδες

…ή βλεφαρίδες σε τουφάκια που θα εφαρμόσεις μόνο στην εξωτερική γωνία του ματιού. Αυτό θα “τραβήξει” τα μάτια ακόμη περισσότερο και θα δείξουν πιο μακριά και πιο ανορθωμένα.


Θέλεις ακόμη περισσότερα επαγγελματικά tips μακιγιάζ; Δες μακιγιάζ για ανόρθωση προσώπου.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται