Μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Συμβουλές μακιγιάζ για μεγαλύτερα μάτια: δες τα do & don’t αλλά και τις τεχνικές μακιγιάζ, που θα δείξουν τα μάτια σου μεγαλύτερα και πιο φωτεινά

Το ζωηρό, φωτεινό βλέμμα και τα μεγάλα, εκφραστικά μάτια είναι ο απόλυτος στόχος του μακιγιάζ ματιών. Υπάρχουν αρκετά tips που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις καθώς και κάποιες τεχνικές και κινήσεις μακιγιάζ που πρέπει να αποφύγεις, καθώς φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Διάβασε παρακάτω τις pro συμβουλές μακιγιάζ και μάθε πώς θα κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα.

Δες ακόμη: Πώς Να Καλύψω Τους Μαύρους Κύκλους;

Πώς θα κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα

Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι τεχνικές μακιγιάζ για μεγαλύτερα μάτια, διαφέρουν από τις τεχνικές για αμυγδαλωτά μάτια. Άλλες τεχνικές χρησιμοποιούνται για να μακραίνουν και να ανορθώνουν τα μάτια (foxy eyes) και άλλες τεχνικές για να τα “ανοίγουν”. Δες ποια είναι τα βήματα για μεγαλύτερα μάτια.

#1. Το πιο γνωστό τρικ μακιγιάζ, δεν είναι άλλο από το λευκό/nude μολύβι ματιών. Αν έχεις γαλανά/πράσινα μάτια, μπορείς να εφαρμόσεις λευκό μολύβι, ενώ αν έχεις σκούρα καστανά μάτια, προτίμησε ένα nude μολύβι που δεν θα κάνει έντονη αντίθεση με το χρώμα των ματιών σου.

#2. Μια λευκή/ασημί σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού, θα δώσει φως στο βλέμμα σου.

#3. Η μάσκαρα ανόρθωσης βλεφαρίδων στις άνω βλεφαρίδες, θα ανοίξει τα μάτια σου, κάνοντας τα να δείχνουν μεγαλύτερα.

#4. Μια πολύ λεπτή γραμμή eyeliner σύριζα στις βλεφαρίδες στο άνω βλέφαρο, θα καθορίσει το σχήμα του και θα ζωηρέψει το βλέμμα σου. Αν η γραμμή του σταματά στην εξωτερική γωνία, θα τα κάνει να φαίνονται πιο στρογγυλά, ενώ αν συνεχίσει σε cat-eye θα τα κάνει πιο αμυγδαλωτά. Ιδανικά, η γραμμή eyeliner πρέπει να ξεκινά από το σημείο που ξεκινά και η ίριδα.

#5. Μια βάση σκιάς, ακόμη και αν δεν εφαρμόσεις σκιές στο άνω βλέφαρο θα το φωτίσει χαρίζοντας ομοιομορφία και θα καλύψει την εμφάνιση των αγγείων.

#6. Πριν να εφαρμόσετε μάσκαρα, χρησιμοποιήστε ψαλίδι βλεφαρίδων για να τις ανορθώσετε ακόμη περισσότερο.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Τα Καλύτερα Οικονομικά Make Up

Οι κινήσεις μακιγιάζ που πρέπει να αποφύγεις

#1. Η μάσκαρα στις άνω και κάτω βλεφαρίδες, κλείνει το μάτι. Αυτό δεν σημαίνει πως δε μπορείς να εφαρμόσεις καθόλου μάσκαρα. Στις κάτω βλεφαρίδες, προτίμησε μια διάφανη μάσκαρα ή μια καφέ μάσκαρα με μονή στρώση, που θα καθορίσει τις βλεφαρίδες χωρίς να τις βαρύνει. Αντιθέτως, η μαύρη μάσκαρα για ανόρθωση βλεφαρίδων, θα σηκώσει τις βλεφαρίδες και θα ανοίξει το μάτι.

#2. Αν θέλεις τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα, απαγορεύεται το σκούρο μολύβι στο waterline.

#3. To eyeliner στις κάτω βλεφαρίδες, μπορεί να αλλάξει το σχήμα των ματιών, δε μπορεί όμως να τα κάνει να δείξουν μεγαλύτερα.

#4. Απόφυγε τις παχιές γραμμές με eyeliner στο άνω βλέφαρο.

Τεχνικές μακιγιάζ για μεγαλύτερα μάτια

#1. Halo eye

Μια πολύ έξυπνη τεχνική μακιγιάζ που μεγαλώνει θεαματικά τα μάτια, είναι η Halo τεχνική. Στο κέντρο του άνω και κάτω βλεφάρου, εφαρμόζεται μια σκιά πολύ πιο ανοιχτή και φωτεινή σε σχέση με τις σκιές που εφαρμόζονται στην εσωτερική και εξωτερική γωνία του ματιού. Στο τέλος του άρθρου, θα βρεις ένα πολύ ωραίο βίντεο για να μάθεις αυτή την τεχνική. Στο κέντρο του άνω βλεφάρου θα χρειαστεί να εφαρμόσεις μικρή ποσότητα κονσίλερ πριν την εφαρμογή σκιάς, ώστε να είναι πιο καθαρό και φωτεινό το αποτέλεσμα.

Δες ακόμη: Προϊόντα Για Τέλεια Φρύδια

#2. Banana liner

Η τεχνική μακιγιάζ που γνωρίζει μεγάλη αναβίωση φέτος είναι το banana liner. Το eyeliner με γραμμή σχήματος μπανάνας επάνω από την κόγχη του ματιού, ήταν το σήμα κατατεθέν της Τwiggy και σε συνδυασμό με λευκό μολύβι στο κάτω βλέφαρο, τα μάτια της έδειχναν ασύγκριτα μεγάλα. Αυτή την σεζόν, θα δεις την τεχνική να χρησιμοποιείται για να μεγαλώσει τα μάτια και να τους δώσει μια funky πινελιά με πράσινα, μπλε και άλλα ζωηρά χρώματα. Ανορθώνει ασύγκριτα το βλέφαρο, αφού στην ουσία μεγαλώνει την κόγχη του ματιού.

#3. Naked eye

Ένας ομοιόμορφος φωτεινός καμβάς με απλή ανόρθωση των άνω βλεφαρίδων, πάντα ανοίγει το μάτι και ζωηρεύει το βλέμμα.

#4. Monochrome eye

Τα ανοιχτά, φωτεινά χρώματα, είναι τα ιδανικά χρώματα σκιών για όσες θέλουν μεγαλύτερα μάτια.


Δες την halo τεχνική μακιγιάζ στα μάτια, που θα τα κάνει να δείχνουν πολύ μεγαλύτερα και πιο φωτεινά.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται