Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μανικιούρ στο σπίτι: τι θα χρειαστείς και πώς θα το κάνεις

Μανικιούρ στο σπίτι τι θα χρειαστείς

Θέλεις να μάθεις πώς θα κάνεις ένα επαγγελματικό μανικιούρ στο σπίτι; Διάβασε παρακάτω, τι θα χρειαστείς και δες όλα τα βήματα αναλυτικά

Τα νύχια μας, μπορεί να είναι ένα μικρό σημείο του σώματος μας, είναι όμως ένα μεγάλο μέρος της εμφάνισης μας. Φανερώνουν πολλά για τις συνήθειες μας, για αυτό και οφείλουμε να τα έχουμε πάντοτε περιποιημένα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως πρέπει απαραιτήτως να κάνουμε συνέχεια gel ή ημιμόνιμο. Το πιο βασικό είναι να είναι καθαρά και να δείχνουν επιμελημένα και αυτό μπορείς κάλλιστα να το πετύχεις μόνη σου στο σπίτι, αν έχεις τα βασικά εργαλεία. Δες παρακάτω τι θα χρειαστείς για ένα μανικιούρ στο σπίτι και τα βήματα για να δείξει επαγγελματικό.

Τι θα χρειαστείς

 • Ασετόν
 • Λίμα
 • Ψαλιδάκι νυχιών
 • Σπρωχτηράκι
 • Κρέμα χεριών
 • Απολεπιστικό
 • Μπολ
 • Buffer
 • Base coat
 • Top coat

Τα βήματα για μανικιούρ

Φυσικά, αυτά ισχύουν και για το πεντικιούρ αν θελήσεις να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι.

 1. Αν προηγουμένως έχεις βάψει τα νύχια σου, αφαίρεσε το παλιό βερνίκι με ασετόν.
 2. Χρησιμοποίησε το ψαλιδάκι για να κόψεις τα νύχια σου στο σχήμα και μήκος που επιθυμείς.
 3. Χρησιμοποίησε την λίμα για να τελειοποιήσεις το σχήμα με κινήσεις προς το κέντρο ή τις άκρες του νυχιού, χωρίς να αλλάζεις την κατεύθυνση της λίμας. Αυτό θα αποτρέψει την δημιουργία παρωνυχίδων.
 4. Με ένα buffer τρίψε την επιφάνεια των νυχιών και στην συνέχεια γυάλισε την από την ανάλογη πλευρά. Υπάρχουν buffers με αριθμημένες πλευρές -δες αυτό στο Sephora– που σε καθοδηγούν ώστε να χρησιμοποιείς την σωστή πλευρά.
 5. Με ένα απολεπιστικό, αφαίρεσε τα νεκρά κύτταρα από τα χέρια σου και ξέπλυνε καλά.
 6. Στην συνέχεια, γέμισε ένα μπολ με νερό και μερικές σταγόνες αφρόλουτρο και μούλιασε τα νύχια σου για 4-5 λεπτά. Σε αυτό το βήμα, θέλουμε να μαλακώσουν τα πετσάκια για να τα σπρώξουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται.
 7. Σκούπισε καλά με μια πετσέτα και άπλωσε ενυδατική κρέμα.
 8. Χρησιμοποίησε το σπρωχτηράκι για να σπρώξεις τα πετσάκια. Απόφυγε να τα κόψεις, καθώς χρειάζεσαι εξειδικευμένο εργαλείο.
 9. Εφάρμοσε βερνίκι βάσης και αφού στεγνώσει εφάρμοσε το βερνίκι της επιλογής σου και ένα top coat για να επιμηκύνεις την διάρκεια και να δώσεις γυαλάδα. Ιδανικό για βάση, είναι το Ridge filler της Inglot που γεμίζει τα κενά σε νύχια με ανομοιόμορφη επιφάνεια.
 10. Απόλαυσε το μανικιούρ σου!

Θέλεις ακόμη περισσότερες pro συμβουλές; Δες πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο νυχιών στο σπίτι.

Ετικέτες: