Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

7 λόγοι για να σταματήσεις να βάφεις τα μαλλιά σου μαύρα

Μαύρα μαλλιά: σε ποιες δεν ταιριάζουν

Σε ποιες ταιριάζουν τα μαύρα μαλλιά, σε ποιες όχι και πότε πρέπει να σταματήσεις να τα βάφεις μαύρα; Μάθε τα όλα.

Υπάρχουν αρκετοί σοβαροί λόγοι να σταματήσεις να τα βάφεις μαύρα, ακόμη και αν είναι το φυσικό σου χρώμα. Σήμερα θα διαβάσεις όλους τους λόγους που μπορεί να μην σου ταιριάζουν τα μαύρα μαλλιά και ίσως να μην τους έχεις σκεφτεί. Θα τους δεις οπτικοποιημένους με ζωντανά παραδείγματα ώστε να δεις στην πράξη, τα προβλήματα που προκύπτουν και τις πιθανές αλλαγές που μπορείς να κάνεις ώστε να σταματήσεις να αντιμετωπίζεις αυτά τα προβλήματα με τα μαλλιά σου αλλά και την εικόνα σου γενικότερα.

Καταρχάς, θα ξεκινήσουμε λέγοντας πως υπάρχουν πολλές μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στα μαύρα μαλλιά, χωρίς να ξεφύγεις πολύ από τη σκούρα βάση και τα σκούρα καστανά χρώματα. Μπορείς πχ. να κάνεις ένα μπαλαγιάζ μεσαίο καστανό, ένα κάραμελ μπαλαγιάζ ή ένα φυσικό μπαλαγιάζ όπως στην φώτο παρακάτω.

Φυσικά δε λέμε ότι πρέπει να γίνεις ξανθιά -καθώς ούτε το ξανθό ταιριάζει σε όλες- αλλά μια πιο φυσική απόχρωση 2-3 τόνους πιο ανοιχτή από το μαύρο, θα σε φωτίσει άμεσα χωρίς να ξεφύγεις πολύ από το χρώμα που έχεις συνηθίσει. Ξέρουμε πως αν τα βάφεις μαύρα για πολλά χρόνια, δυσκολεύεσαι να φανταστείς την αλλαγή. Αυτά που θα δεις όμως σήμερα…θα σε πείσουν να το δοκιμάσεις.

Διάβασε παρακάτω σε ποιες ταιριάζουν τα μαύρα μαλλιά, σε ποιες δεν ταιριάζουν και ποιοι είναι οι λόγοι για να σταματήσεις να τα βάφεις μαύρα.

#1. Το μαύρο προσθέτει χρόνια

Είναι αλήθεια και όχι μόνο για τα μαλλιά, καθώς ισχύει και για τα ρούχα. Το μαύρο δημιουργεί σκιές στο πρόσωπο και σκοτεινιάζει την επιδερμίδα προσθέτοντας χρόνια, αφού τονίζει όλες τις δισχρωμίες και τους μαύρους κύκλους.

#2. Το φυσικό σου είναι πιο ανοιχτό

Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από μια μαύρη ρίζα σε πλατινέ μαλλιά, αυτό είναι η ανοιχτή ρίζα σε μαύρα μαλλιά. Αν λοιπόν το φυσικό σου είναι πιο ανοιχτό από το χρώμα που τα βάφεις και 1 μήνα να μείνεις χωρίς ανανέωση ρίζας, δείχνει πολύ αντιαισθητικό. Σε συμβουλεύουμε να επιστρέψεις στον φυσικό σου τόνο αν θέλεις να κρατήσεις μια σκούρα βάση και να της δώσεις απλά μια άλλη απόχρωση -πχ. πιο ζεστή ή πιο ψυχρή- αν θέλεις να είναι πιο ενδιαφέρον το χρώμα σου.

#3. Έχεις αρκετά λευκά

Το μαύρο σίγουρα δεν καμουφλάρει τα λευκά και σίγουρα σε αναγκάζει να βάφεις ρίζα κάθε 15 μέρες. Μια πιο ανοιχτή απόχρωση θα σου επιτρέψει να μείνεις χωρίς βαφή 2 και 3 μήνες. Ιδίως αν τα λευκά σου βρίσκονται στο στεφάνι, τραβούν πολύ την προσοχή και προσθέτουν χρόνια.

#4. Δεν ταιριάζει στην επιδερμίδα σου

Επειδή είναι ουδέτερο δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλες. Ακόμη και στις γυναίκες Μεσογειακού τύπου μπορεί να βγάλει πράσινους υποτόνους προς τα έξω και να σε κάνει να δείχνεις πολύ χλωμή. Το μαύρο ενδείκνυται για τις κατάλευκες επιδερμίδες που κάνει αντίθεση ή για τις ζεστές επιδερμίδες και πάλι υπό προϋποθέσεις.

#5. Έχεις σημεία με απώλεια μαλλιών

Όταν το δέρμα είναι λευκό και τα μαλλιά μαύρα, τα κενά σημεία τονίζονται ακόμη περισσότερο. Ιδίως αν βρίσκονται στο μπροστινό η χρωματική αντίθεση των μαλλιών με το δέρμα σου, θα τραβά την προσοχή σε αυτά τα σημεία. Σίγουρα δεν θέλεις να μπαίνεις στον κόπο να τα καμουφλάρεις καθημερινά με σκιές κτλ. Άνοιξε τα μαλλιά σου 2-3 τόνους ή με κάποια τεχνική για ανταύγειες και δεν θα πιστεύεις πόσο εύκολα μπορούν να “κρυφτούν” αυτά τα σημεία.

#6. Έχεις ξηρά, ατίθασα μαλλιά

Τα ξηρά, ατίθασα, ταλαιπωρημένα μαλλιά μπορούν να δείξουν πολύ πιο άγρια όταν είναι βαμμένα μαύρα. Προτίμησε μια απόχρωση τουλάχιστον 1-2 τόνους πιο ανοιχτή για να μην τονίζεται η άγρια υφή τους. Επίσης, στα μαύρα μαλλιά φαίνεται πολύ περισσότερο και η ψαλίδα αλλά και πιτυρίδα. Γενικά, αν δεν είναι σε τέλεια κατάσταση τα μαλλιά σου, το μαύρο δε μπορεί να δείξει όμορφο.

#7. Είναι φλατ και βαρετά

Και φτάσαμε στην πικρή αλήθεια. Το κατάμαυρο μαλλί είναι φλατ, βαρύ και βαρετό, ταιριάζει σε λίγα πρόσωπα, συγκεκριμένες επιδερμίδες και νεανικές ηλικίες. Ένα μεσαίο καστανό, ένα μελί ξανθό, ένα ροζ χρυσό ξανθό, ένα φυσικό μπαλαγιάζ, μπορούν να δώσουν πολύ περισσότερο χαρακτήρα στο στυλ σου και να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά σου. Έτσι, θα δείχνεις πιο ανάλαφρη, πιο φωτεινή και πιο σύγχρονη.