Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Παραδοσιακό Μεξικάνικο Ρύζι Στο Φούρνο

Παραδοσιακό Μεξικάνικο Ρύζι Στο Φούρνο

Σήμερα φτιάχνουμε παραδοσιακό μεξικάνικο ρύζι στο φούρνο, που μπορεί να συνοδέψει πολλά φαγητά και κυρίως κρεατικά

Το τέλειο συνοδευτικό για κρεατικά, πουλερικά, ακόμη και για θαλασσινά και ψαρικά, είναι ένα τέλεια μαγειρεμένο ρύζι. Αυτό το πιάτο βέβαια μπορεί απόλυτα να σταθεί και μόνο του, ιδίως αν κάνετε χορτοφαγική διατροφή.

Στο Μεξικό είναι ένα παραδοσιακό πιάτο και όπως όλοι γνωρίζουμε, στο Μεξικό αγαπάνε και τις αρκετά πικάντικες γεύσεις, οπότε προετοιμαστείτε για μια έντονη γευστική εμπειρία. Γιατί το Μεξικάνικο ρύζι, είναι σίγουρα μια εμπειρία. Αν αγαπάτε και εσείς την Μεξικάνικη κουζίνα, μπορείτε να συνοδέψετε tacos, fajita, σαλάτες κρύες αλλά και burritos.

Είναι πανεύκολο, δεν απαιτεί πολλά υλικά και σε γενικές γραμμές, ταιριάζει στις γεύσεις μας. Το νερό που θα βράσει το ρύζι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζωμό από κοτόπουλο αν διαθέτετε, για πιο έντονη γεύση και μυρωδιά. Μπορείτε ακόμη να το κάνετε ακόμη πιο πικάντικο αν το αντέχετε, προσθέτοντας πιπέρι καγιέν ή πιο γλυκό, αν προσθέσετε και ένα ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι στο σοτάρισμα. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά όπως σαφράν ή κουρκουμά, ακόμη και σκόρδο σε σκόνη.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Κανελόνια Ογκρατέν Με Σπανάκι Και Κιμά

Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News, στο Instagram και στο Facebook ή να γίνεις μέλος της κοινότητας μας στο Viber, για να διαβάζεις πρώτη όλα μας τα αφιερώματα.

Παραδοσιακό Μεξικάνικο Ρύζι Στο Φούρνο

Recipe by The Cover teamCourse: ΣυνοδευτικόCuisine: ΜεξικάνικηDifficulty: Εύκολη
Servings

6

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

25

minutes
Total time

30

minutes

Συστατικά

  • 2 κτ.σπ. ηλιέλαιο

  • 1 φλ. parboiled ρύζι ή άλλο μακρύκοκκο λευκό ρύζι

  • 1/2 φλ. αρακά

  • 250 γραμ. χυμό ντομάτας

  • 2 φλ. ζεστό νερό

  • 1 κτ.γλ. σκόνη τσίλι

  • 1 κτ.γλ. κύμινο

  • 2 κτ.γλ. πελτέ ντομάτας

  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και το σουρώνουμε
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς το ρύζι με το σκόρδο, μέχρι να πάρει ένα απαλό κίτρινο χρώμα
  • Προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, το νερό και τα μπαχάρια και ανακατεύουμε
  • Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα σκεύος φούρνου και ψήνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό

Σημειώσεις

  • Αν σας αρέσει αρκετά η καυτερή γεύση στο ρύζι, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πιπέρι καγιέν!