Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μικρά Τατουάζ Με Μεγάλο Νόημα

Iδέες για πανέμορφα μικρά τατουάζ με νόημα σε διάφορα σημεία του σώματος

Τα συμβολικά τατουάζ, είναι ο στόχος των περισσοτέρων, όταν σκεφτόμαστε σε τι σχέδιο να καταλήξουμε. Εκτός από το μέγεθος ή το σημείο που θα επιλέξουμε, οι περισσότεροι πάντα ενσωματώνουν συμβολισμούς και νοήματα που μεγάλη σημασία, όσο μικρό και αν είναι το τατουάζ.

Σε ποιο σημείο να κάνεις μικρό τατουάζ

Πολλά σημεία του σώματος δείχνουν πιο όμορφα με ένα μικρό τατουάζ. Κάποια είναι αρκετά συνηθισμένα και κάποια άλλα πιο ασυνήθιστα. Τα πιο συνηθισμένα σημεία είναι το εσωτερικό των καρπών, το εσωτερικό του αγκώνα, το πλαϊνό των αστραγάλων και η βάση του αυχένα.

Ωστόσο, αν ψάχνεις ένα πιο ασυνήθιστο σημείο, σκέψου έξω από τα συνηθισμένα. Αυτό το σημείο θα μπορούσε να είναι το εσωτερικό των γονάτων, οι βάσεις των δαχτύλων, πίσω από τα αυτιά, ακόμη και στην κλείδα.

Δες παρακάτω, τι συμβολίζουν διάφορα τατουάζ, ανάλογα με το ζητούμενο.

Τατουάζ με νόημα δύναμης

#1. Άνθος λωτού

Όπως το άνθος λωτού καταφέρνει να ξεπεράσει τα εμπόδια και να αναπτυχθεί τόσο που να ξεφύγει από την λάσπη και να δείξει την ομορφιά του στο φως, έτσι και ο άνθρωπος έχει την δύναμη της αναγέννησης. Είναι ένα ισχυρό πνευματικό σύμβολο και για αυτό το επιλέγουν πολλοί για τατουάζ.

paulatattooing

#2. Διαμάντι

Το διαμάντι συμβολίζει πολλά και διαφορετικά πράγματα. Αναμφίβολα, ο κύριος συμβολισμός του είναι η δύναμη, η αγνότητα και ο πλούτος.

danaeoxotattoos

#3. Χάρτινα αεροπλάνα

Ντελικάτο και σικ, το σχέδιο αυτό είναι άκρως αναγνωρίσιμο από όλους. Ποιος δεν έχει φτιάξει χάρτινα αεροπλάνα στις μαθητικές τάξεις; Ο συμβολισμός τους εκτείνεται πέρα από την σφαίρα των αναμνήσεων και αντιπροσωπεύει το κουράγιο για νέα αρχή και το να αφήσεις πίσω, ότι σε κρατάει στο παρελθόν.

stephen_doyle_tattoo

Tattoo που συμβολίζουν την αγάπη

#1. Άπειρο

Από τα πιο γνωστά σύμβολα της αγάπης, είναι το σύμβολο της αιωνιότητας. Μπορεί να ενσωματώνει, ημερομηνίες, ονόματα, γράμματα και διακοσμητικά στοιχεία όπως λουλούδια, καρδιές κτλ. Πολλές φορές τα βλέπουμε σε ζευγάρια αλλά και σε γονείς που ενσωματώνουν ημερομηνίες γεννήσεων.

Ωστόσο, το άπειρο είναι μια αφηρημένη έννοια που επεκτείνεται και στην θεολογία και για κάποιους συμβολίζει την πίστη στον Θεό και την ζωή μετά θάνατον.

nellys_artistry

#2. Κολιμπρί

Αυτά τα πανέμορφα, πολύχρωμα πτηνά είναι τα μικρότερα του ζωικού βασιλεία κι όμως έχουν αστείρευτη ενέργεια. Πετούν ανάποδα και προς τα πίσω και κινούν τα φτερά τους με απίστευτη ταχύτητα που φτάνει και τα 80 χτυπήματα το δευτερόλεπτο. Για αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μοναδικά πλάσματα και σύμβολα του δυναμισμού σε πολλές κουλτούρες. Στο feng shui είναι ένα ισχυρό σύμβολο καλοτυχίας, ενώ σε άλλες κουλτούρες συμβολίζει την αγάπη, την θετικότητα, την αισιοδοξία.

Το συναντάμε ακόμη και σε αρχαίους πολιτισμούς, όπως οι Μάγια και οι Ίνκας. Οι Μάγια πίστευαν ότι ο ήλιος πήρε τη μορφή κολιμπρί όταν κυνήγησε μια όμορφη γυναίκα που ήταν το φεγγάρι και έτσι το κολιμπρί συνδέθηκε με τον ήλιο, το φως, τη ζεστασιά και το πάθος. Ενώ, ένας θρύλος ιθαγενών, περιγράφει τον απαγορευμένο έρωτα μεταξύ δύο νεαρών από αντίπαλες φυλές. Οι δύο εραστές ξέφυγαν από την κρίση των φυλών με το να γίνονται κολιμπρί και κόκκινο λουλούδι, καθώς έτσι θα μπορούσαν να αγαπιούνται ακόμη περισσότερο.

ladianamartinez

Μικρά τατουάζ με νόημα ζωής

#1. Ήλιος

Ο ήλιος, έχει πολλά νοήματα. Συμβολίζει την θετική ενέργεια και διάθεση, την αναγέννηση, τη νέα αρχή. Αν έχεις φτάσει σε ένα σημείο που αλλάζεις τα πάντα στη ζωή σου, είναι ένα όμορφο σύμβολο που δεν θα σταματήσει να σου αρέσει.

marlikro

#2. Κύμα

Το κύμα έχει δυναμισμό και εκτός από ένα όμορφο σχέδιο, έχει σπουδαίο νόημα σαν τατουάζ. Συμβολίζει την ψυχή, την φαντασία, τα όνειρα και την ανεξαρτησία. Το σχέδιο μπορεί να είναι μονοχρωματικό, απλό, γραμμικό ή πιο ρεαλιστικό, με χρώμα.

rwoo_

#3. Origami paper crane

Στην Ιαπωνική κουλτούρα, ο χάρτινος γερανός, μέσα από την τέχνη origami, συμβολίζει την ειρήνη, την ελπίδα και την θεραπεία. Ειδικότερα, για τους Ιάπωνες έγινε σύμβολο ειρήνης, μετά το τέλος το Β’ παγκοσμίου πολέμου. Υπάρχει μάλιστα η πεποίθηση που πηγάζει από την Ιαπωνική παράδοση, πως όποιος διπλώσει 1,000 χάρτινους γερανούς θα έχει παντοτινά καλή τύχη.

Στην τέχνη του τατουάζ, πολλές φορές γεμίζει και με μοτίβα όπως για παράδειγμα, τα φλοράλ. Και στο απλό, γραμμικό σχέδιο όμως, δείχνει κομψό και ιδιαίτερο.

tattoovasquez

Σχέδια tattoo που συμβολίζουν την οικογένεια

#1. Ημισέληνος

Η ημισέληνος είναι ένα αγαπημένο σύμβολο της μητρότητας και της γονιμότητας. Το συναντάμε συχνά σε κρυφά σημεία όπως πίσω από τα αυτιά, στον αυχένα ή στο εσωτερικό των δαχτύλων. Επίσης, συμβολίζει την δημιουργικότητα αλλά και την ανάπτυξη.

ceilielizabethtattoo

Ετικέτες:
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται