Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μυστικά για να εφαρμόζεις σωστά τα προϊόντα περιποίησης προσώπου

Μυστικά για σωστή εφαρμογή προϊόντων προσώπου - The Cover

Μυστικά εφαρμογής προϊόντων περιποίησης προσώπου: Δες με ποια σειρά μπαίνουν τα προϊόντα προσώπου καθώς και tips για σωστή εφαρμογή ώστε να αντλήσεις τα μέγιστα

Το όνειρο κάθε skincare fanatic, είναι ένα μπουντουάρ γεμάτο με προϊόντα περιποίησης προσώπου. Τι γίνεται όμως αν δεν γνωρίζεις πώς να τα εφαρμόσεις ή καλύτερα…με ποια σειρά να εφαρμόσεις τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου; Αν τα εφαρμόζεις με λάθος σειρά, η επιδερμίδα σου δεν θα μπορεί να απορροφήσει σε βάθος τα προϊόντα, ώστε να δεις τα μέγιστα αποτελέσματα από τα θρεπτικά τους συστατικά.

Υπάρχει ένα μυστικό και σε αυτό, μπορείς κυριολεκτικά να βασίζεσαι. Πάντα, πρέπει να εφαρμόζεις τα προϊόντα σου από τα πιο ελαφριά, στα πιο βαριά. Αυτό σημαίνει πώς πρώτα πρέπει να εφαρμόζεις τα υγρά, έπειτα τα κρεμώδη και στο τέλος τα έλαια.

Επίσης, πρέπει να έχεις υπόψιν πως όσο πιο καθαρή είναι η επιδερμίδα, τόσο πιο ανοιχτοί είναι οι πόροι, άρα και πιο έτοιμοι να δεχτούν την εφαρμογή των προϊόντων, για αυτό και πρέπει πάντα να κάνεις έναν ελαφρύ καθαρισμό προσώπου πριν να εφαρμόσεις οποιοδήποτε προϊόν. Επιπλέον, έτσι θα αφαιρέσεις ρύπους και σμήγμα ώστε να μην εισχωρήσουν βαθύτερα στην επιδερμίδα, κατά την εφαρμογή ενός προϊόντος.

Η σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζονται τα προϊόντα προσώπου

 1. Καθαρισμός
 2. Toner
 3. Serum/Θεραπεία
 4. Κρέμα ματιών
 5. Κρέμα Προσώπου
 6. Έλαιο

Μυστικά εφαρμογής

 • Βρες τον τύπο της επιδερμίδας σου, ώστε να βρεις τα κατάλληλα για σένα προϊόντα. Αν δεν είσαι σίγουρη, προτίμησε προϊόντα για κανονικές επιδερμίδες.
 • Μην δοκιμάζεις συνεχώς καινούρια προϊόντα, γιατί θα ερεθίζεις το δέρμα σου. Κάθε φορά που εφαρμόζεις ένα προϊόν, το δέρμα χρειάζεται χρόνο ώστε να το συνηθίσει και να σταματήσει να αντιδρά.
 • Πάντα πρέπει να περιμένεις να απορροφηθεί πλήρως κάθε προϊόν που εφαρμόζεις, πριν να εφαρμόσεις το επόμενο. Έτσι, δεν θα διακόπτεις την δράση κανενός από τα προϊόντα που έχεις επιλέξει.
 • Εάν αντιμετωπίζεις δερματικά προβλήματα όπως ακμή, μέλασμα, εκζέματα, δερματίτιδα κτλ., πριν αγοράσεις οποιοδήποτε δραστικό προϊόν, συμβουλέψου δερματολόγο.
 • Οι μάσκες πρέπει να εφαρμόζονται μετά τα βήματα καθαρισμού και πριν από τα serum/ενυδατικά προϊόντα.
 • To scrub πρέπει να εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό. Δες τα καλύτερα απολεπιστικά προσώπου, για να αγοράσεις τώρα.
 • Το έλαιο πρέπει να μπαίνει στο τέλος, ώστε να σφραγίσει τα θρεπτικά συστατικά.
 • Αν κατά την πρωινή ρουτίνα περιποίησης θέλεις να εφαρμόσεις προϊόν με SPF, πρέπει να είναι το τελευταίο προϊόν που θα εφαρμόσεις.
 • Για βαθύτερη εισχώρηση των προϊόντων και των θρεπτικών συστατικών τους, χρησιμοποίησε ταμποναριστές κινήσεις με τα δάχτυλα.

Διάβασε ακόμη περισσότερα, για την σωστή σειρά περιποίησης προσώπου, πρωί και βράδυ.