Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Tι Eίναι Tο Money Piece Hair Look Και Γιατί Να Το Δοκιμάσεις

Διάβασε τι είναι το money piece hair look, ποιες οι διαφορές του από τις chunky 90s ανταύγειες και γιατί να το ζητήσεις από την κομμώτρια σου

Ένα από τα δημοφιλέστερα hairlooks των τελευταίων ετών είναι το λεγόμενο “Moneypiece”. Δηλαδή, οι δύο πιο φωτεινές ανταύγειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο.

Αν και συνήθως πάει πακέτο μαζί με ένα ωραιότατο φωτεινό μπαλαγιάζ, το moneypiece μπορεί απόλυτα να σταθεί και μόνο του, εφόσον βέβαια ήδη διαθέτεις μια αρκετά ανοιχτή βάση. Μην το μπερδέψεις με τις rogue 90s ανταύγειες που ξεπήδησαν φέτος από το Instagram και αφορούν έντονα χρώματα και μεγάλη τονική διαφορά από το υπόλοιπο μαλλί.

Γιατί να ζητήσεις από την hairdresser το moneypiece

Είναι πολύ εύκολο και πραγματικά απαιτεί λίγο χρόνο. Μπορεί να σε ανανεώσει και να σε φωτίσει χωρίς να επιβαρυνθούν όλα τα μαλλιά σου και επιπλέον είναι και ένα καλό τεστ για να δεις αν σου πηγαίνουν οι πιο ανοιχτοί τόνοι.

Μπορείς επίσης να το υιοθετήσεις σαν look, μεταξύ της ανανέωσης των μπαλαγιάζ σου. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις full balayage κάθε φορά, μπορείς απλά να ανανεώσεις το μπροστινό κομμάτι. Κάπως έτσι, θα έχεις και μικρότερο κόστος.

Οι προϋποθέσεις ενός σωστού moneypiece look

Για να είναι σωστό το moneypiece, πρέπει να είναι διακριτικό και φυσικό και να μην απέχει πολύ από τον τόνο των υπόλοιπων μαλλιών σου. Πρέπει επίσης να είναι τόσο φωτεινό, ώστε να μοιάζει πως άνοιξε περισσότερο από τον ήλιο. Εξάλλου, γύρω από το πρόσωπο, τα μαλλιά ανοίγουν περισσότερο. Η τεχνική που χρησιμοποιείται για το moneypiece αφορά επίσης μικρότερο κομμάτι μαλλιών -από τις rogue ανταύγειες που είναι αρκετά έντονες- και συνήθως έχει και μια διαγώνια τοποθέτηση. Καθώς χρησιμοποιείται free hand τεχνική, στην ρίζα είναι μικρότερο το μέρος, ενώ προς τα κάτω συνήθως ανοίγει σε πλάτος.

Φυσικά, λόγω του rogue trend που αναδύθηκε φέτος, υπάρχει πλέον μια σύγχυση και τα όρια μεταξύ moneypiece και παραδοσιακής chunky ανταύγειας έχουν λίγο θολώσει. Όπως και να έχει, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα αυθεντικά moneypiece looks παρακάτω, ώστε να διαλέξεις το σωστό look για σένα.

Αν κάνεις scroll μέχρι το τέλος, θα βρεις και ένα βίντεο με την παραδοσιακή τεχνική. Μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις σε Facebook και Instagram για ακόμη περισσότερη μόδα και ομορφιά καθημερινά.

Εάν έχεις απορίες, δες το βίντεο με την αυθεντική τεχνική του moneypiece look. (Ξεκινά στο 7:31)

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται