Ο Βασικός Κανόνας Των Αναλογιών Που Πρέπει Να Τηρείς

Διάβασε ποιοι είναι οι βασικοί στιλιστικοί κανόνες των αναλογιών, που πρέπει πάντα να τηρείς, για να έχεις ισορροπημένο και κομψό στυλ, χωρίς να είσαι overdressed ή underdressed στην καθημερινότητα σου.

Μπορεί τα περισσότερα ταμπού της μόδας πλέον να έχουν καταρριφθεί, όπως πχ. το να φοράς διαφορετικό χρώμα τσάντα και παπούτσια, υπάρχουν όμως κάποιοι κανόνες, που όταν σπάνε, το αποτέλεσμα δεν μπορεί ποτέ να είναι κομψό. Τι είναι αλήθεια όμως, αυτό που “φτιάχνει” ένα look και τι είναι αυτό που το “χαλάει”;

Must Read: 8 style tips για γυναίκες με μικρό στήθος

Ένας από τους κανόνες που μπορείς να ακολουθείς για να αποκτήσεις περισσότερο ενδιαφέρον και σωστό για την καθημερινότητα σου στυλ, είναι η δημιουργία αντιθέσεων και η τήρηση αντίστροφων αναλογιών. Ακολουθώντας αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω, θα μάθεις να διατηρείς μια οπτική και αισθητική ισορροπία στα look σου, ώστε μην δείχνεις ποτέ πολύ πρόχειρη ή over the top.

Σε γενικότερες γραμμές λοιπόν, ο κανόνας που πρέπει να ακολουθείς, λέει πως πρέπει να συνδυάζεις:

[small_title title=”#1. CASUAL/SPORTY + ΒΡΑΔΙΝΟ/ΣΟΦΙΣΤΙΚΕ”]

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετα στυλ, όπως το σοφιστικέ και το sporty, συνδυάζονται εύκολα και έχουν ως αποτέλεσμα το γνωστό sporty chic, που μπορείς να φορέσεις από το πρωί έως το βράδυ. Εάν όμως συνδύαζες δύο κομμάτια από τα δύο αυτά στυλ, τότε το look σου θα ήταν κατάλληλο για πολύ συγκεκριμένες περιστάσεις όπως το γραφείο ή το γυμναστήριο, διότι θα ήταν ή πολύ casual ή πολύ αυστηρό.

Επομένως, πρέπει επίσης να κάνεις τις στιλιστικές σου επιλογές, έχοντας στο μυαλό σου το αποτέλεσμα στο οποίο αποσκοπείς, για την κάθε περίσταση.

Extra tips: Φούτερ με γόβες, tracktops με φούστες, side stripe παντελόνια με σακάκια, είναι μερικοί μόνο από τους συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις για day to night looks.

[small_title title=”#2. LOOSE + ΣΤΕΝΟ”]

Όχι πως δεν μπορείς να φορέσεις φαρδύ με φαρδύ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ταιριάζει σε όλες τις σιλουέτες. Για αυτό έχε υπόψιν, πως ο κανόνας του loose & tight, δεν είναι μόνο για να ισορροπεί το look σου, αλλά για να καλύπτει και τις ατέλειες.

Extra tips: μια φαρδιά παντελόνα, με ένα φαρδύ t-shirt, σίγουρα μπορούν να συνδυαστούν εάν φορέσεις το t-shirt tucked in, ώστε να φανεί η μέση σου. Ένα στενό παντελόνι όμως, για να φορεθεί με κάτι στενό στο επάνω μέρος, πρέπει η σιλουέτα σου να είναι άψογη, αλλιώς θα έχει ως αποτέλεσμα να τονιστούν οι ατέλειες.

[small_title title=”#3. SEXY + ΣΕΜΝΟ”]

Ένας κανόνας που πρέπει πάντα να τηρείται, είναι ο συνδυασμός σέξι και σεμνού. Για παράδειγμα, βαθύ ντεκολτέ με μίνι και γόβες είναι απαγορευτικό και προκλητικό. Όταν δείχνεις στο επάνω μέρος δέρμα, δεν μπορείς να δείξεις και κάτω, όπως επίσης όταν δείχνεις δέρμα στο κάτω μέρος, δεν μπορείς να δείξεις και στο επάνω. Αντιστοίχως, όταν δείχνεις πλάτη δε μπορείς να δείξεις και ντεκολτέ.

Extra tips: όταν ένα κομμάτι είναι σέξι από μόνο του, στην καθημερινότητα σου μπορείς να το φορέσεις με φλατ παπούτσια για να το προσγειώσεις, ενώ όταν ένα κομμάτι είναι πολύ σεμνό, όπως το πλεκτό φόρεμα στην φώτο, τότε μια σέξι μπότα θα το απογειώσει.

No Comments Yet

Comments are closed