Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μπισκότα Κανέλας Με Ελαιόλαδο

Μπισκότα κανέλας - The Cover

Διαβάστε την πανεύκολη συνταγή που έχουμε ετοιμάσει για πεντανόστιμα, μυρωδάτα μπισκότα κανέλας με ελαιόλαδο χωρίς αυγά ή βούτυρο

Τα μπισκότα κανέλας, μπορεί να επιδέχονται πολλές παραλλαγές, ένα όμως είναι το σίγουρο. Είναι πεντανόστιμα και όταν τα ετοιμάζουμε μοσχοβολά όλο το σπίτι.

Είναι μια τέλεια επιλογή για να συνοδέψει τον πρωινό σας καφέ ή το βραδινό σας τσάι, τα παιδιά τα λατρεύουν και οι μεγάλοι επίσης. Επιπλέον, είναι από τις παρασκευές που δεν “χαλάνε” και μπορείτε να φτιάξετε για παράδειγμα 2 ταψιά και να έχετε για πολλές μέρες, διαθέσιμα μπισκότα που θα φυλάξετε σε ένα κουτί.

Η συνταγή που θα σας δώσουμε εμείς σήμερα, δεν περιέχει αυγά, ούτε βούτυρο και ακόμη και αν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αναδευτήρα για το πρώτο βήμα της συνταγής. Με λίγα λόγια, είναι μια πανεύκολη συνταγή αποτελούμενη κυριολεκτικά από 2 βήματα μόνο και φυσικά, το πλάσιμο των μπισκότων και το ψήσιμο, et voila! Μοσχομυριστά μπισκότα κανέλας.

Να διευκρινήσουμε εδώ βέβαια, ότι πρόκειται για μπισκότα κανέλας και όχι για κουλούρια, οπότε μην περιμένετε να βγουν αφράτα και μαλακά. Έχουν τραγανή υφή μπισκότου.

Αυτά τα μπισκότα είναι τέλεια για να τα φτιάξετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου -ιδίως Χριστούγεννα και Πάσχα- και είμαστε σίγουροι πως θα τα απολαύσετε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Τραγανή Τάρτα Με Φρούτα

Διάβασε παρακάτω και μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News και να γίνεις μέλος της κοινότητας μας στο Viber, για να διαβάζεις πρώτη όλα μας τα αφιερώματα!

Μπισκότα Κανέλας

Recipe by The Cover teamCourse: ΓλυκόCuisine: ΔιεθνήςDifficulty: Εύκολη
Servings

16

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

20

minutes
Total time

35

minutes

Μπισκότα κανέλας με ελαιόλαδο

Συστατικά

  • 3/4 πτ. ελαιόλαδο

  • 3/4 πτ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 3/4 πτ. χλιαρό γάλα

  • 1 κτ.γλ. σόδα μαγειρική

  • 1 κτ.γλ. baking powder

  • 3 κτ. γλ. κανέλλα

  • 350 γραμ. αλεύρι

  • σουσάμι προαιρετικά

Οδηγίες

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε την σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και το γάλα και ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά
  • Πλάθουμε με τα χέρια μέχρι που να γίνει μια ζύμη ομογενοποιημένη
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό φύλλο χαρτιού
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε και τοποθετούμε στο τάψι
  • Προαιρετικά, αν θέλουμε να προσθέσουμε σουσάμι, το βρέχουμε και πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς

Σημειώσεις

  • Για το πασπάλισμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το σουσάμι και με καστανή ή λευκή ζάχαρη κρυσταλλική.