Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μπουκλιέρες: δες τι μπούκλες κάνει το κάθε εργαλείο

Μπουκλιέρες: δες όλα τα είδη καθώς και τι μπούκλες κάνει το κάθε εργαλείο στα μαλλιά, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά ψαλίδια, που σίγουρα δεν ξέρεις να τι να διαλέξεις. Διάβασε για τις διαφορές, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για να διαλέξεις το σωστό. Τα χωρίζουμε ανάλογα με την διάμετρο, το μήκος, τον τύπο και την λαβή, η οποία παίζει σπουδαίο ρόλο.

Πόσα είδη μπουκλιέρες υπάρχουν

Εκτός από τα κλασικά ψαλίδια για μπούκλες, σήμερα βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία από πολυχρηστικά ψαλίδια και ψαλίδια για κυματιστά μαλλιά.

Καταρχάς, οι ηλεκτρικές βούρτσες που βγάζουν ζεστό αέρα και κάνεις blow-dry με μπούκλες ταυτόχρονα. Άλλος ένας τύπος υβριδικού εργαλείου, είναι και οι ισιωτικές πρέσες με κυλινδρική εξωτερική πλευρά, για ίσιωμα και μπούκλες. Τέλος, κυκλοφορούν και αρκετά εργαλεία όπως το Dyson, με διαφορετικά εξαρτήματα, τα οποία αλλάζεις ανάλογα με το επιθυμητό χτένισμα.

Δες τα όλα παρακάτω τι μπούκλες δημιουργούν όλα αυτά τα εργαλεία.

Κλασσικά ψαλίδια για μπούκλες

Από 19mm μέχρι 38mm διάμετρο, ίσια ή κωνικά, με κλιπ για ασφάλιση τούφας ή χωρίς, είναι το πιο κοινό εργαλείο για μπούκλες.

Δες: Τα Καλύτερα Ψαλίδια Για Μπούκλες

Πιστολάκι με φισούνα

Αν έχεις φυσικά σπαστά μαλλιά και θέλεις πιο σφιχτές μπούκλες, δεν χρειάζεται πολύς κόπος. Ένα γαλάκτωμα leave-in, λίγο ζελέ και έπειτα στέγνωμα με την φισούνα. Στο τέλος δώσε λάμψη με ένα λαδάκι μαλλιών.

Wavers (απλά, βαθιά ή wang) – ψαλίδιa για απαλούς ή πιο έντονους κυματισμούς

Κυματισμοί σε τούφες με αρκετό πλάτος, για γρήγορο styling.

Αυτόματα ψαλίδια

Ένας εύκολος τρόπος να κάνετε μπούκλες είναι με τις αυτόματες μπουκλιέρες. Στα αρνητικά τους, είναι ότι δεν δέχονται χοντρές τούφες, οπότε θέλουν και περισσότερο χρόνο. Επιπλέον, λόγω του ότι σε αναγκάζουν να εισάγεις λεπτές τούφες, δημιουργούν περισσότερες μπούκλες, επομένως και περισσότερο όγκο.

Ηλεκτρική βούρτσα μαλλιών

Η ηλεκτρική βούρτσα μαλλιών, δίνει όγκο και ταυτόχρονα με το στέγνωμα δίνει στυλ στα μαλλιά. Είτε ίσιωμα, είτε χαλαρές μπούκλες. Προσοχή μόνο, καθώς οι περισσότερες βγάζουν πολύ ζεστό αέρα και εφόσον έρχονται σε επαφή με την τρίχα, την καταστρέφουν ευκολότερα από το πιστολάκι με το οποίο κρατάς και μια απόσταση από την τρίχα.

Θερμαινόμενα ρόλει

Τα ρόλει και ο έντονος όγκος στα μαλλιά -που θυμίζει και 80s- έχουν επιστρέψει. Για όσες έχουν άτονα μαλλιά ή λίγα, είναι μια καλή λύση για όγκο. Προσοχή όμως, γιατί και αυτά έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά και μάλιστα για αρκετή ώρα.

Πώς να χρησιμοποιείς τα σίδερα μαλλιών για μπούκλες

Τα μικρά tips για να μην καείς και να μην κάψεις και τα μαλλιά σου, τα χαλιά σου ή οτιδήποτε άλλο.

Δες ακόμη: πώς να μην καίγονται τα μαλλιά

  • Αν δεν έχει αντιθερμικό χαλάκι, δίπλωσε στα 4 μια πετσέτα και άφηνε το εκεί μέχρι να τελειώσεις το χτένισμα. Μην το αφήνεις σε χαλιά, στρώματα ή μαξιλάρια.
  • Μην ξεπερνάς ποτέ τους 200 βαθμούς, όποιο και αν είναι το max της θερμοκρασίας του.
  • Πάντα να το βγάζεις από την πρίζα, ακόμη και αν κλείνει αυτόματα.
  • Πάντα να χρησιμοποιείς θερμοπροστατευτικά μαλλιών.
  • Στέγνωσε στο 100% τα μαλλιά σου πριν το χρησιμοποιήσεις.
  • Μην περνάς την ίδια τούφα δεύτερη φορά. Καλύτερα να αυξήσεις την θερμοκρασία.
  • Κράτησε την κάθε τούφα, το πολύ ως 6 δευτερόλεπτα.
  • Ποτέ μην εφαρμόζεις λάδια πριν να τελειώσεις το χτένισμα.
  • Μην χρησιμοποιείς λακ πριν να περάσεις την τούφα με το ψαλίδι.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται