Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μυστικά για τέλειο λούσιμο και υγιή μαλλιά

Μάθε αν το conditioner μπαίνει πριν την μάσκα, πόσα χέρια σαμπουάν πρέπει να εφαρμόζεις και άλλα μυστικά για τέλειο λούσιμο

Υπάρχει σωστή σειρά για την εφαρμογή προϊόντων στο λούσιμο; To conditioner πρέπει να μπαίνει πριν ή μετά την μάσκα; Πόσες φορές να εφαρμόσω το σαμπουάν;

Σήμερα θα απαντήσουμε σε όλα αυτά τα ερωτήματα με μυστικά για τέλειο λούσιμο, που θα προασπίσουν την υγεία των μαλλιών σου.

Conditioner πριν την μάσκα;

Όπως έχουμε πει και σε άλλο αφιέρωμα, η σωστή σειρά για την εφαρμογή προϊόντων στο λούσιμο είναι η εξής: σαμπουάν, μάσκα θρέψης, conditioner. Το σαμπουάν καθαρίζει, η μάσκα προσδίδει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται τα μαλλιά σου και στο τέλος, το conditioner τα κλειδώνει στο εσωτερικό τους. Αυτό συμβαίνει γιατί μάσκα και conditioner έχουν διαφορετικά PH και έτσι επηρεάζουν τα λέπια της τρίχας.

Διάβασε: τα καλύτερα σαμπουάν για ξηρά μαλλιά

Πόσες φορές πρέπει να εφαρμόζω το σαμπουάν;

Άλλο ένα ερώτημα που μας κάνετε πολύ συχνά, είναι για το σαμπουάν. Αν δηλαδή πρέπει να κάνετε 1 ή 2 επαναλήψεις στο λούσιμο. Η απάντηση είναι διφορούμενη, καθώς αυτό εξαρτάται από την συχνότητα λουσίματος, αν δηλαδή λούζεστε κάθε μέρα, από τα προϊόντα που εφαρμόζετε, αν δηλαδή εφαρμόζετε προϊόντα styling όπως gel, αφρούς και σιλικόνες και φυσικά από τον τύπο των μαλλιών σας.

Αν λούζεστε καθημερινά, σίγουρα δεν είναι απαραίτητο το διπλό λούσιμο, καθώς το κεφάλι σας δεν συγκεντρώνει τόσους ρύπους. Αν όμως εφαρμόζετε προϊόντα styling, το πρώτο χέρι στο λούσιμο θα αφαιρέσει αυτά τα προϊόντα και τους ρύπους και το δεύτερο χέρι θα καθαρίσει σε περισσότερο βάθος το τριχωτό. Αν όμως έχετε ξηρά μαλλιά, συνιστούμε να αποφεύγετε την συχνή εφαρμογή σκληρών σαμπουάν και να προτιμάτε 1 φορά την εβδομάδα, να κάνετε co-wash. Τι είναι το co-wash; Εν ολίγοις, λούσιμο όπου εφαρμόζουμε μόνο conditioner.

Μυστικά για την εφαρμογή προϊόντων στο λούσιμο και μετά

Όπως και στην περιποίηση δέρματος, έτσι και στα μαλλιά, υπάρχει η σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων.

Στο λούσιμο: σαμπουάν x 2 / μάσκα θρέψης / conditioner

Μετά το λούσιμο: leave-in γαλάκτωμα / έλαιο / προϊόντα styling (gel/αφροί/κεριά)

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται