Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το μυστικό για μπούκλες με διάρκεια

Το μυστικό για μπούκλες με διάρκεια που χρησιμοποιούν όλοι οι επαγγελματίες hair stylists σε κάθε τύπο μαλλιών για να κρατούν οι μπούκλες

Σου το είπαμε στα μυστικά για τέλειες μπούκλες με ψαλίδι. Υπάρχει ένα μυστικό, ένα σημείο-κλειδί στο φιξάρισμα των μαλλιών, που χρησιμοποιούν όλοι οι hair stylists και όσες γνωρίζουν από χτενίσματα γενικότερα. Ίσως το μυαλό σου να πήγε πρώτα στα προϊόντα για φιξάρισμα, αλλά όχι δεν μιλάμε για λακ. Μάλιστα δεν μιλάμε για κάτι που επιβαρύνει τα μαλλιά γενικότερα αλλά για ένα πολύ απλό tip που απαιτεί μερικά λεπτά παραπάνω στο hair styling.

Θέλεις να μάθεις πώς να κρατάνε οι μπούκλες περισσότερο; Συνέχισε να διαβάζεις.

Το μυστικό για να κρατάνε οι μπούκλες

Το απόλυτο hair hack που μπορείς να κάνεις, όταν κάνεις μπούκλες με ψαλίδι στα μαλλιά, είναι να κρατάς κάθε τούφα στα χέρια σου μέχρι να κρυώσει ή να τις στερεώνεις με κλιπ στο κεφάλι. Αφού τελειώσεις το χτένισμα, περίμενε 5-10 λεπτά να κρυώσουν. Έπειτα, αφαίρεσε τα κλιπ. Οι μπούκλες θα έχουν φιξάρει σε αυτή τη θέση και κρατούν περισσότερο.

Θα σε ενδιαφέρει: Τα καλύτερα ψαλίδια για μπούκλες

Γιατί να περιμένεις να πέσει η θερμοκρασία στα μαλλιά

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η υψηλή θερμοκρασία ανοίγει τα λέπια της τρίχας και έτσι δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε, είτε μιλάμε για μπούκλες, είτε για κυματισμούς, είτε για ίσιωμα μαλλιών. Όταν κρυώνει η τρίχα, τα λέπια κλείνουν και αυτόματα κρατά το σχήμα που έχει εκείνη την ώρα.

Συνεπώς, όταν πέφτουν οι μπούκλες από το ψαλίδι, το βάρος τις ρίχνει περισσότερο προς τα κάτω. Σε όποια θέση και σχήμα κρυώνουν, σε αυτό θα φιξάρουν.

Δες ακόμη: Λάθη που κάνεις και καις τα μαλλιά σου

Ένα σημαντικό beauty tip

Φυσικά, πρέπει να χρησιμοποιείς θερμοπροστατευτικό μαλλιών, αλλά και να έχεις στεγνώσει τα μαλλιά στο 100%, για να κρατήσουν οι μπούκλες. Ειδάλλως, θα φριζάρουν και θα χάσουν το σχήμα τους πολύ πιο γρήγορα.

Αν έχεις χρόνο, δες παρακάτω ένα βίντεο με hair styling και φιξάρισμα στο χέρι.

Πηγή: πώς να κρατάνε οι μπούκλες

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται