Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το μυστικό για τέλειο ξανθό χωρίς φθορά

Το μυστικό για τέλειο ξανθό χωρίς φθορά

Διάβασε ποιο είναι τo μυστικό για τέλειο ξανθό χρώμα στα μαλλιά χωρίς φθορά και ετοιμάσου να αποκτήσεις το χρώμα των ονείρων σου

Όσες έχουμε επιλέξει την οδό του ντεκαπάζ για να ανοίξουμε το χρώμα των μαλλιών μας, γνωρίζουμε πως είναι αδύνατο να μην υποστούν φθορά. Ιδίως αν η φυσική βάση των μαλλιών είναι αρκετά σκούρα και το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι ένα φωτεινό, ανοιχτό ξανθό.

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία και σκέφτεσαι να κάνεις το άλμα στην πιο φωτεινή πλευρά, διάβασε παρακάτω ποιο είναι το μυστικό για τέλειο ξανθό, χωρίς φθορά.

Τι πρέπει να γνωρίζεις αν έχεις σκούρα βάση

Αν μάλιστα είσαι στην πολύ σκούρα πλευρά, σημαίνει πως πρέπει να διανύσεις αρκετά μεγάλη απόσταση μέχρι το πολύ ανοιχτό ξανθό. Ενδιάμεσα, θα συναντήσεις αρκετούς χάλκινους τόνους που κρύβονται από κάτω. Αυτό σημαίνει πως τα μαλλιά σου θα εμφανίζουν ανεπιθύμητους τόνους σε όλη την διαδρομή μέχρι το φωτεινό ξανθό.

Αυτό ισχύει και για τις φυσικές σκούρες βάσεις, αλλά και για τις τεχνητές.

Εάν μάλιστα έβαφες τα μαλλιά σου με βαφές του εμπορίου, τότε το ταξίδι σου θα είναι ακόμη μακρύτερο και δυσκολότερο, καθώς θα πρέπει να αφαιρεθεί και το χρώμα της βαφής, αλλά και το φυσικό σου.

Το μυστικό για τέλειο ξανθό

Για να αφαιρεθεί το σκούρο χρώμα από τα μαλλιά σου, αρχικά χρειάζεται υπομονή και χρόνο. Τι εννοούμε με αυτό; Δεν μπορείς σε μια επίσκεψη να γίνεις από μελαχρινή…ξανθιά. Μπορείς όμως να γίνεις καστανή ή σκούρα κάραμελ. Στο επόμενο session μπορείς να γίνεις σκούρα ξανθιά, μελί, ανοιχτό κάραμελ. Στο τρίτο session, μπορείς να φτάσεις τον αρχικό σου στόχο και έπειτα να το συντηρείς με ρεφλέ.

Έτσι, δεν θα υποστούν ολική φθορά τα μαλλιά σου, θα εφαρμοστού πιο ελαφριά προϊόντα για το ντεκαπάζ και θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος με το ντεκαπάζ στα μαλλιά σου.

Επίσης, ενδιάμεσα θα έχεις χρόνο να περιποιηθείς τα μαλλιά σου, με τα κατάλληλα προϊόντα, ώστε να τα επαναφέρεις σε καλύτερη κατάσταση. Άρα, το σταδιακό ξάνοιγμα είναι το μυστικό για τέλεια μαλλιά.

Η συμβουλή μας: Μην ζητήσεις να γίνεις ξανθιά σε μία επίσκεψη και μην αφήσεις να σε κάνουν ξανθιά σε μία επίσκεψη. Ζήτα από τον hair stylist, να είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου, για τα sessions που θα χρειαστούν. Το καλύτερο είναι να τα ανοίγεις 2-3 τόνους σε κάθε επίσκεψη και οι επισκέψεις να απέχουν περίπου 2 μήνες.

Δεύτερη συμβουλή,, να ζητάς πάντα ρεφλέ με ημιμόνιμες χωρίς αμμωνία, καθώς δεν έχει νόημα να εφαρμόζονται μόνιμες βαφές όταν στην επόμενη επίσκεψη θα θέλεις να σου τα ανοίξουν ξανά 2-3 τόνους.

Να θυμάσαι, πως η ακεραιότητα των μαλλιών μας, παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο πόσο όμορφα δείχνουν, από ένα εντυπωσιακό χρώμα που δείχνει όμορφο μόνο μετά το ίσιωμα στο κομμωτήριο.

Δες παρακάτω, πόσο σταδιακά γίνεται το ξάνοιγμα, σε μερικά από τα καλύτερα μπαλαγιάζ που βλέπεις στο Instagram και μη ξεχάσεις να διαβάσεις ακόμη περισσότερα αφιερώματα για τέλεια ξανθά μαλλιά: