Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το πιο έξυπνο tip για να προφυλάξεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Μυστικό για υγιή μαλλιά το καλοκαίρι

Το μυστικό για υγιή μαλλιά το καλοκαίρι: με ένα μόνο tip, θα προφυλάξεις την υγεία των μαλλιών σου από ήλιο, αλάτι και χλώριο

Σε πρόσφατο αφιέρωμα μιλήσαμε για το πώς να προφυλάξεις τα βαμμένα μαλλιά το καλοκαίρι, ώστε να μην χάσουν το χρώμα τους και φθαρούν από ήλιο, χλώριο και αλάτι και γενικότερα τις επιθετικές συνθήκες του καλοκαιριού. Ωστόσο, ένα από τα tips που σας δώσαμε δεν αφορά μόνο τα βαμμένα μαλλιά. Βρίσκει εφαρμογή σε όλες όσες θέλουν να προφυλάξουν τα μαλλιά τους και να τα διατηρήσουν υγιή. Διάβασε παρακάτω, το μοναδικό tip που πρέπει να ξέρεις για να σώσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι.

Τι θα χρειαστείς για υγιή μαλλιά το καλοκαίρι

  • ένα leave-in conditioner
  • έλαιο για τα μαλλιά

Τα βήματα για να προστατέψεις τα μαλλιά σου στην θάλασσα και όχι μόνο

Καταρχάς, πρέπει να γνωρίζεις πως ο ήλιος και η υψηλή θερμοκρασία, ανοίγουν τα λέπια της τρίχας, όπως ακριβώς θα έκανε η κάσκα στο κομμωτήριο. Αυτό σημαίνει πως ότι περιβάλλει την τρίχα εισχωρεί ακόμη βαθύτερα. Το μυστικό λοιπόν για να τα προφυλάξεις, είναι να εφαρμόσεις στην τρίχα προϊόντα πλούσια σε ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά, ώστε όταν ανοίξουν τα λέπια της τρίχας, τα συστατικά αυτά να εισχωρήσουν βαθύτερα.

  1. Πριν να φύγεις για την παραλία -ή οπουδήποτε που θα σε δει ο ήλιος-, εφάρμοσε γενναιόδωρη ποσότητα ενός leave-in conditioner, κατά προτίμηση φυτικού, στα μήκη των μαλλιών. Δες τα καλύτερα φυτικά leave-in conditioner.
  2. Χτένισε για να πάει παντού.
  3. Επανέλαβε την διαδικασία μετά από κάθε βουτιά, αφού έχεις ξεπλύνει τα μαλλιά σου από το αλάτι/χλώριο.
  4. Σφράγισε τα θρεπτικά συστατικά και την υγρασία της τρίχας, εφαρμόζοντας στην συνέχεια ένα θρεπτικό λάδι για τα μαλλιά, όπως το λάδι καρύδας. Το λάδι καρύδας, πρέπει να γνωρίζεις πως ανήκει στα φυσικά αντηλιακά έλαια και ο δείκτης προστασίας του κυμαίνεται γύρω στο SPF8. Μπορείς να το εφαρμόζεις στα μήκη των μαλλιών ξανά και ξανά μετά τις βουτιές σου.