Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι Καλύτερες Κρέμες Ματιών Με Ρετινόλη Για Να Αγοράσεις Τώρα

Οι καλύτερες κρέμες ματιών με ρετινόλη - The Cover

Οι καλύτερες κρέμες ματιών με ρετινόλη, από κορυφαία beauty brands για να αγοράσεις τώρα

Υπάρχουν πολύ λίγα συστατικά που να μπορούν να κάνουν όσα επιστημονικά αποδεδειγμένα κάνει η ρετινόλη.

Λειτουργεί τόσο στην επιφάνεια του δέρματος, απολεπίζοντας ώστε να επιφέρει ομοιόμορφο χρωματισμό και βελτίωση της εμφάνισης των πόρων όσο και στα βαθύτερα στρώματα, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου. Ενώ είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά για χρήση σε όλο το πρόσωπό, μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και για την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Οι δερματολόγοι αγαπούν ιδιαιτέρως τη ρετινόλη, επειδή το παράγωγο της βιταμίνης Α έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, καθιστώντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες μια μακρινή ανάμνηση. Όταν χρησιμοποιείται τακτικά, η ρετινόλη θα συσφίγγει και θα λειαίνει το δέρμα κάτω και γύρω από τα μάτια σας.

Το μοναδικό μείον της ρετινόλης είναι οι ερεθιστικές παρενέργειες της – ερυθρότητα, απολέπιση, ξηρότητα – και αυτό γιατί το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι ακόμη πιο ευαίσθητο. Για αυτό και δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ρετινόλη στην περιοχή των ματιών, εάν δεν περιέχεται σαν συστατικό σε ειδικά προϊόντα για τα μάτια. Αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να είναι ενυδατικά και να ελαχιστοποιούν την πιθανότητα ερεθισμού.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΡΕΤΙΝΟΛΗ

Όταν ξεκινάτε οποιοδήποτε ρετινοειδές, είναι καλύτερο να εφαρμόζετε μεθοδικά το προϊόν, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Ξεκινήστε με μία έως δύο φορές την εβδομάδα και αυξήστε τη συχνότητα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό επιτρέπει στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών να προσαρμοστεί στο δραστικό συστατικό και διασφαλίζει ότι δεν θα δείτε αυξημένη ευαισθησία ή ερεθισμό.

Ακόμη, όπως με οποιοδήποτε άλλο ρετινοειδές, η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη. Εκτός από το να φοράτε καθημερινά SPF και γυαλιά ηλίου, καπέλα με φαρδύ γείσο είναι απαραίτητα για την προστασία της περιοχής κάτω από τα μάτια. Ειλικρινά, προτείνουμε αυτά τα προστατευτικά μέτρα είτε χρησιμοποιείτε είτε όχι μια κρέμα ρετινόλης.

La Roche-Posay Redermic R Eyes 19,36€

Μια από τις καλύτερες κρέμες ματιών με ρετινόλη που δικαίως παραμένει σε κυκλοφορία αρκετά χρόνια, είναι η Redermic R Eyes. Είναι οικονομική και προσφέρει όσα και οι πιο ακριβές αυτής της κατηγορίας. Με ρετινολή δύο τύπων και καφείνη, στοχεύει όχι μόνο στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά και στους μαύρους κύκλους.


Suractif Comfort Lift – Lifting Eye Cream 43,03 €

Η Lancaster, ειδική στην αντιγήρανση, με την Suractif Comfort Lift Eye Cream, στοχεύει στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες της περιοχής, καθώς και τα ορατά σημάδια κούρασης.


The Inkey List Retinol Eye Cream 9.95€

Με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ, αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή για ηλικίες 25+ που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες, για παράλληλη ενυδάτωση με στόχο την αντιγήρανση.


First Aid Beauty Retinol Eye Cream 40.95€

Με ρετινόλη, καφείνη, υαλουρονικό οξύ με βάρος τριών μορίων και μικροπέρλες, αυτή η κρέμα δεν στοχεύει μόνο σε λεπτές γραμμές, μαύρους κύκλους και σημάδια κούρασης, αλλά εντείνουν και την λάμψη του δέρματος για να φωτίσει η περιοχή.


PIXI Retinol Cream € 24,95

Θρεπτική κρέμα με υαλουρονικό, ρετινόλη και αδενοσίνη για τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και για παράλληλη ενυδάτωση. Ειδικά σχεδιασμένη για να αυξάνει την ελαστικότητα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.