Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι πιο σημαντικές βιταμίνες για υγιή μαλλιά, νύχια & δέρμα

Δες ποιες είναι οι πιο σημαντικές βιταμίνες για δέρμα, μαλλιά και νύχια και φυσικά γενικότερα για τον οργανισμό σου.

Οι βιταμίνες είναι ότι πιο απαραίτητο για να διατηρήσουμε την υγεία του οργανισμού μας και την ενέργεια του σε καλά επίπεδα. Αυτό περιλαμβάνει φυσικά και το δέρμα μας, αφού η έλλειψη κάποιων βιταμινών, μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία και να προκληθεί μια σειρά από προβλήματα που δεν αφορούν μόνο το δέρμα αλλά τα μαλλιά και τα νύχια μας. Διάβασε παρακάτω τα πάντα για τις πιο σημαντικές βιταμίνες για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α

Η βιταμίνη Α, η οποία βρίσκεται και στα προϊόντα με ρετινόλη είναι η πιο ισχυρή αντιγηραντική βιταμίνη, καθώς συνεισφέρει στην αναγέννηση των κυττάρων και επομένως, στην μείωση εμφάνισης ρυτίδων. Μια ακόμη ιδιότητα της, είναι να ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, άρα επίσης έχει οφέλη σε ακνεϊκά δέρματα.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β3

Η δουλειά της βιταμίνης Β3 είναι να δημιουργεί ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία μεταφέρουν οξυγόνο στο δέρμα αλλά και τα μαλλιά.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Η βιταμίνη C είναι μια από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για όλα τα στρώματα της επιδερμίδας. Είναι ίσως η πιο σημαντική βιταμίνη, καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν σε πολύ σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος. Επίσης βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου για την διατήρηση σφριγηλού και νεανικού δέρματος και προστατεύει από τις βλάβες του δέρματος.

Η βιταμίνη C συμβάλλει επίσης στη διατήρηση υγιών μαλλιών. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά αποτρέπουν την πρόκληση βλάβης από ελεύθερες ρίζες, οι οποίες σταματούν την ανάπτυξη των μαλλιών. Ακόμη μια πολύ σημαντική λειτουργία της βιταμίνης C είναι η συμβολή της στην απορρόφηση σιδήρου, μια άλλη σημαντική βιταμίνη για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Σημαντικές βιταμίνες για το δέρμα, τα μαλλιά & τα νύχια - The Cover

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

Η διάσημη βιταμίνη D, γνωστή και ως βιταμίνη του ήλιου, είναι μια από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για τα μαλλιά.

Ένας ρόλος που παίζει η βιταμίνη D, είναι στην διέγερση νέων και παλιών θυλακίων των μαλλιών. Όταν δεν υπάρχει αρκετή βιταμίνη D στον οργανισμό, η ανάπτυξη των μαλλιών μπορεί να σταματήσει. Μάλιστα, η ανεπάρκεια της βιταμίνης D έχει συνδεθεί με την αλωπεκία, την αυτοάνοση κατάσταση που προκαλεί φαλακρά μπαλώματα στο τριχωτό της κεφαλής και σε άλλες περιοχές του σώματος.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε

Η βιταμίνη Ε βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, της κυτταρικής λειτουργίας και της υγείας του δέρματος. Είναι αντιοξειδωτική και αποτελεσματική στην καταπολέμηση των επιπτώσεων των ελεύθερων ριζών, που παράγονται από το μεταβολισμό των τροφίμων και των τοξινών στο περιβάλλον. Η βιταμίνη Ε, μπορεί ακόμη να είναι ευεργετική για τη μείωση της UV βλάβης στο δέρμα. Οπότε, αν λαμβάνεις αρκετή βιταμίνη D από τον ήλιο, σιγουρέψου πως λαμβάνεις και αρκετή βιταμίνη Ε.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη μάλιστα, σίγουρα γνωρίζεις πως περιλαμβάνεται σε αμέτρητες κρέμες προσώπου και πως οι προστατευτικές της ιδιότητες της εμποδίζουν την απώλεια μαλλιών.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται