Οργανικά καλλυντικά και must know πιστοποιημένα beauty brands

Οργανικά καλλυντικά: μάθε τι ακριβώς είναι τα οργανικά καλλυντικά και ποια τα κορυφαία brands που φέρουν πιστοποιήσεις διεθνών οργανισμών

Με αφορμή προηγούμενο αφιέρωμα που κάναμε στα φυτικά καλλυντικά και στις διαφορές τους με τα vegan και τα βιολογικά καλλυντικά, θεωρούμε πως πρέπει να δώσουμε περισσότερη βάση στην τελευταία κατηγορία. Αν λάβεις υπόψιν πως όσα βάζουμε στο πρόσωπο μας προέρχονται από την φύση, δεν θα ήθελες να ξέρεις και λίγα παραπάνω πράγματα για αυτά;

Όπως και στην μαγειρική που λένε πως “Δεν είσαι αυτό που τρως, είσαι αυτό που τρώει αυτό που τρως” αυτό ισχύει και στον τομέα της ομορφιάς και των καλλυντικών. Όταν τα φυτικά συστατικά εισέρχονται μέσω του δέρματος στον οργανισμό σου, είναι υψίστης σημασίας να είναι ασφαλές όλο το ταξίδι τους, από την καλλιέργεια και την ανάπτυξη τους μέχρι την επεξεργασία και την συσκευασία τους. Οι απαραίτητες προδιαγραφές και τα πρωτόκολλα πιστοποίησης πρέπει να τηρούνται ώστε να διασφαλίζεται η προέλευση τους και οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την παραγωγή ενός προϊόντος ομορφιάς.

Τι είναι τα οργανικά καλλυντικά

Αν και πολλοί συγχέουν τις έννοιες οργανικά-φυσικά-φυτικά, οι διαφορές τους είναι πολλές. Τα οργανικά καλλυντικά είναι η ασφαλέστερη κατηγορία φυσικών καλλυντικών, αφού η προέλευση των συστατικών τους αφορά φυτά, άνθη και δέντρα που έχουν αναπτυχθεί σε φυσικό και άγριο περιβάλλον, χωρίς υποβοήθηση από χημικά λιπάσματα, εντομοκτόνα και άλλες βλαπτικές πρακτικές καλλιέργειας. Από την συγκομιδή και επεξεργασία τους το έδαφος και το φυσικό περιβάλλον δεν διαταράσσεται, ενώ επίσης οι φόρμουλες που σχηματίζονται με αυτά τα συστατικά είναι βιοδιασπώμενες. Έτσι, ακόμη και όταν καταλήξουν οι συσκευασίες τους στον κάδο, δεν ρυπαίνεται το περιβάλλον.

Παρόλα αυτά όμως και παρόλη την συνεχή ανάπτυξη της βιομηχανίας “καθαρής” ομορφιάς, βλέπουμε ολοένα και περισσότερα brands να θολώνουν τα νερά, χρησιμοποιώντας eco-friendly συσκευασίες -ή ένα μόνο πιστοποιημένο οργανικό συστατικό από όλα τα συστατικά που περιέχονται- σε μια προσπάθεια να παρουσιαστούν ως οργανικά.

Ωστόσο, μια οικολογική συσκευασία δεν διασφαλίζει πως και το περιεχόμενο είναι εξίσου φιλικό προς το περιβάλλον και προς τον καταναλωτή. Για να χαρακτηριστεί και να πιστοποιηθεί ένα προϊόν ως οργανικό, πρέπει να είναι 100% οργανικό. Το θετικό είναι πως με την διάδοση του wellbeing, των ιδεών που διαφυλάσσουν το περιβάλλον και τις τάσεις στην ομορφιά που κινούνται όλο και περισσότερο προς την κατεύθυνση του “φυσικού”, ο ίδιος ο καταναλωτής πλέον κάνει μεγαλύτερη έρευνα για όλα όσα βάζει στο καλάθι του.

Έτσι, βλέπουμε και μια αυξητική τάση και στην χρήση πιστοποιημένων βιολογικών συστατικών σε μάρκες καλλυντικών, για 15η συνεχή χρονιά σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του οργανισμού Soil Association. Καθώς για να είναι πραγματικά οργανικό ένα προϊόν, πρέπει να φέρει και τις ανάλογες πιστοποιήσεις από επίσημους οργανισμούς -όπως ο Soil Association, o OFC, ο MOTA, o OTA κτλ- και να είναι εξ ‘ολοκλήρου certified.

6 από τα καλύτερα beauty brands με οργανικά καλλυντικά

Φυσικά, υπάρχουν πολλά πολύ καλά beauty brands που δημιουργούν όλο και περισσότερα οργανικά προϊόντα. Μέσα σε όλα αυτά όμως, υπάρχουν κάποια brands που ξεχωρίζουν όχι μόνο για τις οργανικές φόρμουλες, αλλά για ολόκληρη την φιλοσοφία στην οποία βασίζονται. Έχουν κερδίσει επάξια την αγάπη μας -και όχι μόνο την δική μας- αλλά και πολλά βραβεία καινοτομίας.

Μείνετε συντονισμένες στη σελίδα μας καθώς θα ακολουθήσουν πολλά Clean Beauty αφιερώματα! Αν έχετε να μας συστήσετε κάποιο beauty brand που θα έπρεπε να ξέρουμε στείλτε μας μήνυμα στο newsdesk@thecover.gr

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται