Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Φανταστικές ιδέες διακόσμησης για μοντέρνα παιδικά δωμάτια

Παιδικά δωμάτια ιδέες διακόσμησης - The Cover

Πάρε ιδέες και έμπνευση για φανταστική διακόσμηση από τα ωραιότερα μοντέρνα παιδικά δωμάτια

Τα παιδικά δωμάτια πρέπει να είναι ζεστά, άνετα, λειτουργικά, ασφαλή αλλά πάνω από όλα, πρέπει να είναι…διασκεδαστικά. Το παιδάκι σας, που χρειάζεται το δικό του χώρο από μικρή ηλικία, μακριά από θορύβους και δραστηριότητες που μπορεί να του αποσπούν την προσοχή, σε έναν ολόδικό του χώρο, θα έχει την ευκαιρία να εμπνευστεί, να δημιουργήσει και να ανακαλύψει τον εαυτό του.

Με τα κατάλληλα ερεθίσματα, μπορείτε πραγματικά να του παρέχετε τον δικό του μαγικό χώρο, ώστε να μπορεί να εκφράζεται και αυτό μπορείτε να το πετύχετε μέσα από την διακόσμηση.

Είτε διαλέξετε κάτι θεματικό, είτε κάτι ουδέτερο, παρακάτω θα δείτε ιδέες διακόσμησης για βρεφικά δωμάτια, για ρομαντικά δωμάτια για κορίτσια, για θεματικά δωμάτια, καθώς και για δωμάτια με κουκέτες.

Nurseries – Διακόσμηση για βρεφικά δωμάτια

Όσο το μωράκι σας βρίσκεται σε βρεφική ηλικία, η διακόσμηση αλλά και η λειτουργικότητα του δωματίου, πρέπει αρχικά να εξυπηρετεί την μανούλα. Καθώς μάλιστα θα μεγαλώνει και θα αρχίσει να βγαίνει από την κούνια, όσο λιγότερα έπιπλα -και ιδίως αιχμηρά- βρίσκονται στο δωμάτιο τόσο το καλύτερο. Μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα στρογγυλού σχήματος ή με στρογγυλεμένες γωνίες ώστε να είναι περισσότερο ασφαλή. Για την διακόσμηση των τοίχων, κάποια prints της αρεσκείας σας και χρώματα ή ταπετσαρίες που θα γαληνεύουν εσάς και το μωράκι σας, είναι απαραίτητα, όπως επίσης και μια άνετη πολυθρόνα και ένα υποπόδιο για εσάς, ώστε να είστε άνετη την ώρα του θηλασμού.

Ρομαντικά δωμάτια για κορίτσια

Για να προσθέσετε ρομαντικές νότες στο δωμάτιο της κορούλας σας, μπορείτε να ενσωματώσετε στοιχεία που δημιουργούν μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Απαλές αποχρώσεις, ταπετσαρίες με λουλούδια, φωτάκια γιρλάντα, κουνουπιέρες, vintage διακοσμητικά μικροαντικείμενα και υφές με τούλια.


Παιδικά δωμάτια με θέμα τη ζούγκλα

Για το δωμάτιο του παιδιού σας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε θεματική διακόσμηση. Ένα θέμα που αρέσει πολύ στις μικρές ηλικίες και κινεί το ενδιαφέρον τους, είναι η φύση που περιλαμβάνει φυσικά και το ζωικό βασίλειο. Οι θεματικές ταπετσαρίες, προσθέτουν σπουδαία αναπαράσταση στους τοίχους, γεμίζοντας τους με χρώματα.


Μοντέρνα παιδικά δωμάτια με κουκέτες

Οι κουκέτες έχουν επανέλθει και όπως θα δεις παρακάτω, μπορούν να δείξουν τόσο σικ με την κατάλληλη διακόσμηση, που το δωμάτιο θα είναι σίγουρα και για ενήλικες. Η μίνιμαλ διακόσμηση με μονοχρωμίες και φυσικά υλικά, δίνουν σοφιστικέ ύφος και μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε χώρο και να κρατήσουν την ουδετερότητα σε ένα δωμάτιο που συστεγάζονται κορίτσι με αγόρι. Άλλη μια τάση στα παιδικά δωμάτια, είναι η προσθήκη ρετρό στοιχείων με μικροέπιπλα και ταπετσαρίες, βγαλμένες από τα 70s.


Παιδικά δωμάτια για αγόρια

Φυσικά, υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα γύρω από τα οποία, μπορεί να κινηθεί η διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου. Πολύ δημοφιλή θέματα για δωμάτια αγοριών, είναι το διάστημα αλλά και τα αυτοκίνητα. Αν δεν θέλετε να δώσετε ιδιαίτερη νότα, μπορείτε πάντα να κινηθείτε σε ουδέτερες αποχρώσεις και ουδέτερη διακόσμηση.