Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μπισκότα Παλμιέ Με Μήλο Και Σοκολάτα

Μπισκότα παλμιέ με μήλο, σταφίδες και κανέλλα

Palmiers: δες την πιο εύκολη συνταγή με σφολιάτα για μπισκότα παλμιέ με μήλο, σοκολάτα, κανέλλα, σταφίδα και ζάχαρη

Το πιο εύκολο γλυκάκι που μπορείς να φτιάξεις δεν είναι άλλο από τα “γυαλάκια” ή αλλιώς μπισκότα παλμιέ, palmiers, Prussian cookies και τόσα πολλά άλλα ονόματα που είναι αδύνατο να τα θυμηθώ.

Σήμερα τα ανακαλέσαμε στη μνήμη μας, καθώς η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και το σχήμα των διάσημων αυτών μπισκότων θυμίζει…τι άλλο; Καρδιές.

Η πιο γνωστή εκδοχή τους που συναντάμε και πιο συχνά στα ζαχαροπλαστεία είναι σίγουρα αυτή με την ζάχαρη. Σε κάποιες εκδοχές θα την βρεις αναμεμειγμένη με κανέλλα, σε κάποιες άλλες όχι.

Εμείς σήμερα, θα κάνουμε μια πολύ απλή εκδοχή αυτών των μπισκότων, που ταιριάζει στην εποχή. Θα τα γεμίσουμε με μήλο, σταφίδες, σοκολάτα και κανέλλα και ζάχαρη.

Τι άλλο μπορείς να προσθέσεις στα palmiers

Με τα παλμιέ βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να περιοριστείς σε γλυκιές παρασκευές. Μπορείς να πειραματιστείς και με αλμυρές γεύσεις. Η σφολιάτα άλλωστε, που χρησιμοποιείται στην συγκεκριμένη παρασκευή είναι ένα τόσο εύπλαστο υλικό, που μπορείς να του προσθέσεις σχεδόν τα πάντα.

Μπορείς να αλείψεις όλη την επιφάνεια του φύλλου με οποιαδήποτε κρεμώδη παρασκευή. Μια λευκή κρέμα ζαχαροπλαστικής, λευκή σοκολάτα, nutella, οποιαδήποτε μαρμελάδα.

Μπορείς ακόμη να προσθέσεις και άλλα αποξηραμένα φρούτα που τα έχεις ψιλοκόψει. Σκέψου ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα, βατόμουρα κτλ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Το Πιο Νόστιμο Τιραμισού Που Έχεις Φάει Ποτέ

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για τα μπισκότα παλμιέ με μήλο, που θα συνοδέψουν τέλεια τον πρωινό σας καφέ και μπείτε στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλα αυτά τα φανταστικά αφιερώματα!

Μπισκότα Παλμιέ Με Μήλο, Κανέλλα Και Ζάχαρη

Recipe by The Cover teamCourse: ΓλυκάCuisine: ΓαλλικήDifficulty: Εύκολη
Servings

16

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

25

minutes
Total time

30

minutes

Συστατικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας

  • 3 κόκκινα μήλα

  • 1 κτ.γλ. κανέλλα

  • 2 κτ.σπ. ζάχαρη

  • 3 κτ.σπ. σταφίδες

  • 100 γραμ. κουβερτούρα σταγόνες ή τριμμένη

  • ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  • Προετοιμασία
  • Βγάζουμε το φύλλο σφολιάτας από την κατάψυξη περίπου 2 ώρες πριν φτιάξουμε τα μπισκότα μας
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από τον τρίφτη
  • Τα στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους
  • Για την σύνθεση
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη και την κανέλλα και προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε
  • Απλώνουμε το φύλλο μας σε αλευρωμένη επιφάνεια
  • Το ανοίγουμε λίγο παραπάνω με τα χέρια ή με τον πλάστη ώστε να γίνει λίγο πιο λεπτή και μεγάλη η ζύμη
  • Προσθέτουμε σκόρπιες τις σταφίδες και τις νιφάδες σοκολάτας και τις πατάμε με τα χέρια να κολλήσουν στη ζύμη
  • Απλώνουμε την γέμιση του μήλου σε όλη την επιφάνεια του φύλλου
  • Ρολάρουμε με τα χέρια μας τις 2 αντικριστές άκρες του φύλλου προς το κέντρο, ώσπου να συναντήσουν η μία άκρη την άλλη
  • Βάζουμε το ρολό για μισή ώρα στο ψυγείο να ξανασφίξει ώστε να να κόβεται εύκολα. Προτιμότερο είναι να το έχουμε επάνω σε ξύλο κοπής, ώστε να το κόψουμε εύκολα και γρήγορα μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο
  • Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο, κόβουμε με ένα μαχαίρι σε φέτες και τις τοποθετούμε ξαπλωτές σε αντικολλητικό χαρτί, που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί
  • Αφήνουμε 3-4 εκ. απόσταση μεταξύ τους
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στην μεσαία σχάρα
  • Όταν κρυώσουν γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη

Σημειώσεις

  • Αν θέλεις να τους δώσεις σχήμα καρδιάς και όχι το σχήμα “αυτάκια” δίπλωνε τις άκρες κατά 5 εκ. αντί να ρολάρεις. Μην ρίξεις όλη την γέμιση εξαρχής στην επιφάνεια. Ρίξε το 1/4 και το υπόλοιπο από επάνω, όσο διπλώνεις το φύλλο.