Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Όσα Θέλεις Να Ξέρεις Για Το Partial Balayage

Partial balayage όσα θέλεις να ξέρεις για την τεχνική - The Cover

Partial balayage ή Ελληνιστί τμηματικό balayage: διάβασε τι είναι και δες τα look που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

Το partial balayage, είναι η τεχνική βαφής που αφορά μόνο ένα μέρος του κεφαλιού και όχι ολόκληρο το κεφάλι. Γιατί να προτιμήσεις το τμηματικό μπαλαγιάζ; Για πολλούς λόγους. Γιατί “τμηματικό” σημαίνει λιγότερο ντεκαπάζ στο κεφάλι σου, επομένως και λιγότερη φθορά. Πάραυτα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρέχεις ιδιαίτερη φροντίδα στα μαλλιά σου, καθώς ακόμη και στο μερικό μπαλαγιάζ, χρησιμοποιείται ντεκαπάζ.

Ένας ακόμη λόγος για να επιλέξεις το partial balayage, είναι γιατί έτσι μπορείς να ανοίξεις τα σκούρα μαλλιά σου χωρίς να δεσμεύεσαι από ένα ολικό ξανοιγμένο χρώμα. Αυτή η τεχνική, διατηρεί και αρκετό από το φυσικό σου χρώμα, ώστε το νέο χρώμα που θα προστεθεί να μην μοιάζει ξένο επάνω σου.

ALSO READ: Τα Καλύτερα Προϊόντα Για Σγουρά Μαλλιά

Φυσικά, δε μπορούμε να μην αναφέρουμε και έναν τρίτο παράγοντα που έχει μεγάλη σημασία. Το partial μπαλαγιάζ, σημαίνει λιγότερο χρόνο στο ραντεβού σου, άρα και μικρότερο κόστος. Τέλος, είναι μια πολύ καλή επιλογή για να δοκιμάσεις κάτι πιο ανοιχτό ώστε να διαπιστώσεις αν σου ταιριάζει, πριν δοκιμάσεις κάτι πιο έντονο ή ακόμη πιο ανοιχτό.

Συνήθως το συναντάμε σε τρεις διαφορετικές εκδοχές:

1. Στα μήκη

Στην πρώτη εκδοχή, δημιουργείται ένα βαθύ μπαλαγιάζ που ξεκινά αρκετά χαμηλά και έχει στόχο ένα γενικότερο ξάνοιγμα των μαλλιών. Μπορεί να είναι μερικές κρυφές/εσωτερικές ανταύγειες ή μερικές φυσικές ανταύγειες στα μήκη του ανώτερου επιπέδου των μαλλιών. Με αυτά τα look, διευρύνεται και το διάστημα μεταξύ των ραντεβού στο κομμωτήριο, αφού δεν σε ενδιαφέρει το πόσο θα κατέβει η ρίζα. Η ελάχιστη διάσταση που δημιουργείται στα μαλλιά, είναι αρκετή για να κάνει το look σου πιο ενδιαφέρον και για να του δώσει λίγο φως. Δες κάποια hairlooks με μπαλαγιάζ στα μήκη, για να πάρεις ιδέες.

2. Στο μπροστινό μέρος

Στην δεύτερη εκδοχή, δημιουργούνται οι face frame ανταύγειες (ή αλλιώς money piece) η ελληνιστί ανταύγειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Μπορούν να είναι μόνο δύο μπροστινές ανταύγειες ή να αφορούν ολόκληρο το στεφάνι. Η επιλογή αφορά το πόσο ανοιχτό και πόσο φωτεινό θέλεις το χρώμα γύρω από το πρόσωπο σου. Είναι ένα τέλειο look για να δείξουν τα μαλλιά σου ανοιγμένα από τον ήλιο και μπορεί να συνδυαστεί και με μπαλαγιάζ ή ανταύγειες στα μήκη -όπως στην πρώτη φώτο παρακάτω-, για ακόμη περισσότερο ξάνοιγμα. Δες κάποια looks για να πάρεις ιδέες.

3. Στο ανώτερο επίπεδο των μαλλιών

Η τρίτη εκδοχή αφορά ένα κομμάτι λίγο μεγαλύτερο, αλλά και πάλι δεν αφορά ολόκληρο το κεφάλι. Μπορεί να γίνει για να σπάσει λίγο την φυσική βάση στα ανώτερα τμήματα, δίνοντας διάσταση στα μαλλιά που φαίνονται περισσότερο ή μπορεί επίσης να γίνει για ανανέωση του μπαλαγιάζ. Όταν δηλαδή έχει κατέβει αρκετά το προηγούμενο μπαλαγιάζ και απλά ανανεώνεται μόνο το κομμάτι που αφορά την φυσική βάση.