Kartoffelsalat: Πατατοσαλάτα Με Μαγιονέζα Και Αυγό

Kartoffelsalat: σήμερα φτιάχνουμε τη πιο νόστιμη Γερμανική πατατοσαλάτα με μαγιονέζα, αυγό, ζαμπόν και αγγουράκι τουρσί

Η ωραιότερη πατατοσαλάτα που έχεις φάει ποτέ, έχει τις ρίζες της στη Γερμανία. Ένα συνοδευτικό πιάτο, που δεν λείπει ποτέ από τα εορταστικά μου τραπέζια και σίγουρα δε θα λείψει και από τα δικά σου ποτέ, μόλις την δοκιμάσεις.

Ως γνωστόν, οι περισσότερες σαλάτες πρέπει να ετοιμάζονται λίγο πριν το τραπέζι για να παραμένουν fresh και να μην χάνουν την γεύση τους. Τη συγκεκριμένη σαλάτα όμως μπορείς να την ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ -αφού παραδοσιακά τρώγεται κρύα- και να απελευθερώσει ακόμη περισσότερο τις γεύσεις της. Έτσι θα εξοικονομήσεις και εσύ χρόνο για τις υπόλοιπες ετοιμασίες ενός τραπεζιού.

Οφείλω όμως να σε ενημερώσω, πως η συγκεκριμένη σαλάτα…θα σου αρέσει σίγουρα και όσο είναι ζεστή.

Επιπλέον, τις θερμίδες της τις έχει, αφού περιέχει όλα τα νόστιμα και απαγορευμένα, αλλά κάποιες φορές επιτρέπεται να ξεφεύγουμε και λίγο θερμιδικά. Αν θέλεις να την κάνεις πιο ελαφριά, αντί για το κλασσικό ζαμπόν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πιο ελαφρύ σαλάμι όπως για παράδειγμα η γαλοπούλα και αντί για μαγιονέζα πλήρη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγιονέζα light. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μικρότερη ποσότητα μαγιονέζας και να συμπληρώσεις με γιαούρτι.

Τέλος, αν θέλεις να αποφύγεις τις ενοχές για την υπερκατανάλωση θερμίδων, μπορείς να την καταναλώσεις και ως κυρίως αφού περιέχει και υδατάνθρακα αλλά και πρωτείνη. Επίσης, μπορείς να αντικαταστήσεις με αυτήν τα κλασσικά συνοδευτικά κρεάτων -ρύζια, πουρέ, πατάτες- όπως σνίτσελ, μπριζόλες και ψαρονέφρι κτλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σπαγγέτι Με Λαχανικά Και Σάλτσα Ντομάτας

Χωρίς περισσότερα λόγια λοιπόν, διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για Γερμανική πατατοσαλάτα με μαγιονέζα και αυγό και γίνετε μέλη στην κοινότητα μας στο Viber, όπου από σήμερα θα μοιραζόμαστε όλες αυτές τις φανταστικές συνταγές και ακόμη περισσότερα αφιερώματα που ίσως σας ενδιαφέρουν.

Kartoffelsalat Γερμανική πατατοσαλάτα με μαγιονέζα και αυγό

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα

Ευαγγελία Σιούτη
Γερμανική πατατοσαλάτα με μαγιονέζα, αυγό και πίκλες
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 40 mins
Γεύμα Σαλάτα
Κουζίνα Γερμανική
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γραμ ζαμπόν ή άλλο σαλάμι της αρεσκείας σας σε κομμάτι
  • 4 τμχ αυγά
  • 12 τμχ αγγουράκια τουρσί

Dressing σαλάτας

  • 200 γραμ μαγιονέζα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε light
  • 5 κτ.σπ. μουστάρδα
  • 1 κτ.σπ. ξύδι
  • 1 πρζ αλάτι
  • 1 πρζ πιπέρι μαύρο
  • 2 κτ.σπ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, προαιρετικά
  • 2 κτ.σπ. ελαιόλαδο

Instructions
 

  • Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες. Αφήνουμε στο πλάι να κρυώσουν τόσο όσο χρειάζεται, για να μπορούμε να τις κόψουμε σε μεγάλους κύβους.
    1 κιλό πατάτες
  • Βράζουμε τα αυγά, σε σημείο να σφίξουν εντελώς. Αφήνουμε στο πλάι να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους. Μπορεί να τριφτούν αρκετά, αλλά μην ανησυχείτε, στην σαλάτα δεν θα φαίνεται.
    4 τμχ αυγά
  • Κόβουμε σε μικρούς κύβους το ζαμπόν μας.
    200 γραμ ζαμπόν
  • Κόβουμε τα αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες.
    12 τμχ αγγουράκια τουρσί
  • Προσθέτουμε τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ.

Dressing

  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά για την σάλτσα της σαλάτας.
    200 γραμ μαγιονέζα, 5 κτ.σπ. μουστάρδα, 1 κτ.σπ. ξύδι, 1 πρζ αλάτι, 1 πρζ πιπέρι μαύρο, 2 κτ.σπ. ελαιόλαδο
  • Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το dressing και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, προαιρετικά.
Keyword Αυγό, Μαγιονέζα, Πατάτα

Κοινοποιήστε!