Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Περιποίηση προσώπου μετά τον ήλιο

Περιποίηση προσώπου μετά τον ήλιο

Περιποίηση προσώπου μετά τον ήλιο: τα must βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για την after sun φροντίδα προσώπου

Όλες λατρεύουμε τον ήλιο και το bronze χρώμα του καλοκαιριού αλλά αναμφίβολα η έκθεση στον ήλιο, ενέχει κινδύνους. Εκτός λοιπόν από την απαραίτητη αντηλιακή προστασία, υπάρχουν και άλλα βήματα απαραίτητα για σωστή περιποίηση προσώπου μετά τον ήλιο. Διάβασε παρακάτω για την σωστή φροντίδα, τα καλύτερα συστατικά μετά την έκθεση στον ήλιο και τα προϊόντα που θα αναπληρώσουν την χαμένη υγρασία της επιδερμίδας.

Ιδανικά συστατικά και βήματα περιποίησης

Τα αντιφλεγμονώδη πεπτίδια και το ενυδατικό υαλουρονικό οξύ, είναι τα καλύτερα συστατικά για την περιποίηση προσώπου μετά την έκθεση στον ήλιο. Φυσικά, συνιστούμε πρώτα να κάνεις έναν ήπιο καθαρισμό και 2 φορές την εβδομάδα, ελαφριά απολέπιση. Απόφυγε όμως τα οξέα που κάνουν το δέρμα φωτοευαίσθητο και προτίμησε ένα peeling προσώπου για μηχανική απολέπιση, με μικρούς κόκκους. Ιδανικά, συνέχισε με την εφαρμογή ορού με υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους και έπειτα με την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας, πλούσια σε πολυπεπτίδια. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Ήπιος καθαρισμός με κρεμώδες καθαριστικό προσώπου, πλούσιο σε κατευναστικά συστατικά
  2. Απαλή μηχανική απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα
  3. Μάσκα κατευναστική 2-3 φορές την εβδομάδα
  4. Ορός ενυδάτωσης
  5. Θρεπτική κρέμα ματιών
  6. Κρέμα προσώπου βαθιάς ενυδάτωσης

Συστατικά που κατευνάζουν την επιδερμίδα

Αν το δέρμα σου έχει ερεθιστεί από την έκθεση στον ήλιο και βιώνει συμπτώματα όπως κοκκινίλες, εξανθήματα και αφυδάτωση, πρέπει να εντάξεις στην ρουτίνα περιποίησης και ένα προϊόν που θα κατευνάσει το δέρμα σου. Το κύριο συστατικό που πρέπει να αναζητάς μετά την έκθεση στον ήλιο, είναι η αλόη βέρα, ενώ σίγουρα μπορείς να εντάξεις και άλλα κατευναστικά συστατικά όπως το χαμομήλι, η Centella asiatica και το εκχύλισμα τσαγιού. Έχουμε μιλήσει αμέτρητες φορές για τις κατευναστικές ιδιότητες τους, καθώς και για τις βαθιά ενυδατικές ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος. Αυτά τα συστατικά είναι ιδανικά για να αναπληρώσεις την χαμένη υγρασία καθώς και τυχόν ερεθισμούς του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο. 

Η επιλογή μας

Για ενυδάτωση και ταυτόχρονη ανάπλαση συστήνουμε τον ορό The Ordinary HYALURONIC ACID 2% + B5 (6,95€) και για βαθιά θρέψη και ενυδάτωση την Glamglow Youthcream Rejuvenating Power Peptide Moisturizer (37,06€) με υαλουρονικό και πολυπεπτίδια.