Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

PHA: ιδιότητες, οφέλη, πώς να τα χρησιμοποιήσεις

PHA: Όσα πρέπει να ξέρεις για τα πολυ-υδρόξυ-οξέα, τι είναι, τι κάνουν στο δέρμα, που διαφέρουν με τα AHA και τα BHA

Εάν σε ενδιαφέρει η εντατική και εξειδικευμένη φροντίδα του δέρματος σου, τότε σίγουρα γνωρίζεις για τα AHA και τα BHA και ίσως ήδη χρησιμοποιείς προϊόντα που τα περιέχουν. Αυτή την κατηγορία συστατικών έρχονται τώρα να συμπληρώσουν τα PHA, τα οποία αποδεικνύονται σωτήρια για όσες είναι αρκετά ευαίσθητες στα απολεπιστικά οξέα.

Τι είναι τα PHA

Ακρωνύμιο για τα Poly hydroxy acids, ελληνιστί πολυ-υδρόξυ-οξέα. Τα PHA αποτελούν δεύτερης γενιάς χημικά απολεπιστικά οξέα και τα πιο συνήθη που συναντούμε είναι το λακτοβιονικό οξύ, η γλυκονολακτόνη και η γαλακτόζη.

Ingredients 101 Μάθε Για Τα Πολυ-υδρόξυ-οξέα

Τι προσφέρουν τα πολυ-υδροξύ-οξέα

Ο τρόπος με τον οποίο κάνουν την διαφορά στο δέρμα σου, είναι ίδιος με τα AHA. Αναγεννούν τα κύτταρα από μέσα προς τα έξω -σε αντίθεση με τα συνηθισμένα φυσικά peeling- και βοηθούν στην βαθύτερη εισχώρηση άλλων συστατικών στα κατώτερα στρώματα του δέρματος. Έτσι εξομαλύνουν την επιφάνεια του δέρματος και αυξάνουν την δραστικότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείς.

Δες ακόμη: Οι Καλύτερες Κρέμες Προσώπου Με Ρετινόλη

Που διαφέρουν με τα AHA και τα BHA

Η διαφορά με τα AHA (πχ. γλυκολικό οξύ και γαλακτικό οξύ) και τα BHA (σαλικυλικό οξύ) είναι πως δεν εισχωρούν σε πολύ βαθιά στρώματα της επιδερμίδας, λόγω του μεγαλύτερου τους μοριακού βάρους. Έτσι δεν προκαλούν μεγάλο ερεθισμό και αυτό τα κάνει καταλληλότερα για άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα. Επιπλέον, δεν καθιστούν την επιδερμίδα ευαίσθητη στον ήλιο, κάτι το οποίο είναι δεδομένο με τα AHA.

Neostrata Bionic Face Cream με PHA

Neostrata Bionic Face Cream με PHA  (43,65€)

Επανορθωτική, μαλακτική κρέμα, πλούσια σε ενυδατικά συστατικά, σχεδιασμένη να καταπραΰνει το ξηρό και δυσανεκτικό δέρμα. Περιέχει Bionic Acid, ένα φυσικό υγροσκοπικό συστατικό, που σχηματίζει ένα φιλμ προστασίας στην επιφάνεια του δέρματος, προσελκύοντας και συγκρατώντας την υγρασία στο δερματικό φραγμό.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται