Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Must-Have Fitness Gear Για Το Σπίτι Και Ασκήσεις Pilates

Pilates στο σπίτι με οικονομικά αθλητικά όργανα - The Cover

Pilates στο σπίτι: δες πώς μπορείς να κάνεις pilates στο σπίτι σου, με οικονομικά αθλητικά όργανα και αξεσουάρ

Καλά τα γυμναστήρια δε λέμε, αλλά είναι κάποιες φορές που μπορείς να απολαύσεις την γυμναστική σου περισσότερο από την ησυχία του σπιτιού σου. Την εποχή του κορονοϊού μάλιστα, πολλοί και πολλές αποφεύγουν την ομαδική εκγύμναση στα γυμναστήρια, λόγω συνωστισμού. Επιπλέον, το μηνιαίο κόστος που γυμναστηρίου δεν είναι κάτι που μπορούν να αντέξουν όλα τα budget.

Ευτυχώς, μπορείς να κάνεις pilates στο σπίτι αρκεί να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μπάλες, pilates rings και άλλα χρήσιμα fitness όργανα που κοστίζουν ελάχιστα, θα σε βοηθήσουνε να πετύχεις τον στόχο σου από το σπίτι, τις ώρες που νιώθεις πως πραγματικά χρειάζεσαι ένα work-out.

Φυσικά, εκτός από τα πολύ οικονομικά αθλητικά όργανα που εντοπίσαμε, ψάξαμε για τα καλύτερα βίντεο με πιλάτες, ώστε να έχεις κάποια καθοδήγηση. Ακόμη και αν είσαι αρχάρια, πολλές από αυτές τις ασκήσεις μπορείς να τις εντάξεις σιγά-σιγά στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Αρχικά, χρειάζεσαι οπωσδήποτε αθλητικό κολάν και ένα στρώμα γυμναστικής, γιατί πίστεψε μας…το πάτωμα δεν είναι το ίδιο με ένα μαλακό στρώμα, ειδικό για ασκήσεις. Βρες στρώμα γυμναστικής 183x61x0,8 εκ σε 4 χρώματα, με €9,95 και μεγάλη ποικιλία σε αθλητικά κολάν από €4,95.

Γυμναστική με ring

Το δαχτυλίδι προσφέρει άπειρες δυνατότητες εκγύμνασης. Δες παρακάτω, 3 βίντεο εκγύμνασης με δαχτυλίδι για χέρια, μηρούς και full body. Βρες δαχτυλίδι γυμναστικής σε 2 χρώματα (€6,95).

Γυμναστική με μπάλα pilates

Για ενδυνάμωση, η μπάλα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή όργανα για pilates και οι περισσότερες ασκήσεις διακρίνονται από ένα βαθμό δυσκολίας, αφού εξασκούν και την ισορροπία Δες παρακάτω ένα βίντεο με εξάσκηση της ισορροπίας για αρχάριους και ένα βίντεο full body workout για προχωρημένους.

Βρείτε: μπάλα γυμναστικής με τρόμπα 65εκ σε 4 χρώματα (€8,95)

Γυμναστική με λάστιχα αντίστασης

Τα λάστιχα όσο περισσότερο τεντώνονται, τόσο ισχυρότερη είναι και η αντίσταση που συναντάμε. Είναι ένας σπουδαίος τρόπος για χτίσιμο μυών, ενδυνάμωση, αύξηση ελαστικότητας.

Για γυμναστική με λάστιχα αντίστασης έχουμε βρει ένα πολύ καλό τριαντάλεπτο πρόγραμμα, full body. Φυσικά, τα λάστιχα γυμναστικής έχουν βαθμίδες αντίστασης, ελαφριά, μεσαία και σκληρή. Αν είστε αρχάρια, θα σας προτείναμε να ξεκινήσετε με τα ελαφριά και σταδιακά να ανεβάζετε το επίπεδο δυσκολίας.

Βρείτε λάστιχα αντίστασης: λάστιχα με ελαφριά αντίσταση (€2,95), λάστιχα μεσαίας αντίστασης (€2,95), λάστιχα σκληρής αντίστασης (€2,95). Όλα με χειρολαβές.