Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποια συστατικά πρέπει να εφαρμόζεις το βράδυ;

Δες ποια συστατικά πρέπει να εφαρμόζεις το βράδυ και φτιάξε μια σωστή ρουτίνα περιποίησης που θα ωφελεί το δέρμα σου

Η ώρα που εφαρμόζουμε τα προϊόντα μας και ιδιαίτερα αυτά που έχουν δραστικά συστατικά, είναι τόσο σημαντική όσο και η σειρά εφαρμογής προϊόντων. Τα δραστικά συστατικά έχουν μεν πολλά οφέλη για την επιδερμίδα, αλλά αν δεν τα εφαρμόσουμε σωστά ίσως φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Δες παρακάτω, ποια είναι αυτά τα συστατικά που πρέπει να εφαρμόζεις πάντα το βράδυ.

#1. Ρετινόλη

Όπως έχουμε πει αμέτρητες φορές μέχρι τώρα, η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο “επικίνδυνα” συστατικά για το δέρμα, αν δεν την χρησιμοποιείς σωστά. Ο νο.1 κανόνας λοιπόν, είναι να την εφαρμόζεις το βράδυ. Εκτός του ότι την εφαρμόζεις σε καθαρό δέρμα -ελπίζουμε ότι κάνεις καθαρισμό το βράδυ- και έτσι εισχωρεί βαθύτερα, δεν αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο. Επιπλέον, η ρετινόλη όταν βλέπει το φως του ήλιου, διασπάται και σταματά να δουλεύει.

Δες ακόμη: Ρετινόλη με τι δεν συνδυάζεται

#2. Οξέα

Είτε μιλάμε για κρέμες, είτε για σέρουμ, τα οξέα είναι καλύτερο να τα εφαρμόζεις βράδυ. Αυτό ισχύει τόσο για τα AHA όσο και για τα BHA. Ακριβώς όπως και η ρετινόλη, τα οξέα αυξάνουν την φωτοευαισθησία και για αυτό το λόγο είναι καλύτερο να τα εφαρμόζεις πριν τον ύπνο. Ιδίως το γλυκολικό οξύ, μπορεί να προκαλέσει αρκετές παρενέργειες αν εκθέσεις το δέρμα στον ήλιο, αφού το έχεις εφαρμόσει στο πρόσωπο σου.

#3. Έλαια προσώπου

Τα έλαια, δεν αυξάνουν την φωτοευαισθησία του δέρματος, αλλά ίσως είναι αρκετά βαριά για κάποιους τύπους δέρματος. Προτίμησε να τα εφαρμόζεις το βράδυ, για να αποτρέπεις την γυαλάδα που κάποιες φορές δείχνει σαν λιπαρότητα. Επιπλέον, αν τα εφαρμόζεις μετά από κάποια ενυδατική ή θρεπτική κρέμα, θα σφραγίσεις πιο βαθιά τα συστατικά της και έτσι το αγαπημένο σου έλαιο θα αποδώσει καλύτερα.

Θα σε ενδιαφέρει: Έχω ευαίσθητο δέρμα, ποια συστατικά να χρησιμοποιώ;

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται