Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

8 χρώματα μαλλιών που κρύβουν χρόνια

Ποια χρώματα μαλλιών σε δείχνουν νεότερη: Δες ποιες είναι οι αποχρώσεις που κρύβουν χρόνια και μπορούν να σε κάνουν να μικροδείχνεις

Η διαδικασία της γήρανσης, ανέκαθεν απασχολούσε την επιστήμη. Ακόμη και αν φαίνεται πως είναι μια διαδικασία που δε μπορούμε να σταματήσουμε, μπορούμε να κάνουμε κάποια μικροπράγματα για να την καθυστερήσουμε ή απλά για να κρύψουμε τα σημάδια της.

Στο The Cover, έχουμε ασχοληθεί αρκετά με την αντιγήρανση, γράφοντας αρκετά αφιερώματα. Έχουμε μιλήσει για τα λάθη στα μαλλιά που σε μεγαλώνουν, τα λάθη στο χρώμα μαλλιών που σε μεγαλώνουν, έχουμε δώσει συμβουλές μακιγιάζ για να δείχνεις νεότερη καθώς και γενικότερες συμβουλές ομορφιάς για να δείχνεις νεότερη.

Σήμερα θα σου πούμε ποια είναι τα χρώματα μαλλιών που μπορείς να επιλέξεις για να δείχνεις νεότερη και πιο fresh. Αν αυτό είναι ένα θέμα που σε απασχολεί, συνέχισε να διαβάζεις.

Κατά βάση θα πρέπει να αποφύγεις, μονοδιάστατα πολύ σκούρα χρώματα, μαύρο χρώμα μαλλιών, πολύ σαντρέ αποχρώσεις, mushroom αποχρώσεις και ζεστά κόκκινα.

Διάβασε αναλυτικά παρακάτω και μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News και να γίνεις μέλος της κοινότητας μας στο Viber, για να διαβάζεις πρώτη όλα μας τα αφιερώματα!

#1. ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΜΠΕΖ

 Το μπεζ είναι μια ουδέτερη απόχρωση. Αν θέλεις την κάνεις πιο ζεστή, αν θέλεις την κάνεις λίγο πιο ψυχρή. Έχει το καλό πως ταιριάζει στις περισσότερες Μεσογειακές επιδερμίδες που συνήθως είναι σταρένιες. Έχε υπόψιν πως όσο περισσότερο σαντρέ μπαίνει στο μπεζ τόσο πιο πολλά χρόνια προσθέτει καθώς βγάζει περισσότερο γκρι τόνους προς τα έξω, σκοτεινιάζοντας το πρόσωπο.

#2. ΧΡΥΣΟ

Το χρυσό, είναι μια ζεστή, φωτεινή απόχρωση τέλεια για τους καλοκαιρινούς μήνες που η σταρένια Μεσογειακή επιδερμίδα σκουραίνει ελαφρώς, αφήνοντας πίσω την χλωμάδα του χειμώνα.

#3. ΦΥΣΙΚΟ ΜΠΑΛΑΓΙΑΖ

Για το φυσικό μπαλαγιάζ έχουμε γράψει ολόκληρο αφιέρωμα. Είναι ότι καλύτερο για γυναίκες που έχουν πολύ σκούρα βάση, ώστε να φωτίσει όλο το hairlook και παράλληλα να δείχνει φυσικό. Επιπλέον, όσο και να κατέβει η ρίζα, θα συνεχίσει να δείχνει φυσικό και όχι απεριποίητο, ελαχιστοποιώντας έτσι τις επισκέψεις στο κομμωτήριο.

#4. ΚΑΡΑΜΕΛ

Το ενδιάμεσο από το ξανθό και το καστανό, είναι το κάραμελ. Παλαιότερα αναφερόμασταν σε αυτό ως “καστανόξανθο”. Σήμερα είναι το αγαπημένο χρώμα των διασήμων μέσης ηλικίας όπως για παράδειγμα η Jennifer Lopez, που το τιμά δεόντως εδώ και πολλά χρόνια. Προτίμησε το αν έχεις σταρένια επιδερμίδας και θέλεις διακαώς να ανοίξεις τα μαλλιά σου, αλλά να μην γίνει και πολύ ανοιχτή ξανθιά.

#5. ΣΟΚΟΛΑΤΙ

Το πιο γλυκό καστανό της παλέτας είναι το σοκολατί. Ταιριάζει σχεδόν σε όλες, κρατά μια αρκετά σκούρα βάση και είναι πολύ εύκολο στην συντήρηση. Πρόσεχε μόνο, αν έχεις αρκετά ανοιχτή ζεστή επιδερμίδα, μπορεί να τονίσει τους ζεστούς υποτόνους, να κάνει αντίθεση με τον τόνο σου και να σε κάνει να δείχνεις αρκετά πιο “κόκκινη”.

#6. ΚΕΡΑΣΙ

Το κερασί είναι ίσως η πιο εύκολη κόκκινη απόχρωση. Όπως είπαμε και στο αφιέρωμα Σε ποιες ταιριάζει το κόκκινο μαλλί, το κόκκινο μπορεί να δείξει ξένο και να χλωμαίνει την επιδερμίδα ακόμη περισσότερο, αν δεν χρησιμοποιηθεί ο σωστός τόνος και οι σωστοί υποτόνοι. Το κερασί όμως, είναι η πιο ψυχρή και σκούρα απόχρωση του κόκκινου, γλυκαίνει το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά του, κρύβοντας χρόνια.

#7. ROSE GOLD + ROSE

Είτε το κάνεις με μπαλαγιάζ είτε με full color, είτε με διάσπαρτες ανταύγειες, είτε με peek-a-boo, το ροζ και το χρυσό, φωτίζει, γλυκαίνει και μικραίνει. Είναι δυο αποχρώσεις αρκετά παιχνιδιάρικες και fresh και δίνουν μοντέρνο ύφος, αφαιρώντας χρόνια.

#8. ΞΑΝΘΟ ΠΛΑΤΙΝΕ

To πλατινέ ξανθό φωτίζει, δείχνει luxe και κρύβει εντέχνως τα γκρίζα. Προτίμησε να το κάνεις σταδιακά -σε 2 ακόμη και 3 επισκέψεις στο κομμωτήριο- για να μην κάψεις τα μαλλάκια σου. Φυσικά, μπορείς να ζητήσεις -και πρέπει- σκίαση στη ρίζα, για να μην φαίνεται αντιαισθητική γραμμή όσο θα βγαίνει το φυσικό σου χρώμα.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται